-
Bocs, de így ez egy baromi nagy hülyeség. Semmi érdemleges infó, csak a találgatás és a klikkeléshajhászás.
8K, 120Hz?! Neee, vicc az egész. A 8K-s TV-k 10k€ kategóriában mennek. Legalábbis amit én nézegettem. És erősen méretkorlátosak. 77"-os LG-t láttam. Ennyi körül. Mindig akciósan MM oldalán. LG-nél ez 20k fölött van.
Emellett a 4K, 120Hz sem jön ki mindig, mindenhol a mostani szérián. És ezért teljesítmény módban kell játszani, nem minőségben. Egyszer áttettem a Horizon Forbidden West-et minőségre. Kíváncsi voltam. Diavetítésnek tűnt, úgyhogy gyorsan visszaraktam.
És bár a 4090 nagyon brutál kártya lett, de ilyet nem fognak építeni a ráncfelvarrott szériába.
Én inkább azt látom, hogy ahogy fejlődik a proci technológia és az új revizióba már kisebb csíkon gyártott proci megy (szerintem) azonos teljesítmény mellett, hogy csökkentsék a hűtést, úgy a Pro verzióra valószínűsíthető, hogy erősebb procit építenek majd be, esetleg több memóriát kap, a mérete és a súlya meg kb. az első reviziós modelléhez fog közelíteni.
Ezzel stabilabb 120 Hz-et tudnak majd elérni, esetleg minőség módban is jobban fognak futni a játékok. Főleg, ha a GPU-hoz is hozzányúlnak.
Vannak játékok, melyek nem valók konzolra. Mint, ahogy az Elite-et sem fejlesztik már konzolra, mert túl sok erőforrást elvisz, így marad a PC-s verzió.
A hófutót még PC-re sem csinálják meg normálisan, nem is tudom, mi lehet konzolon. Nekem nincs meg. Megfordult a fejemben, mert én mod nélkül is elvoltam (míg István bűnbe nem vitt mikor együtt toltuk), de olvasva a gondjaidat, inkább nem szerzem be. Nem érdemelnek annyi pénzt, én meg nem érdemlek még egy szenvedést ott is.
Van annyi más játék.
Nem tudom, milyen TV-ket nézegetsz.
Nekem korábban egy Samsung 55"-os LED, HDR modellem volt. Fél évesen a sógortól vettem meg 400 vagy 600 euróért. Semmi bajom nem volt vele. Leszámítva a kezelőfelületet, meg, hogy nem lehetett frissíteni, meg kb. semmit sem lehetett letölteni rá (ha bedugtam egy pendrive-ot, akkor arra azért leszedte) és, ha netet kapott, akkor tolta a filmajánlókat bekapcsolásnál. De mivel a TV egy PC-re van kötve, így az egész lényegtelen, csak kíváncsiságból nézegettem. Hiába nem kapott netet, a reklám sajnos ottmaradt. De legalább nem volt undorító, mert néha azt is kaptam, olyan borítót csináltak a filmnek.
Az nem volt rossz funkció, hogy a Samsung telóval párosítva kitehettem a képeket nagyba. Nyaralás után direkt jól jött. De ehhez a routerre kellett dugni és akkor máris volt net...
Most egy 83" LG OLED TV-m van. OLED-ről is írnak mindenfélét. Én imádom és eddig nincs vele gondom. Május óta van meg. A menü elmegy, netet nem kapott és nem is fog. A kezdő felület szerencsére kikapcsolható, így a programokat sem kell látnom. Nagyon gyorsan bekapcsol és feldolgozza a beérkező jelet. Gyorsabb, mint a Samsung volt.
Mivel annyira megtetszett az OLED TV, vettem egy OLED monitort. Szintén az LG-től, 48"-os. Egész új. Ami jobb benne a TV-hez képest, hogy ennek nem fényes a felülete, hanem matt. Így nem tükrözi vissza a szoba dolgait.
Nekem a beépített hangszóróival sincs gondom. Számítógéphez, játékgéphez tényleg tökéletes. A menü kicsit más, kb. mint egy LG monitor. Csak távirányítóval vezérelhető. Ez nem biztos, hogy olyan jó...
A kollégám egy 55" LG TV-t vett a PS5-höz. Szintén OLED. Ő is imádja, játszottunk is már együtt. Teljesen jó. Szép kép, működik, ahogy kell.
Amúgy jellemzően mindenhol negatív kommenteket fogsz olvasni, ha csak a fórumokat nézegeted. Olyan helyekre ritkán téved olyan ember, aki meg van elégedve a készülékével. Eleve nem is keresi az ilyen helyeket, így nem is jön vele szembe. Ellenben akinek gondja van... Azt szerintem mindenki ismeri.
Bocs, kisregény lett. Remélem nincs benne sok hiba, ezt most nem olvasom át még harmadszorra is, már nagyon vár a játék.