mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #3869
    A pótokra van konkrét mod is. Nekem is fenn van. De legtöbbször megnézem, hogy mit barkácsolt a modder és aztán magamnak implementálom a hasznos dolgokat.
    Ha megszavazod magadnak a mod-ot, akkor figyelmesen olvasd el, amit ír, mert kétféle képen is fel lehet tenni, illetve iratkozni. Az egyik verzió csak betesz plusz pótkocsikat a "boltba" nulla forintért és mindegyiket offroad... -nak hívja. A másik lecseréli a vanillákat használhatóbbra!
    De van egy kis bibi. A fejlesztők rájöttek, hogy a kézifék bizonyos esetekben nem tartja a meg a rakott szerelvényt leejtőn. Így beleírták a pótkocsik kerekeihez, hogy a kézifék hatással van az adott tengelyre. És erre fel is hívtam a a modder figyelmét, de még azóta "nem ért rá" beleírni ő is. De nem nagy ügy, csak épp minden egyes pótkocsi minden kerekéhez be kell illeszteni egy sort. Szóval picit macerás. Ez a sor az: ConnectedToHandbrake="true"
    Így néz ki:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<_templates Include="trucks">
    <Wheel>
    <TrailerWheelRear
    ConnectedToHandbrake="true"
    Damping="0.2"
    SuspensionHeight="0.27"
    SuspensionStrength="0.025"
    Location="rear"
    Torque="none"
    Type="ort_wheels_heavy_double2"
    SuspensionMin="-0.4"
    ParentFrame="BoneCargo_1_cdt"
    />
    <TrailerWheelFront
    ConnectedToHandbrake="true"
    Damping="0.2"
    SuspensionHeight="0.25"
    SuspensionStrength="0.07"
    Location="rear"
    Torque="none"
    Type="ort_wheels_heavy_double2"
    SuspensionMin="-0.4"
    ParentFrame="BoneFrontCart_cdt"
    />
    </Wheel>

Amik fontosak a jó eredmény érdekében, azok a
    SuspensionHeight="0.25"
    SuspensionStrength="0.07"
    SuspensionMin="-0.4"
    Ha ezeket az értékeket összeveted a vanilla értékekkel, akkor látod és érted, hogy mit merre kell tekergetni, hogy jobb legyen.
    A
    Damping="0.2" már csak hab a tortán.

Ez amúgy a kis piros kéttengelyes zsámolyos pótnak az értékei.
    Ja igen! És van még egy sor, amit én szoktam piszkálni és a modderek nagy része is:
    <Body CenterOfMassOffset="(-1; -0.9; 0)" ImpactType="Truck" Mass="1200" ModelFrame="BoneCargo_1_cdt">
    (Ez lehet három sorban is!) A lényeg a tömegközéppont. Ami a (-1; -0.9; 0)
    (Előre - hátra; Fel - le; Balra - jobbra) Ami ebben az esetben egy egységgel hátra és 0.9-el le van tolva. Ezek az egységek konkrét értékek! Nem tudom pontosan, de lehet egy méternek venni KÁBÉ! És ha így vesszük, a 0.9 már csalás, hisz a pótkocsi mértani közepéhez képest nem egy méterrel lejjebb van a súlypontja. A tömeget viszont felfelé szoktam srófolni.

Jocó!
    Ezt illusztrációnak szántam... Még anno.
    Nézd meg a ponyvás módosított pót viselkedését, ahogy a kerekei mozognak és a módosítatlan aggregátort. Érteni fogod!