mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #3766
    Ezt a teljesítmény súly arányt valahol olvastam, de már nem tudom mi volt pontosan. Azt hiszem annál a moddernél, aki az alvázakat tette hajlékonyabbá (Mielőtt sikítófrászt kapnátok, a létra alvázak valóban tekerednek!) És ő volt az, aki megreformálta a felfüggesztéseket is, mert azt mondta, hogy nem attól nem borul fel egy jármű, ha kemény a felfüggesztése, hanem ha puha és én azóta híve is vagyok a lágy felfüggesztésnek. Már csak azért is, mert a lágy felfüggesztés kerekei követik a talajt és ÍGY VAN TAPADÁS, azaz hajtás!!!!!
    Meg van egy másik iskola is, miszerint az autók, de főleg a kerekek súlyát kell növelni. De ebbe már nem mentem bele.

A tankerek tömegét, azaz a tartányos félpót és a kisebbik zsámolyosra gondolsz? Mindkettő a initial.pak\[media]\classes\trucks\trailers -ben van. Lásd semitrailer oiltank és trailer oiltank
    A súlyuk pedig: (Ez a félpót)
    <PhysicsModel Mesh="trucks/trailers/semitrailer_oiltank">
    <Body
    CenterOfMassOffset="(0; 0; 0)"
    ImpactType="Truck"
    Mass="4000" <---------------EZ AZ!!!
    Persze nem csak ez, mert az összes ezután következő mass érték hozzáadódik. De én csak ezt szoktam változtatni. Mellesleg ez a négyezres érték nem kevés. Ha azt mondom, hogy a kedvenc hat férőhelyes félpótomat 2000-re EMELTEM FEL!!! Azt hiszem 1200-ról. Persze ez az üres pótra vonatkozik. Lásd alább...

Ez meg a zsámolyosé:
    <PhysicsModel Mesh="trucks/trailers/trailer_oiltank">
    <Body Mass="1300" ModelFrame="BoneChassis_cdt">
    Itt nincs tömegképpont érték, ami ne zavarjon! Én abban szoktam nagy előszeretettel megváltoztatni a középső értéket -0.6 és -0.9 között hangulattól függően. Mondjuk egy tartályosnál pont pozitív értéket kellene adni, mert úgy lenne valósághű! De csak annál, mert egy rendes pótnál a játék számol a rakomány súlyával. Csak a löttyökével nem. Cserébe az üreset is telinek veszi!