Steam-es játékoknál én mindig a Steam beépített képkészítőjét használom. Onnan a legegyszerűbb feltölteni és akárhova belinkelni a képeket. Nekem az F12-re van állítva.
Videóra a Bandicam-ot szeretem. Szintén F12-vel indul a felvétel. F11-el akár képet is csinálhatnék. De a múltkor jól elállítottam és FPS gondok merültek fel a videóknál. Konvertálni a VideoPad-del szoktam, mert a Bandicam elég nagy fájlokat csinál.
A játékot én is szélesben játszottam 3 monitoron, viszont így egyrészt a Bandicam korlátozott méretet tudott felvenni, csökkentette a képméretet. Bár, ha jól emlékszem, akkor valahogy mégis sikerült 5000 pixel felett is felvennem vele. Amúgy 4096-ra korlátozta.
Viszont ezzel olyan gond van, ha normál (16:9) monitoron vagy TV-n nézi az ember, akkor eléggé kicsi lesz a kép, magas fekete sávokkal.
Úgyhogy ennél a játéknál beállítottam, hogy csak a középső monitor képét vegye fel, így FHD felbontású lesz. A lényeg általában úgyis ott van.
Másik játéknál, mint pl. az X4, úgy állítom be, hogy a kurzor körüli FHD felbontásnyi területet vegye fel. Így megmarad a 16:9 képarány és minden lényeges rész látható, ha odaviszem az egeret.
Már gondolkodtam, hogy lecserélem a 3 monitort egy 4K-s OLED monitorra, de sajnos értelmes áron nem kapni ilyen monitort, a TV-t meg már túl nagynak tartom az asztalra. Asszem 42" körül van a legkisebb OLED TV. De lehet, hogy 55".
A felvételi gondjaimat megoldaná.