mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Ez most már kész katasztrófa volt.
    Letalicskáztam a 3 hosszú szállítmányt ugyan oda, ugyan azon az útvonalon. A 3. fordulónál valamiért nem úgy ment a verda, mint előtte. Most megint feldobtam a hosszúhoz való cuccot és most üresen is gáz a verda. Szerintem meghülyült a játék. Biztos azt akarja, hogy pihenjek. Nem ellenkezem.
    A közepes kínlódás valami borzadály volt.
    Első gond ugye, hogy nem lehet ráakasztani a pótot, ha közepes felépítmény van a kocsin. Gondoltam, majd jó lesz vontatva is. Menet közben eszembe jutott, hogy a pótot nem tudom megrakni, ha nincs ráakasztva kocsira. Mikor a telephelyre értem, akkor látom, hogy ott van még a darus, amivel a falas pótba pakoltam a cuccot. Aztán eszembe jutott, hogy a fene sem fog daruzni, ha egyszerűen erre ráakaszthatom a pótot és megtölthetem gombnyomásra.
    Jah, de a lerakatnál nem áll semmi. Nem gond, menet közben úgyis felborult. Úgyhogy vittem egy másik darust, amivel összekapartam a szemetet és mögé akasztottam a pótot.
    Aztán jött a konvojozás. Első körben kikapcsoltam a második kocsi motorját. Teljesen mindegy, hogy megy, vagy nem megy. Úgysem tudok gyorsabban haladni. Szóval itt valami nem stimmel. A pót kerekei nem voltak befékezve, az, hogy a motor járt vagy sem, annyit számított, hogy lassított mögöttem vagy belém gurult.
    Visszafele a garázsba kicsit játszadoztam az üres kocsikkal. A másodiknál nem engedtem ki a kéziféket, a póton nem mozogtak a kerekek. Oké, akkor kiengedtem és betettem a sebváltót H-ba. Átugrottam az elsőbe, kiengedtem a kéziféket és úgy lasszóztam meg a másikat. Elindultunk és láss csodát, jó sebességgel haladunk. Kb. 20 mp-ig. Aztán megint csak szenvedünk. Átugrottam a másikba, látom, hogy a kézifék behúzva, sebváltó A-ban. Utóbbin nem csodálkozom, előbbit nem értem. Úgy emlékszem, ha valamit otthagyok nem behúzott kézifékkel, akkor az úgy is marad. Vagy csak álló motornál?
    Na mindegy. Megint eljátszottam az előbbi beállítást és megint megindultunk. Kb. 20 mp-ig. Amúgy ilyenkor az összes kerék forog a második kocsin és pótján is. És üzemanyag is van benne. Átugrottam, kézifék megint bent, sebváltó A-ban.
    Meguntam. Az első kocsit bekúldtem a garázsba recovery-vel, a másodikat a pót miatt lábon vittem, de ez már gyorsan ment.
    A jelenlegi feladat szerint két adag hosszú fát kellene vinnem, amit csak egy bizonyos telephelyről tudok felszedni. Ez most frankón két út, mert a konvojozás kész kínszenvedés. Inkább megyek kettőt, mint egyet szenvedjek. Már fáj a fejem, mert a motorok nem tudnak normális fordulaton pörögni.
    Azon gondolkodom, mi olyan vonzó ebben a szemétben, hogy még mindig tolni akarom.