Szerintem a 4xFHD=/=4K.
De amúgy megnéznék egy ilyen beállást. Kíváncsiságból éppen meg is tehetném. Pont van egy 27-es monitorom a pincében. Igaz, hogy csak 60 Hz és olyan kerete van, hogy ihaj, valamint nem tudnám a monitorokat sem elrendezni, már a 3x27-nek is nehéz volt megfelelő konzolt találni, de ettől függetlenül megtehetném.
Viszont számomra sokkal érdekesebb lenne egymás mellett a 4. Vagy akkor már inkább 5, mert nem szeretem, ha a kép közepe a monitorok illesztésénél van. Jó széles lenne.
Az álmom egy 9 monitoros felállás. 3x3 elrendezésben. Csak nem lenne egy kártya sem ami kihajtaná. Az meg jó kérdés, hogy vajon 3 kártya, kártyánként 3 monitorral 8x4x4 csatolással mire lenne képes.
Természetesen 1 kártya esetén is meg lehet oldani a dolgot DP splitter segítségével. Darabja legalább 100€ és 3 kell is hozzá. És X4 vagy Elite esetén még talán nem is lenne vészes az FPS. Űrjátékoknál általában ez nem annyira kényes dolog, illetve nem annyira megterhelő, max, ha bolygóra szállok vagy állomásra dokkolok.
A beállításaiddal nagyjából egyetértek. Én is rühellem, ha a szemem láttára képződik a táj. Vagy épp tűnik el.
Van is egy olyan hibája a játéknak, hogy a kép szélén hirtelen tűnnek el az árnyékok. Baromira zavaró, igyekszem nem koncentrálni rá, mert mire odanézek, már nincs semmi érdekes. Addig sem volt mondjuk.
Annak meg tényleg semmi értelme, hogy az ember feltolja a grafikát, aztán egy köddel el is intézte a látványt.