mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Köszi!
    Így aztán kereshettem volna a Fehéret, főleg, hogy piros. Amúgy ezt a "beszéljünk rébuszokban" dolgot tőled tanultam.
    Viszont a kamion megint egy Western Star. Ráadásul ahogy nézem, ingyenes. De lehet, hogy el kell mennem érte.
    Én is azon gondolkodom, hogy áttérek a Paystar 5070-nel a nyergesre. De előtte szerintem fa hordás lesz. Eddig egy darabot nem cipeltem, összegyűltek a feladatok. Amúgy, ha nem fallal rendelkező pótot teszek mögé, hanem az oszloposat, akkor simán tud fordulni, van hely. De megvenni azt sem engedi.
    Lóvé akad. Már 60k fölött járok. Nem szoktam nagyon begyűjteni a talált pótokat. Legalábbis amíg van a pályán feladat, addig jobb, ha otthagyom, ahol van. Rájöttem, hogy hasznosabb ott.
    A lóvé meg többnyire feladatokból jön. Bár nemrég eladtam egy vontatót, de vettem is helyette másikat. A csuklós Cat még megvan. Ki akarom próbálni, csak még nem jöttem rá, hogy mire.

Sajnos fizikai kapcsolót nem fedeztem fel a kártyán. Pedig kerestem. Mondjuk inkább a világítás miatt. De az is lehet, hogy el van dugva. Bár szerintem nincs. Mikor betettem a gépbe a kártyát, még minden jó volt.
    Aztán volt valami frissítés. Lehet, hogy a win frissített vagy a radeon programját frissítettem. Vagy mind a kettőt. Ezt követően nem is futott a program és a HWinfo-ból eltűnt a kártya ventije is. Mikor indítottam volna a radeon programot, akkor reklamált, hogy nem kompatibilis a driver a programmal. Úgyhogy a korábban leszedett driver telepítőből telepítettem a programot. Meg is lepődtem, hogy felment gond nélkül. Indult is. A driver meg a legfrissebb szerinte.
    HWinfo-t is frissítettem. Visszajött a venti is. Bár az furcsa volt, hogy 0 az érték. Először nem is értettem. Játék alatt azért mutatta az 1200-as fordulatot. De nem mindig.
    Aztán rájöttem, hogy azért 0 az érték, mert nem megy a venti.
    A radeon programban hiába állítom be, hogy nincs null rpm, újraindítást követően ezt elfelejti. De érdekes módon az egyéb ventilátor beállítási értékeket megtartja. A win-ben a teljesítmény energiagazdálkodás van beállítva.
    A kártya amúgy bírja a játékot.
    A gond akkor van, mikor elkezd nagyon dolgozni a kártya, de a paraméter frissítés lassú. Így mikor észreveszi, hogy kellene a venti, mire bekapcsolja és az el is kezd dolgozni, addigra annyira meleg lesz a GPU, hogy vissza kell vennie a teljesítményt, ami miatt jön az FPS drop. És ez azért hullámzó, mert miután lehűtötte 50 fok alá, megint leállítja a ventiket és kezdi elölről a játékot.
    Térkép böngészésnél, feladat kiválasztásánál van ideje 50 fok alá hűteni a GPU-t. Az nagyon megy neki akár 1200-as fordulaton is, bár a ventik tudnak 2800-at is, csak akkor már csúnya a hangjuk. És ez még mindig nem a plafon.