mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #2950
    Húúú. Az üzemanyagos pótokat valóban tele kapod. Ha találsz egyet, jobbára az is tele lesz. Előfordulhat, hogy hiányzik belőle, de nem jellemző. Azt is megsúgom, hogy ha küldetéshez tartozik, akkor csak a pótnak kell odaérnie az üzemanyagnak nem feltétlenül!
    A rövid sárga az fa. A hosszú két egységes szürkésbarna az vas gerenda, de leginkább zárt szelvényre hasonlít.
    Olyan nincs, hogy egyet kér, de kettőt vesz le! Életemben nem találkoztam ezzel a jelenséggel ebben a játékban!
    A farönköket kezeli hülyén. Azzal vigyázni is kell, mert a célban EGY RAKOMÁNYT kér, ami ugye három szál minden esetben! De a felrakásnál, ha meg van határozva, hogy mennyi van készleten, akkor az SZÁLRA vonatkozik. Tehát, ha azt látod, hogy 3-6-9 van a felrakón, az valójában 1-2-3 rakomány. Csak nagyon halkan mondom, hogy az egyik mod pályán ezt össze tudta keverni. Ha felrakattam, akkor egynek számolta, ha kézzel raktam, akkor háromnak... Ne menjünk bele.

A "H" az egy gyors fokozat, ami leginkább arról nevezetes, hogy kevesebbet fogyaszt vele az autó, MERT:
    Az automata váltóban is vannak fokozatok ami ugye nem kérdés. Rend szerint négy vagy öt. A fejlesztők ugyebár képtelenek voltak egy értelmes váltó programot írni, ezért betették ezt a "H" fokozatot. Ami valójában egy hármas fokozatnak felel meg. Esetenként lehet négyes is. Ez tisztán látszik a váltó xml-jében! És a lényeg.: Beteszed "H"-ba és ugye ott tartja. Ha enyhe emelkedőn, vagy hullámvasúton mész, akkor nem fog ide-oda váltogatni. Természetesen csak addig, amíg olyan nagy emelkedőhöz érsz, ahol már a motor nem bírja. Mert ott le fog fulladni. És ebből kifolyólag elindulni sem tudsz vele. Bár ezzel tudnék vitatkozni!
    Enyhén saras útra is jól tud jönni. De figyelni kell, mert a sárban, vagy vízben a magas fokozat hátrány. Ott inkább az alacsonyak hatékonyak.

A gombokra csak találgatni tudok. A nevéből kiindulva a felépítmény, vagy valamilyen eszköz, amit a járműhöz csatlakoztattál (NEM PÓTKOCSI!) tud valami funkciót, amit vezérelhetsz is, akkor azt teheted rá.

Nnnna! Amit eddig a váltóról írtam, azt felejtsétek el. Mert az kapásból nem igaz, hogy kevesebbet fogyaszt. Pont, hogy ebben a fokozatban fogyasztja a legtöbbet. Mutatom:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<Gearbox
    AWDConsumptionModifier="1.2"
    CriticalDamageThreshold="0.4"
    DamageCapacity="180"
    DamagedConsumptionModifier="1.5"
    FuelConsumption="2.5"
    IdleFuelModifier="0.3"
    Name="g_truck_default"
    MinBreakFreq="0.0"
    MaxBreakFreq="15.0"
    >
    <ReverseGear AngVel="1.5" FuelModifier="1.1" />
    <HighGear AngVel="7.5" FuelModifier="1.8" />
    <Gear AngVel="1.5" FuelModifier="1.7" />
    <Gear AngVel="4.0" FuelModifier="1.5" />
    <Gear AngVel="6.0" FuelModifier="1.3" />
    <Gear AngVel="8.0" FuelModifier="1.1" />
    <Gear AngVel="10.0" FuelModifier="0.9" />
    <GameData
    Price="1900"
    UnlockByExploration="false"
    UnlockByRank="1"
    >
    <GearboxParams
    IsHighGearExists="false"
    IsLowerGearExists="true"
    IsLowerPlusGearExists="false"
    IsLowerMinusGearExists="false"
    />
    <UiDesc
    UiDesc="UI_GEARBOX_DEFAULT_DESC"
    UiIcon30x30=""
    UiIcon40x40=""
    UiName="UI_GEARBOX_DEFAULT_NAME"
    />
    </GameData>
    </Gearbox>

Ez egy kutya közönséges alap váltó teherautóhoz. Ezzel kapjuk, ha veszünk egyet.
    Amit látni kell a "táblázatban" HighGear AngVel="7.5" FuelModifier="1.8" Aki nem értené, az angvel a fokozat áttételének az aránya az EGYHEZ (A fejlesztők szakértelmére hívnám fel a figyelmet ismét, mert a valóságban ugye minél nagyobb az arány, annál lassabb/erősebb a fokozat. De ezt most engedjük el! Ha ezt így tudták egyszerűen megoldani a programozásban, ám legyen.)
    Az első hülyeség részemről, ahogy itt is látszik a hármas fokozat 8-as szorzóval rendelkezik ez meg 7.5 De majdnem! . A második a fogyasztás, ami ha megnézzük, akkor a legmagasabb ötödik fokozatban egy 0.9-es szorzót kapott. egyes fokozatban ez 1.7 és a "MAGAS" fokozatban 1.8!!!!! Ha ezt valaki meg tudja magyarázni, úgy hogy azt el is fogadjam, akkor lerántom a Moszkva téren déli tizenkettőkor!
    Szívesen értekezek még ebben a témában, ha valaki kíváncsi ilyenekre. Azt azért leszögezném, hogy minden egyes sor vagy érték jelentésével én sem vagyok tisztában.
    Még egy kis spektrum tévé:
    Azt ugye mondtam, hogy ezek szorzók. Magának a váltónak is van egy alap szorzója, mint látható: FuelConsumption="2.5" Na jó, de mit szoroznak? Hát a motor fogyasztását: FuelConsumption="6.5"
    Sok minden ebben a játékban így működik. Például a tapadás is. Ott a kiinduló érték a talaj tapadása, amin megyünk. Ezt szokták, a modderek levenni 0.000000000000SEMENNYIRE, hogy jó nehéz legyen a pálya. Ezzel kapcsolatban majd töltök fel egy dejót, hogy az autópályás mod pályán ez hogy realizálódik! Minek is halogatnám?!?!? Annyit fűznék hozzá, hogy nekem most fent van egy mod, ami általánosságban módosítja a gumik tapadását (Természetesen a kedvező irányba) És plusz a tajga gumiját én szemérmetlenül eltoltam felfelé. Olyannyira, hogy a motorjának a nyomatékát is fel kellett emelnem!
    Na ebből kezdjetek visszafelé osztani és megkapjátok annak az ASZFALTOZOTT autópálya szakasznak a tapadását!
    Már csak egyet nem értek: Itt ezt miért kellett?
    Ha mondjuk csinál egy sárcsapdát, ahol leveszi a tapadást nulla közelébe, azt mondom legyen. De itt mi értelme van? Ha csak az nem, hogy olyan drifteket szoktam lenyomni, hogy leesik az állam!