mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Értem miről beszélsz, volt is olyan, hogy a mögöttem lévő vontató a trélerem mellé került és kicsit lökdöste, de talán csak egyszer-kétszer. Az is akkor, mikor olyan helyzetben kapcsoltam őket össze.
    Viszont a videóban a harckocsi, ha először nagyon is kiment a tréler mellé, utána szépen beállt mögé és követte. Bár szerintem egyáltalán nem volt vészes.
    Elkészült a Grizzly Creek HD feldolgozása, bár a stúdió szerint még tart. FHD-ban megtekinthető és mivel ebben a felbontásban vettem fel, nem hiszem, hogy jobb lesz.
    Itt is megyek konvojban párszor.
    Mert a vontatásnál nem a vontatás a fő szempont, hanem, hogy konvojban megyünk. (Erre még kitérek.) Emellett természetesen a gyengébb járművet tudjuk magunk után húzni. Illetve a nem megfelelően megválasztott sebváltó fokozat vagy, ha épp egy erősebb kocsi van mögöttünk, akkor képes kicsit megtaszigálni, ha nem akarnánk haladni. És sajnos vissza is tud tartani a mögöttünk lévő. A videóban a kéket ezért hagytam az út szélén.
    A harckocsis részben viszont nincs igazad.
    Egyrészt billentyűzettel is lehet finoman manőverezni. Ezért írtam az elején, hogy szokni kell. Ugyanis a nyomogatással finoman el lehet fordítani a kereket és nem tér azonnal vissza egyenesbe, illetve nem is fordul azonnal ki. Szóval van neki játéktere. Így akár nagy ívben is tudok fordulni. Egy idő után visszaáll egyenesbe a kerék, de, ha megfelelő ütemmel nyomom a kanyar billentyűt , akkor íven tud maradni. Nagy sebességnél ez kevésbé látható. Ahhoz nem játszottam eleget, hogy megtanuljam az érzékenységet kezelni.
    Szóval visszatérve a harckocsira vagy bármely más vontatóra és annak ívére.
    Mindegyiknek van egy. Teszem azt, mondjuk egy 20 méteres körben tud megfordulni. Csak írtam valamit.
    Hogyan is szemléltessem neked ezt a legjobban?
    Fogsz egy darab papírt, meg valami kör alakú tárgyat. Poharat, kupakot. Vagy fogsz egy körzőt.
    Csinálsz egy kört a papírra.
    Majd a kör középpontjától mondjuk felfele pár centire csinálsz még egy kört. Vízszintesen kettévágod őket egy-egy egyenessel. Mondjuk pont a felénél.
    A körök középpontja közti távolság a két vontató közti távolság.
    Haladsz egyenesen a járművekkel, majd eléred az a pontot, ahol a kör metszi az egyenest. Mindegyik vontató a saját metszetén van.
    Eltekered a kormányt és elindulsz a kör ívének a mentén a következő metszéspontig. Ilyenkor megvolt a megfordulás, 180 fok.
    Ha igaz az, amit írsz, akkor a mögötted lévő vontatónak előtted kellene lennie, mert ő pont ugyanakkora íven fordult, mint te, de a fordulást hamarabb kezdte meg.
    A játékban ez valahogy úgy nézne ki, hogy a hátsó vontató elhúzná a te pótkocsid, mivel össze vannak kapcsolva.
    De itt a kötél a konvoj megjelölését tölti be. Igazság szerint kötél nélkül kellene ennek mennie. Emiatt egyrészt nem tud a hátsó vontató eléggé kitérni, másrészt megvan szabva a két egység közötti távolság is. Ez okozhat némi galibát.
    Szerintem mikor a hátsó vontató lökdöste a vontatmányom, akkor pont úgy kapcsoltam össze őket, hogy a vontató a vontatmány mellett és kicsit előtt volt. Mikor elindultam egyenesen, a másik azonnal be akart állni mögém, de még nem volt hely.

Mondjuk az egy sajnálatos dolog, hogy a csörlőt csak feltekerni lehet, leengedni nem.

Amit a mai videóban csinálsz, az teljesen természetellenes. Nem is csoda, hogy ilyenre nem gondoltak a fejlesztők. Lehet, hogy nem egy szimulátor, de ez így akkor is

A második videódban egyértelmű, amit már korábban más videódban is láttam. A hátsó kamionod teljesen más íven fordul, mint te. Itt majdnem érvényesülne a fentebb említett előzési effekt, ha nem lenne kábel és nem piszkálták volna meg a dolgot. Csak nem sikerült nekik eléggé megpiszkálni.
    A másik dolog, amit észrevettem, hogy te mindig bő lére eresztett kábellel konvojozol. Ha megfigyeled a videóimban, akkor én nagyon rövid kábelen tartom a mögöttem lévőt. Lehet, hogy emiatt működött nálam jobban a dolog.
    Ha lesz kedvem, akkor keresek egy pályát, ahol le tudom tesztelni.