-
Jóózsf István #2891 Mert nem jól figyelted! Itt a megfordulásnál amikor elkezded a manővert látszik, hogy a hátsó harckocsi ki akarja kerülni a pótkocsit, amihez hozzá van kötve! Aztán azért nem teszi meg, mert a lehető legszűkebb íven fordulsz az elsővel is és így már a második ami ugyanolyan jármű nem tud szűkebben fordulni, ,mert már elérte a maximális kormányszöget. De próbáld meg ugyanezt úgy, hogy nem teljesen Jahhh. Billentyűzet!!! Szóval ha valami vezérlővel játszanál, akkor lehetne, hogy nem tekered alá teljesen a kormányt és akkor szembetűnőbb lenne a jelenség. De van más módja is. Köss össze egy szarul forduló járművet pótkocsival és ahhoz egy nagyon jól fordulót. Mondjuk akár egy személyautót. Látni fogod, hogy mi a bajom.
Elvileg ez nem lenne akkora probléma. A "FUTÓK" 90%-ának le sem jön. De én sokat használom úgy a játékot, hogy két szerelvényt összekötök. És ha rakva vannak a pótok, (De ha nem akkor is) a második szerelvény emiatt a HIBA miatt felborítja az elsőnek a pótját, vagy az egész szerelvényt!
Hidd el, hogy bár szoktam felelőtlenül nyilatkozni, de jobbára tudom, hogy miről beszélek. Majd ebben (egyszer)
jobban látni fogod...
És itt van egy másik probléma is. Az OKOS VÁLTÓ! Ha megnézitek a dejó elején a vontatott jármű hátrafelé akar elindulni. Ezt később be is mutatom, hogy miért. Ugyanis ez egy ficsőr!!! Hiszen vontathatunk hátulról is egy járművet, ha mondjuk azt a végét tudjuk csak megközelíteni. Igen ám, de ha mint a dejó elején is, a vontatott jármű azt gondolja. Már pedig vas logika mentén gondolkodik, mert ő csak a vektorokat veszi figyelembe, és úgy valóban azt gondolhatná, hogy mi azt szeretnénk, ha tolatna. Pedig csak egy hosszú szerelvény végén van, amin az erőhatások úgy adódnak össze, hogy az eredő vektor, ha nem is pontosan, de hátrafelé mutat. Hiszen a váltó szempontjából a 90 fokon túl bármely irányba már hátra felé van!
Szóval ez egy ficsőr, ami hiba! De bele sem tudok kötni, mert fingom nincs hogyan lehetne intelligensebb.
De igen. Tudom. Ugyan az a baj, mint az aláfordulással. A vontatott jármű egyszerűen NEM VESZ TUDOMÁST a közte és a vontató közti pótkocsiról. Ami szarvas hiba!!! És ez megint csak a fejlesztők "túlképzettségére" utal.
mindkét esetben az lenne a megoldás, ha a vontatott jármű csak egyetlen dologra koncentrálna, mégpedig arra, hogy a kötél, amire rá van kötve HONNAN JÖN?!?!??!
Ezt elmagyaráztam a játék fórumában a fejlesztőknek is. Nekik ezzel demonstráltam. Erre írtam azt, hogy látszólag megértették, de gondolom mivel dolgozni kell vele, nem holnap lesz rendbe téve. Se holnapután.