mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #2888
    És akkor a tömegközéppont.
    Ezeknek az objektumoknak, amiket nevezhetünk járműveknek, vagy épp pótkocsiknak is, van egy geometriai középpontja. Amihez mérnek mindent. Ez a pont ha hiszitek, ha nem, a modell kellős közepén van. Az okosabbak már itt sejthetik hol lesz a kutya elesve!
    Kicsit még magyarázom, de ez már csak félrevezetés: Ha egy valamit, ami leginkább bármi, de el szeretnénk helyezni egy autón, akkor meg kell adni a koordinátáját, az autóhoz képest. Vegyünk egy első lámpát. Ugye a 0;0;0-ból indulunk. Menjünk előre, mert mondjuk első lámpa. Az akkor így kezd alakulni: -3.123 (figyeltél a mínuszra????) tehát -3.123; 0; 0 a -3.123 mondjuk, hogy a kocsi eleje, de így még csak egy darab lámpánk van elöl középen. Akkor legyen ez egy jobb oldali: -3.123; 0; 0.123 a 0.123-al eltoltuk jobbra a kocsi széle felé. Mivel minden egyes elhelyezett ojjektumnak saját koordinátája van, ezért ezt meg kell ismételni, de már negatív előjellel: -3.123; 0; -0.123 ez így a balos. De legyen ez egy mercédesz teherautó, ahol imádják a lökhárítóba tenni a lámpákat és akkor legyen a jobbos: -3.123; -0.111; 0.123 és így már mondanom sem kell, hogy a -0.111 a tömegközépponttól lejjebb lesz valamivel. Nnnna, én így szoktam magasabbra, előre, vagy épp hátra tolni a nyergeket a vontatókon. Ha épp nem találom megfelelőnek a pozícióját.
    Miért regélem ezt a sok sületlenséget?
    Hát azért, mert ez a gyökér banda nagyon sokszor, (ha nem mindig) az autók TÖMEGKÖZÉPPONTJÁT is oda teszik a 0; 0; 0-ra. Miért baj ez?
    Hát képzelj el egy teherautót magad elé oldalnézetben. Azt látod, hogy van a fülkéje, eleje, és a vége, meg az a határvonal, ahol a kerekek érintkeznek a talajjal. Még mindig nem ring a bell?
    Ha most ennek a jelenségnek megkeresed a mértani közepét, az a fülke teteje, a kerekek alja a jármű eleje és vége között lesz pontosan középen! Azt meg ugyan ki a f.sz meri állítani, hogy egy teherautónak ott van a súlypontja???? (emlékezzünk dzséjre és néma bobra!!!!)
    HÁT PERSZE? HOGY JÓVAL (ha nem is jóval, de valamivel) MINDENKÉPP LEJJEBB LESZ!!! És ezt az okos modderek tudják is..., (Én is tőlük tudom. Na, nem azért, mert felhívtak telefonon, hogy figyemá' JóskaPista! Nézd má' meg, hogy mi nem a 0, 0, 0-át használjuk, hanem a 0; -0.6(!!!!) ;0-át! Hanem mert kisasoltam az ő autóiknál!!!)
    ...csak az ostoba fajános fejlesztők nem. Vagy leszarják, mert őket akkor is kifizetik, ha te úton-útfélen felborulsz a tetves autóddal a játékban! Hisz az a játék lényege! Nem? NEM! De! De nem!

Egy újabb szeg a fejlesztők koporsójába. Vagy az enyémbe. Mert ha még sok ilyennel találkozom, akkor elvisz az agyérgöcs!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.09.06. 22:42:40