mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Fél napos feltöltés után csak felment az a sok giga YT-ra.
    De vagy egy órája ül az SD feldolgozáson.
    A 2. részt már fel is dolgozta HD-ba, de csak 15 perc volt.
    Gyanítom, hogy nemsokára meglesz az első is, csak 25 perc.
    Az 1 óráson meg lehet megint ül pár napot.
    Lehet, hogy 15 perces részeket kellene felraknom, akkor hamarabb meglenne a dolog.

Közben a sógor is erre járt az új lappal és hűtővel. Természetesen nem stimmeltek megint a dolgok.
    Az új lap éppen befért a házba, nagyon ki volt millizve. Centik már nem voltak.
    A CPU hűtő meg 3 mm-rel magasabb lett, mint ami a gépházba fér. Még előtte meg is kérdeztem, milyen magas a hűtő. 14 cm. És mi fér a gépházba? Azt nem tudja. Szerencsére lefényképeztem a dobozt, amin a sok kínai írás között a CPU így volt kiírva, a mellette lévő adat meg 155 mm. Mondom akkor jó, simán belefér. Bár kicsit fura volt a magassági adat, mert én magasabbnak gondoltam a hűtőt, mint 14. Beleraktam lapostul, szépen le is csavaroztam, aztán nézem, hogy eléggé egy vonalban van a hűtő teteje (természetesen az RGB csíkos műanyag miatt, ami majd 1 cm vastag a fémen). Kérdem hol a hűtő doboza? Nézem, 158 mm a hűtő magassága. Rápróbálom a plexi oldallapot, hajlik. Príma, akkor maradhat.
    Viszont nem világít. Ugyanis az alaplapon csak RGB csatlakozó van, a hűtő meg ARGB csatlakozós. Úgyhogy rendel hozzá egy távirányítós ARGB vezérlőt, mert más lehetőség nincs.
    Ha már ilyen jól haladtunk az átépítéssel (3 óra elment vele minimum), akkor mondom, tegyük bele a világítós VGA tartót.
    Viszont az olcsó házaknál annyira spórolnak az anyaggal, hogy a VGA rögzítése házon kívül történik és egy fedlappal takarják el azt az üres részt, ami a VGA berakásához kell. A tartónak a rögzítésre szolgáló része meg van vagy fél centi vastag. Szóval ez kilőve. Amúgy is ARGB csatlakozójú volt.
    A proci hűtése legalább jó lett. CinneR23 alatt 65 fokig ment csak el. Mondta, hogy korábban volt 85 fokos is és le kellett cserélnie a fülesét, mert zavarta a zaj. Azt hitte elrepül az egész. Intel és a gyári hűtései...