-
Hajjaj.
Kipróbáltam a Bandicam-mal az MJPEG felvételt.
600 GB lett úgy 1 óra 40 perc.
Azt írta rá az oldal, hogy ez a legjobb a videószerkesztőnek.
A lejátszás biztos, hogy problémás, mert némileg akadozik.
Be akartam tenni VideoPad-ba, de baromi lassan dolgozott. Az SSD-t sem használta ki rendesen, először 330 MB/s olvasással indult, később felment 440 MB/s-re. És ez még csak egy 143 GB-os 25 perc-es rész, mert 3 darabban lett felvéve.
Úgyhogy leállítottam és leszedtem a BandiCut-ot. Ez kicsit gyorsabban kezelte, már megy a konvertálás.
Jelenleg 0.55x sebességgel és úgy 8 GB lesz a 143-ból.
A kódolás mp4 (H264). A procit alig használja, 5-6% a rendszerrel együtt. Ez mondjuk szégyen és gyalázat.
Lehet be kellene tennem a PCIe 3.0-ás SSD-met. Az kicsit gyorsabb lenne VideoPad esetén. Talán.
@István: Van, aki így szereti, van aki meg úgy.
Én sem szeretem a csili-vilit. GTA-ban oké. Ebben a játékban igazán nem érdekel. MR-ben amúgy sincs.
Amúgy igen, baromi nehéz úgy alkatrészt venni, hogy ne legyen rajta fényorgia.
Az új kártyámra is tettek egy csíkot. Csak azért nem kapcsolom ki, mert nem látom, csak, ha a gép fölé hajolok. És fogalmam nincs, hol kell kikapcsolni. Amilyen barbár vagyok, előbb forrasztanám le az ellenállásokat a LED sor elől, mint, hogy megkeressem a beállítást.
És akkor van, aki a memóriát is LED csíkosan veszi. Gyakran nehéz olyat találni, amin nincs.
Sőt, van olyan alaplap, ami több részre osztva, részenként variálható színkavalkádra képes, plusz részenként más effekt állítható be.
Pont tegnap néztem.
A sógor vett pár cuccot és én építettem át neki.
60 euróért olyan házat vett, amihez kapott 6 világítós ventit távirányítós szabályzó egységgel. Alaplapra rá sem lehet dugni, csak táp kell neki. A hely miatt csak 5 ventit tudtam beépíteni.
Olyan tuti világítós CPU hűtőt vett, hogy nem lehetett felrakni, mert a kampója annyira hosszú volt, hogy útban voltak a VRM alkatrészek.
Úgyhogy holnap hoz egy másik alaplapot meg hűtőt, mert egy készre szerelt Acer Predator gépből lett átrakva, amibe egészen egyedi, nem szabványos alaplapot gyártottak. Kicsit görbül is a házban. Nincs rajta Front Panel csatlakozási lehetőség, éppen csak a bekapcs gombot sikerült bekötnöm. Se USB, se Audio. Minden csak hátul. És LED csatlakozó sincs rajta, pedig direkt hozott világítós VGA tartót, de nem szereltem be, mert úgysem volt hova dugni. Holnap ezt is megtehetem, mert olyan alaplapot vett, amin van pont egy csatlakozó a számára. Amúgy a lap nem csili-vili világítós, mint, amit én néztem neki. De a CPU hűtő az lesz 34 euróért.
Az egésznek az a hibája, hogy a szép plexi lap mögött látható a kábelrengeteg, amit nem tudok hova tenni, mert nincs hely, sem elrejtő lemez.
Jah, majd elfelejtem, a táp is világít. A hátulján lehet egy gombbal változtatni a színt, meg effekteket. De raktak rá extra csatlakozókat, elvileg alaplapról is állítható szoftveresen (nem olyan lapot vett, amin lenne neki csati), illetve be lehet kötni mondjuk a rezet gombra - mert az ugye tök fölösleges -, így be is kötöttem neki.
Azért megnéztem működés közben.
Ami azt illeti nem rossz cucc és tényleg jól néz ki. Mutogatásnak teljesen jó. Az, hogy az asztalon a monitor mellett nekem ott fényt adjon, ki van zárva. A gép amúgy is a földre megy, ott hűvösebb van. És kevésbé hallani a zajt is. Meg az asztalon amúgy sincs neki hely.
Közben megy a kódolás és már 28 GB-ot ír várható méretnek. 10GB-nál tart.
Asszem ez nem lesz feltöltve és az egész megy a kukába.
600 GB brutál. Most nézem, hogy már csak 782 GB szabad helyem van a 3,6 TB-ból. Túl sok a tömörítetlen videó.