mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Oldgamer
    Próbáltál már szállítani kisebb magasságú alkatrészeket úgy, hogy az alsó rögzítettek fölé elhelyezel daruval még egy sort ugyanabból? Ahogy olvasom igen... Hogy ne potyogjanak le út közben a felső szinten lévő darabok (pl cementek ) nagy hatékonysággal meg tudod akadályozni, igaz nem 100%-osan.
    Nos, a kicsi daru mögé ne helyezz el árut a felső sorba ( ugye pl 1 db cementet ) utána viszont amennyi elfèr a póton. Hosszú pótnál a fentiek tekintetében 5+4 db=9 db ezáltal. A daru mögé azért ne helyezz árut, mert a daru gémjének az útjában fog állni ( előnytelen szög )

Ez mièrt fontos? Mert a felső sor cementjeinek legultolsó darabjába kinyújtott darugém segítségével akaszt bele a daru kampóját, majd ameddig tudod ereszt le úgy a daru gémjét kinyújtottan minél jobban, hogy az lényegében ráfeküdjön, és ráfeszüljön ( rászorítottan ) az előtte lévő cementek tetejére. Ezután lépj ki a daru menüből, és már mehetsz is. :) A nem rögzített áruk csak nagyobb kilengéseknél fognak elmozdulni/leesni. Figyelem: ez a módszer csak a laposabb szállított áruknál működik, magas konténernél nem, vagy csak korlátozottan.
    2-nappal ezelőtt nehéz dombos erdei terepen ( Northbrook, mod térkép ) 9 db cementett vittem potyogásmentesen. Spóroltam egy hosszú fuvart. Így is kellett koncentrálni, sőt ezáltal volt igazán izgalmas a fuvar. :) Ja egy sèrült repülőt sem nagy traileren vittem, hanem magam mögött húzva nagy daruval, alacsony magasságban. A szállított hely közelében volt egy olyan trailer ami kellett lerakodáskor a feladathoz, ott tettem csak fel a röpüllőt' :) Lehet trükközni néha szerencsère. Nagy térképen muszáj néha na. ;)