-
Jóózsf István #2683 Lett nekem is, csak meg kellett csinálnom szárazon a púzóját. Tizenkétszer!
Amit most fejtegetni fogok, az nem egzakt, de valahogy erős a gyanúm, hogy belenyúlkáltak imitt-amott ebbe-abba.
Történt ugyanis, hogy az egyik új pályán, bevásároltam 10 cementet. (Összesen kilenc kellett a különböző küldetésekhez, de gondoltam legyen kerek.
Szépen fel is raktam az oldalfalas félpótra. Az alsó sor le is volt kötve. Aztán elindultam. Kábé az első sarkon felborítottam. Még a szemöldököm is a tarkómra szaladt! "Ezt meg hogy???"
Na innentől kezdve csörlőztem, daruztam, csörlőztem, daruztam. Ennyit nem vesztettem a képességeimből két hónap alatt!
Ötven métert nem tudtam megtenni, hogy ne történjen valami baj! Arra gondoltam, hogy esetleg a lekötetlen áru súlyát növelték meg, vagy a pót tömegközéppontját emelték fel, vagy csak simán a cement lett nehezebb. Furcsa volt az is, hogy ez egy talált pót volt és járt hozzá egy nagy cső is. Csak össze kellett szedni, mert fel volt borulva. De a közelben volt egy fatelep. És akkor már legyen kövér. Alulra egy sor deszka rá a cső. Na ezzel így nem volt bajom. Egyszer esett le és összesen talán háromszor kellett megigazítanom. Szóval... Nem tudom. Nagyon furcsa.
Nagy nehezen leszórtam a második pályán egy sort a cementből, így már csak egy szimpla sor maradt. De addigra már mentenem kellett a szerelvényt, mert a 750 literesre pumpált üzemanyag tartályom kiürült. Innentől húztam a szerelvényt egy másik járművel. Egyszer csak azt veszem észre, hogy nincs meg a rakomány nagyobbik fele. Visszarakom, húzom megint és látom, hogy a pót belemegy valami gödörbe és a lekötetlen cement csak úgy fröcskölt le róla! Na most akkor nehéz, vagy könnyű?
Még mindig azt mondom, hogy hangulatosak a pályák. Imitt-amott idióta csapdákkal. (Néhol köze nincs a textúrának a talaj fizikai határához: Megyünk a levegőben!
A küldetések összefonódnak, nem túl nehezek, de nem is sétagalopp egyik sem. Tényleg csak az az ötödik fázis bűne, hogy két apró pályája van.