-
eta32 #2612 Pár gondolat , összegzés a "Hard mod"-ról.
Ha valaki előtte áll hogy bele vágjon é.
Igen, sokkal szórakoztatóbb és izgalmasabb,persze azért a MR hard modtól még elmarad,de itt mások a feladatok és más a koncepció,no meg az egész játék felépítése,így nem igazán lehet össze hasonlítani,már csak a H váltó hiány amiatt sem....jó itt is kell kapcsolgatni ,de köze nincs a MR ezen részéhez.
De sajna ezt kaptuk ebből kell kihozni azt amit lehet.
Legalább is ami az első régiót érinti,mivel most úgy döntöttem nem megyek tovább míg ki nem tolom,no meg azért a pénz hiánya sem volt utolsó,de a fő szempont a szintlépések miatt.
Michigant toltam végig,vagyis majd nem, mert a fahordásos küldik még hátra vannak,azokat meghagyom későbbre,jó lesz majd vissza térni ide...
Igazából 3 játéknap kellett hozzá hogy az összes küldit letudjam,az időfutamokat is,95%-on vagyok ebben a régióban,18-as szintet elértem.
Ami az idő futamokat illeti,érdemes a végére hagyni,ha már megvannak a fejlesztések az adott járműveken,persze lehet bármikor,ha többször megcsinálod + pénz ,de én már 3x megcsináltam 3 különböző karrierben,így passzoltam ezt a + pénzszerzést.
Mondjuk így meg nehezítenem kellett némelyiket,hogy azért annyira nem legyen könnyű.
Az egyiket plusz pót húzással ,a másikat,defektes kerékkel toltam ki időre,Black Riverben.
Összességében hibát nem találtam ,minden működött semmi nem akasztotta meg a játékmenetet.
Mondjuk így 1 évvel a játék kiadása után,annyira nem meglepő...
Modot nem használtam,csak ebben a régióban engedélyezett járművekkel toltam.
Azt a kamiont használtam amit az elején kapunk.(Fleestsar F2070A)
Egyedül ennek a küldinek a kedvéért vettem a Pacific P12,a többi rendelkezésre állót is kipróbáltam ,de az adott körülmények között ez tudta teljesíteni a feladatot,de még kellenek hozzá a fejlesztések Alaszkából ,de így is erre jó volt itt ,mivel mindenképp így akartam menni,ezt a küldit.
Out With The Old
Majd Alaszkában is jó lesz még,a nagy magasság miatt.
De az összes küldinél a F2070A használtam,(nyilván ahova a cserkész kellett ott nem) nagyon tetszett és elégedett voltam,no meg előző nem hardos karrierben nem mentem vele egy percet sem.
Az többit eladtam ,vagy majd adom,ennek is van jelentősége,mert ha teheted tartsd meg amíg lehet,mert a fejlesztések eladásából is lehet pénzt csinálni,persze míg birtoklod a járművet ,mert eladás után nem tudod eladni őket(nyilván ha megint megveszed,de az nagy bukta)
Hard nélkül soha nem használtam azokat a kocsikat amit itt most,ez csak érdekességkép írtam ,ahogy sok olyan területet is bejártam amit korábban nem.
Mint írtam is csak 1 járművet vettem,a megtalált járműveket használtam már amit azonnal el nem adtam.
Szerintem.... a kocsik fele hasztalan semmire nem való a játékban ,csak töltelék ,de lehet több % inkább 2/3 ot mondanék.
Azért valljuk be,így is csupán a 6-os szintig volt igazán hard onnantól már,ha okosan toltad ,nem volt vészes...
Üzemanyagot ,nem tankoltam kútnál ,vagyis pénzt nem kellett költeni rá,így az elején jól jött,persze ingyen benya nélkül is ki lehetett volna tolni de,nem ennyi idő alatt és kevesebb pénz maradt volna.
Később majd biztos nem lesz ez a bőség és tankolni is kell kutaknál ,de legalább nehezebb lesz balanszba tartani a pénzegyensúlyt...
Pótot csak kettőt vettem,azok is üzemanyagosok egy kicsi és egy nagy fogózsámolyos pót,hogy legyen mibe áttölteni azt a sok ingyen üzemanyagot az elején.
Ha mindent eladok a megtalált járművek + fejlesztések több mint 200 ezer marad,kivéve azt a 2 cserkészt és a két korábban említett kamiont kivéve.
A megtett távolság 425 ezer.
Ha okosan és jól logisztikázunk akkor majd mindig van vissza fuvar is és nem kell sokat üresjáratban menni.
Nos (nem hard mod-ban) eddig a nem nagyon foglalkoztam vele.
De itt nem csak az idő miatt hanem a pénz miatt és főleg az üzemanyag miatt.
Persze még mindig van maradt összességében ebben a régióban üzemanyag így a hátralévő fahordásos küldiket is meg tudom ezekkel oldani.
Nagy "pacsi" a készítőknek hogy az adott küldiket meg lehet szakítani, így nem kell mindig azt tolni amit épp elvállaltál és több feladatból áll.
Ez azért is kifizetődő mert jó logisztikával oda vissza fuvarokkal lehet "operálni"
Nem keveset kell agyalni,főleg egy hosszabb több mapon átívelő küldinél hogy mit is vigyél és hozzál.
Ami a sérüléseket illeti van elég javító pót venni nem kell ha jól, vezetsz ki is tart,a saját járműveid folyamatos javítására is elég bőven.
Egy recoverit alkalmaztam az elején,mert nem láttam más jobb megoldást...de simán bele fért ennyi...
Az időt nem lehet "pörgetni" a hard modban,de egy adott időben tartani majd folyamatosan azt igen,pici trükk kell hozzá ,de semmi mod vagy csalás csupán amit a játék enged.
A MR-ben ilyen nem volt mert ott eleve menteni és ki-be lépkedni utána és vissza tölteni mentéseket sem lehetett,itt azért a hard mód már annyira nem az.
Persze ha itt is úgy lenne szerintem sírva menekültek volna az emberek már az elején....ez más irányba ment el inkább ,nyilván ízlés kérdésem ,kinek mi jön be jobban.
A MR-be is toltam több mint 400 órát rengeteg mod mapot,mert az alapokban nem sok kihívás volt számomra,ha azt itt alkalmazták volna szerintem,messze nem adtak volna el ennyit és nem lenne népszerűbb mint a MR, még a sok hibája ellenére is.
A szerencsére így 1 év után már nagyon minimális.
A MR.sem 1 év alatt jutott el oda ahol tart....
Most kezdek neki Alaszkának ezekkel a gépekkel és amit még ad.
Mindenkinek ajánlom még ha az elejéről kell is kezdeni,sokkal szórakoztatóbb,több kihívás van benne legalább is én ezt tapasztaltam.
Köszi a figyelmet...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.05.26. 09:02:27