mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #2320
    Érzem, hogy engem akarsz megszólítani. Minap én is elgondolkodtam, hogy ez a guminyomás dolog hogyan is működhet. Ha én fejlesztő lennék, akkor egy változtatható értéket tennék a kerekek tapadásába-hoz. Mondjuk egy szorzót. Ha nagyon jó fej akarnék lenni, akkor azt is beleírnám, hogy laza-sáros talajon, ha leengedném, akkor nőne a tapadás, ha aszfalton meg felfújnám akkor is! Ez ugye két ellentétes dolog, de így logikus...
    Hogy ez pontosan hogyan működik a MR-ben azt nem tudom, de ha konkrét autó konkrét gumiját akarod piszkálni, akkor ahhoz tudok irányt mutatni. A pontosság igénye nélkül: SR-ben a d:\Epic Games\SnowRunner\en_us\preload\paks\client\ Mappában vannak csomagolt fájlok, neked valószínűleg az Initial.pak nevű kell. Amit egy Winrar-al kell megnyitni (És nyitva is tartani) azon belül: initial.pak\[media]\classes\wheels könyvtárban vannak a különböző kerekek xml fájljai. Abban vannak...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<TruckTire _template="Offroad" Mesh="wheels/tire_heavy_mudtires_single_1" Name="mudtires_2">
    <WheelFriction _template="Mudtires" SubstanceFriction="5.0"/>
    <GameData
    Price="7412"
    UnlockByExploration="false"
    UnlockByRank="13"
    >
    <UiDesc UiDesc="UI_TIRE_MUDTIRES_DESC" UiName="UI_TIRE_HEAVY_MUDTIRES_SINGLE_2_NAME" />
    </GameData>
    </TruckTire>
    <TruckTire _template="Offroad" Mesh="wheels/tire_heavy_mudtires_single_2" Name="mudtires_3">
    <WheelFriction _template="Mudtires" BodyFriction="5.0"/>
    <GameData
    Price="7712"
    UnlockByExploration="false"
    UnlockByRank="13"
    >

Friction értékek. Hogy az substance, vagy body az mindegy (biztos nem mindegy, de én nem jöttem rá, miért az egyik vagy a másik!) Amiket itt a példában látsz, az már módosított érték. Valószínűbb, hogy valami egy egész akármennyitől kettő egész valamennyiig terjedő számot találsz. Na, azt lehet átírogatni. Azt javaslom, hogy a duplájánál nagyobb értéket ne nagyon erőltesd! Mert előfordulhat, hogy nem indul el a jármű! (Ezt is kifejtettem már egyszer.)
    Ha még mindig nem vettem el a kedved, akkor uccu!
    Ja igen! Én úgy szoktam, hogy kimásolom a megnyitott initial.pak-ból azokat a fájlokat amit módosítani szeretnék, azokat piszkálom és teszem vissza a helyükre. Így megmaradnak valahol a már módosított fájlok, ha az eredetit módosítod a helyén, akkor azok el fognak veszni minden egyes frissítésnél! És ugye a biztonsági mentést sem kell magyaráznom! (Benzin van benne? Konnektorba be van dugva?)

Ennyit tudok így látatlanban segíteni. Ha ennél többet akarnék, vagy pontosabban, akkor fel kellene telepítenem a játékot...