-
Oldgamer #2165 eta!
Nincs mit, szívesen!
Szerintem nem hangzott el a részedről túlzó sértő mondat, csupán erőteljesebben hangoztattad a saját véleményedet. Én több ( nem gamer ) oldalon is regisztrálva vagyok a hozzászólások lehetősége miatt, és bizony megy az adok-kapok nem egy esetben...sajnos. ( főleg politikai vonalon ) Amíg elvileg nincsen személyeskedés addig semmi gond, nem szabad megsértődni. Érdekes, hogy a digitális térben sokkal szabadosabb vélemények olvashatóak mint mikor személyesen beszélgetnek ugyanazon valamiről az emberek. Ez van..
A terhelés alatti haladáshoz kapcsolódóan leírnám a véleményemet: szerintem reális fizikai megjelenítés az a játékban, mikor kisebb ön-összsúllyal nehezebben halad saras erdei úton az adott jármű, mint mikor pl szállít valamit. Én is észrevettem, hogy " üresen " bizony elkapar a kerék, terhelés alatt meg ha lassan is, de haladok előre
Hogy ez mièrt reális?
Volt szerencsém erdei talajon ásni/ültetni több alkalommal is. Nos..
Az erdei talajok felső fél métere általában barna, vagy fekete erdei termékeny, humuszban gazdag rész. Ha ez vizes, akkor olyanná lesz mint a gyurma vagy takony, iszonyatosan csúszik. Kb fél méternél mélyebben lévő talajszerkezet már inkább homokosabb, szikesebb, tömöttebb jellegű, hiszen évtizedek/évszázadok alatt a fák kiknázták belőle az ásványi anyagokat, úgymond kiég a talaj. ( a felső 50 cm nem, oda megy a lehulló levelek által a szerves anyagok utánpótlása folyamatosan )
Szóval: ha nagyobb súlyú, de megfelelően erős, rücsigumis teherkocsi halad erdei talajon, akkor a mélyebb rétegekben a kerekek jobban meg tudnak kapaszkodni, mint mikor a felső részeken kapaszkodik a jármű. Nagyobb súly=mélyebb rétegekbe hatoló gumifelület. Igaz, sok mindentől függ még ez az egész. Pl erdei, széles kerék nyomtávú, kisebb súlyú farönk rakodó traktor máshogyan viselkedik, mint a farönköket szállító, hatalmas terhet cipelő szerelvény. Az utóbbiak nagyobb magasságú kerekeket kapnak, sok esetben kisebb nyomtávú, emiatt a mélyebb rétegekbe hatoló gumikat a jobb tapadás érdekében. A gumiabroncsok milyensége ( ez ugye nem újdonság ) meg maga az összsúly szoros összefüggésben áll egymással.
Aztán hogy a játék készítői ennyire belemerültek e a fizikába, vagy csak éppen véletlenül most beletrafáltak abba, hogy ( szerintem ) reális lett a fizikai megvalósítás ez ügyben... ezt tőlük kell megkérdezni. :)