-
Jo kis szilveszteri terefere alakult ki :)
Félelem bére: hat igen, ez lenne az almaim netovabbja. De erre meg a SR terkepei is kevesek meretben... habar ha eleget osszefuznenek beloluk talan megfelelne.
De az igazi egy nagy, egybenyilt vilagu RPG lenne, ahol messzirol latod hogy mi fele haladsz, akar tobb kilometerrol. Erdokkel, folyokkal, szakadekokkal, rozoga hidakkal. Tortenettel, mindenfele karakterekkel, interakcioval. Ki is lehetne szalni a kabinbol, FPS nezetben korbejarni, megtervezni mi legyen, esetleg kicsit eltakaritgatni az utrol a kidolt fakat stb. Sajna ilyesmiben nem latnaka nagy cegek fantaziat, csak nyomjak ki a csovon vastagon az ujabb gyilok gamekat (CP2077, AC vikingek stb.) Ehh, hagyjuk, a fizikan ugyis elbuknanak :)
"de ettől és még és a többitől ha véletlen be is kerülne amiket hiányoltál,,sem váltanál SR-re mert neked is elveid vannak".
A fo bajom a SR-vel a MR-hez kepest a fizika megvaltoztatasa (egyszerusitese). Akciositott menettulajdonsagok, egyszerusitett kornyezeti fizika. En egy olyan jatekkal akarok jatszani aminel ugy erzem hogy a jatekbeli esemenyek kb. igy tortennenek a valosagban is. Meggyozo legyen a szimulacio. Es a SR-vel jatszva allandoan azt erzem hogy ennel bizony jatszhatok jobbal is (tehat olyannal ami az elobb leirt szempontomnak jobban megfelel), az pedig a MR. En majd akkor leszek elegedett a SR-vel, ha ez a resze a jateknak utoleri a MR-t. De erre szinte nulla eselyt latok.
Es az olajfolt a vizen, bugyogo kipufogo a viz alatt, satobbi "folosleges" akarmi: ezek mint csak meg jobban elmelyitik az erzest hogy amit latok igy lenne a valosagban is. En mar csak ilyen jatekos vagyok, lenyugoz a jo szimulacio. Viszont nem kotnek le a ringes versenyek, legyen barmilyen jo a szimulacio. Vagy multkor probaltam korai hozzaferesu Pure Rock Crawling-ot, de mivel idore teljesitendo futamokat tartalmaz, nem erdekel. Van benne ugyan szabad boklaszas is (de teljesen celtalan), no meg azok a terkepek messze nem olyan erdekesek mint a SR-ben, igy hiaba nyugozott le engem a jatek gumiszimuulacioja, mar nem nagyon erdekel.
",de minek azt keresni valamiben az elődökben benn volt"
Hat mert benn volt. Tetszett. Megszoktam. Hianyzik. Miert kell ezeket kivenni? Attol nem lesz jobb az uj jatek. Annyival kevesebb lesz. Sot, inkabb arra szamitottam hogy ujabb ilyen kis "meglepeteseket" raknak bele.
Azert szamit nekem is a grafika, de szerintem a MR nem olyan csunya a SR-hez kepest. Persze, a vilag sokkal szebb a SR-ben. Tarkabb a szinpaletta is. De maguk az autok: nalam a MR-ben a nyerok. Semmivel se kevesbe reszletesek. A modelljeik minosege mar ott is kivalo. A texturaik szinten. Raadasul sokkal jobban dolgozik a hangjuk, jobban reagal az esemenyekre. Es a lenyeg amit mar emlegettem: "jobbak" a menettulajdonsagaik, vagyis en realisabbnak erzem.
Az mas dolog hogy a SR-ben is elakadsz a sarban, az rendben van. Nem is azt ertem jo szimulacio alatt hogy mindenen atmegy. Sot, ragadjon csak be ha olyanok a korulmenyek. Ezzel semmi bajom a SR-ben. Pont ezert nem hasznalok MOD autokat se nagyon, mert tul konnyu veluk menni.
Ertem hogy Eta szamara a SR sokkal jobban megfelel, mivel a kabinnezet a kedvence. De en meg a kulso nezetet szeretem hogy lassam az autok kinlodasat, billegeset, apro rezzeneseit. Erre sokkal jobb a MR, a jobb fizikan kivul (fizika alatt most a billegest, rugozast, gumik nyomodasat stb. ertem, nem a menettulajdonsagokat) meg a kamerakezelesi rendszere is jobb. Nem tudom hany jatekos hasznalja ezt ki, de ott van, ugyesen valtogathato gombnyomasra a kameranezet: kocsi elso, hatszo, kulonbozo oldalak, potoknal detto. Oda ugrok a kameraval ahova eppen akarok, nem kell korberepkednem az autot, vagy nem kell korbe-korbe valtogatnom mint a SR-ben. Azonnal, egybol oda ugorhatok ahova eppen akkor akarok.
"( a MR-ben) egyenesen nem tud haladni 40km/h-nál gyorsabban az összes kocsi csak kacsáznak mint a részeg sofőrök"
Ezt alairom :) De szerintem ez a motor erre van beallitva. A lassu menet fizikajara. Ezt elfogadtam, ezert nem is akarok szaguldozni. Realis latvany a mindenfele lassu tolatgatas, centizgetes. De a SR-ben is latni hogy kicsit meg lett eroszakolva ez a lassumenet-fizika, mert ha megfigyeled (kulso nezetbol) nagyobb sebessegeknel az elso kerekek neha furan remegnek es mintha oldalba is csuszkalnanak (mintha tul kis suly lenne rajtuk). Ezt gyakran latni, sok autonal.
O, en napokig, hetekig elvagyok egy MR terkeppel. SR-t nem is mondom, ott honapokig tartott a Michigan :) Persze nem minden nap, nem is rendszeresen nyomom, kb. egy oracskat egyszerre.
BUEK!