mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Yag
    A gond ezzel a fizikás dologgal csak az, hogy ha kevésbé kitartó az ember akkor a túl nagy dagonyázás ront a játék élményen. És itt most nem a kitartáson van a hangsúly hanem a játék élményen. SRben láthatóan rágyúrtak arra, hogy ne csak a sárban ragadás legyen a játék része, hanem haladás és sikerélmény is. Ettől jobb és hasznosabb a játékmenete a térkép és az felosztása is. Engem, mint már említettem ezzel meg is vettek kilóra, de sajna ez nem minden. Ebben igazat adok Eta-nak mert nem elég szépnek és jónak lennie egy ilyen játéknak hanem játszhatónak is. Fizika vagy valóság ide vagy oda a készítők felelőssége olyan komplex játékot adni amiben "minden" platform játékosai a lehető legnagyobb számban tudnak sikerrel játszani. Fontos a sikerélmény, hogy megoldottál egy feladatot és nem egy nap alatt. Nekem volt STben is olyan pályám amit majd egy napig játszottam. Nem mindenki ennyire pepecselős. Szerintem a fiatalabbak inkább a haladósabb pörgősebb játék menetet szeretik amit SR szerintem remekül kiszolgál. Igazából azt is mondhatnám, hogy mindaz amiről itt most beszélgetünk - mármint játék menet témában - pro és kontra érvek mitől jobb vagy másabb mint az elődök okafogyottak is lehetnek mert fogalmunk sincs, hogy a játék készítők milyen ütemezéssel fejlesztik és pakolják bele DLC vagy PACH formájában a játékot.
    Sajna a játékiparban teljesen elfogadott lett, hogy működő de koránt sem tökéletes játékkal kilépnek a piacra, hogy jöjjenek a bevételek. Majd utána és közben pakolják bele azokat az elemeket amik az "idő hiánya" vagy gazdasági okokból nem kerültek bele a megjelent 1.0 verzióba. Manapság már a DLC-világát éljük és komoly bevételt generálnak a további fejlesztések és bővítések. Hogy ezek előre megfontolt és kitalált elemek-e vagy a közönség visszajelzése alapján elkészitett elképzelések és elvárások alapján kerültek bele a játékba azt sosem tudjuk meg. Lásd olajfolt a vízben. Lehet éppen pont egybe esnek olyan fejlesztői elképzelések amik a legtöbb játékosnak tetszene stb. Lehet az is, hogy szondázzák a fórumokat és elgondolkodnak azon mi az ami a legkevesebb erőfeszítéssel megoldható és belepakolható.
    A lényeget tekintve mindegy. Van aki ezeket DLC-ket örömmel fogadják mások lehúzásnak tartják, ok arra hogy újabb valamiért pénzt lehessen kérni. Most nem feltétlen SRre gondolok. Ennyi erővel bármit lehetne kritizálni és még ebben is igazat tudok adni Etá-nak. Lehet kár ennyire belemenni egy fejlesztés alatt álló játék kritikájába. Majd visszatérünk rá egy év múlva :)