mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Yag
    Ok, csak a rend kedvéért azért tegyünk tisztába pár dolgot ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem veszek meg minden játékot ami megjelenik. Már ami érdekel. Mert nincs rá garancia hogy olyan amilyen kell nekem. Pláne olyan minőségben. SR sem az a mindőség. De ez csak közben derült ki. Általában ha megtetszik egy játék, megnézem mit irnak róla. Kipróbálom, megnézem a videóit és ha minden klaffol megveszem. Elég sok teljesárú játékom van ami megvolt varezban is és utána megvettem jogtisztán is és nem ajándék. De ha még is warez az is csak azért, hogy kipróbáljam az adott DLC-ket és ha megfelel, megveszem. De ez viszonylag ritka mert ha az alap játék már klaffol akkor a DLC se lehet nagyon gáz. Másod sorban, nem az én hozzáállásomon fog tönkremenni a játékipar. De a saját pénztárcámat csak én védhetem meg a minőségen aluli felesleges vásárlásoktól. Ez pusztán önvédelmi mechanizmus az eddigi rossz tapasztalatok miatt. Manapság annyira el vannak szállva a játékgyártók hogy halom hibásan adnak ki játékokat vagy mert gyorsan csinálják vagy mert nem figyelnek vagy mert nem értenek hozzá. Vegyek sz@art sok pénzért? Aztán én is verjem az asztalt mint a Cyberpunkosok ? Mert az menő ? Mert akkor én is teljes árú felhasználó vagyok aki bár verheti az asztalt és siratja a pénzét vagy fogja be a száját és várja a pach-eket hátha jobb lesz egy játék?

Nem. Köszi, én ebből már kinőttem. Megnézem kipróbálom és senki nem vetheti ezt a szememre mert nem pazarlom olyan játékra a pénzem amiről kiderül fél órára se köt le és még csak nem is tetszik végeredményben pedig a marketingje sokkal jobb volt mint amit belegondoltam.
    Sajna nem mindig tudom még én sem eldönteni egy adott játékról hogy mennyire fog érdekelni és lekötni. Pedig addigra már elég sok szűrőn keresztül ment az adott kiszemelt.

Nem csak Epic létezik és nem hinném, hogy azoknak a szemére kellene vetni bármit is ha kap pár játékot ajándékba és azzal játszik. Ha nem kaptam volna FS19is valószínű megvettem volna, (sajna pont adták ajándékba, most akkor dacból nemet kellett volna mondanom ?) Mint ahogy megvettem anno a kormánnyal játszható szinte összes sim racing geme-t. Mert akkor és ott lekötött és jólesett játszani vele és a korábbi tapasztalataim (igen, warez tapasztalatok ) igazolták, hogy megbízható játékok és megéri az árát. Pláne hogy a gépemmel is kompatibilis. Nem fogom maxra húzni a vasat és igen, szempont hogy fut-e rajta az adott játék vagy sem. Nekem már nem elég elolvasni a konfig igényt és utána barkóbázni vagy másokat kérdezgetni fut-e az adott játék a vasamon vagy sem. Egyszerűbb kikölcsönözni egy verziót, megnézni hogy real-time hogy fut és utána dönteni a vásárlásról. Ennek okán látom, hogy megérte kormányt szerválni ezekhez a játékokhoz. FShez meg Joy-t. És igen. Abban belátom hibáztam, hogy panaszkodtam C&C mennyira xarul fut. Meg se vettem és még a vasam is kevés hozzá. (Valószínű ezt is kidobott pénznek számoltam volna.)

A szóba forgó SR ha meg is vettem volna a mai napig dühítene, hogy pénzért vett játék ennyire nem passzol az elvárásaimhoz. Játékmenet pipa, grafika pipa, irányítás semmi, együtt játszhatóság gyerekkel semmi. Tehát csalódás. Az egyik legegyszerűbb oka pl. az, hogy nem tudok leülni vele a 7éves fiammal és a kezébe adni a kormányt mert nincs hozzá a saját perifériáim ami működne.(Ezt MR és ST - FS19 megtehetem. Ezért szempont. Gombokkal meg sajna még nem tud úgy játszani.) Mivel gombokkal nekem se kényelmes ergó nem is játszom vele. Most se.
    Csak egy oka van annak hogy ide-ide kacsintok néha ebbe a topicba. Hátha lesz egy érdemleges fejlesztés Pach-DLC ami orvosolja a korábban már kivesézett csorbát. De semmi. Látom a videókat persze csorog a nyálam, és a megjelenéskor kipróbált élményeimmel próbálom szinkronba hozni és rábeszélni magam, hátha most lenne értelme megvenni. Mert azért jó lenne játszani vele de az elveimből és elvárásaimból nem fogok engedni. Ezek vannak és kész. Hiába van varez verziója, nem játszom vele. Még Warezban sem. Ennyi. Ezért irtam: Delete Game. Attól még lehet véleményem. Már ha te is úgy gondolod hogy lehet :P Szóval bármennyire is úgy érezném, hogy neheztelsz azokra akik nem vesznek meg kapásból minden játékot teljes áron ezt vagy más játékot, nem hinném hogy bűntudatomnak kellene lenni. Nem is lesz. Pont el tudom dönteni mi az ami kell nekem és jól érzem magam tőle és mi az ami csak a reklámok és a hype sugallta megvételre az adott játékot. Ez a döntés pár óra próba játék után jön el. Sok ilyen van sajnos. Számtalan olyen játék ment uninstallba amihez nagy reményeket fűztem de a próba során kiesett a rostán. Igaz, rebegtem is utána egy hálaimát, amiért nem adtam ki érte egy forintot se.

Ennek okán a kenyeres példa komplett sületlenségre sikerült mert te is tudod nem ilyen szempontok alapján vásárol az ember kenyeret ... pláne hogy itthon sütőm saját részre, így a vásárlás része is csak arra korlátozódik ha éppen hiányt pótlok, amit évek óta megszoktunk és azon se változtatunk. Inkább átmegyek másik boltba hogy megvegyem ugyan azt amit szoktunk. Nem sajnálom rá se a pénzt se az időt se a kocsikázást vagy gyaloglást. Ami meg bevált azért gondolkodás nélkül kiadja az ember a pénzt.

Na ez nem mondható el SR-ről. Persze sok milliónak megfelel akkor miért pont nekem nem ? Lehet csak én vagyok az akinek ilyen szempontok alapján nem fele meg. De nem hiszem. Biztos vagyok benne, hogy vannak még páran akiknek igen csak visszatartóak a fent említett kifogások bármelyike. Persze lehet kompromisszumokkal játszani. A kérdés csak az, ezekkel a kompromisszumokkal milyen érzéssel áll fel az ember a székéből. És szerintem ez a legfontosabb. Az élmény. És hidd el ,nem attól lesz jó vagy rossz érzésem egy játéknál, hogy warez vagy pénzen vásárolt :) Legalább is eddig nem ezt tapasztaltam.

Természetesen ezt a warez vs forintért vett játék örökös vitát se szerettem volna megnyitni mert ha erről az oldalról akarnánk véleményt cserélni szerintem sose értenénk egyet. Mint ahogy a két tábor mindig is vádolta egymást ilyen vagy olyan okokkal ergó felesleges lenne bármiről is győzködnünk egymást. A jövőben sem fogok megvenni mindent se elővételben se megjelenés napján se addig semmit míg ki nem próbáltam. Bárki bármit is gondol és mond. Pedig elvileg megtehetném mert pénzem is lenne rá, de az elveim nem engedik és kész. Az meg hogy mi számít sírásnak és panaszkodásnak megint más tészta. Én alapvetőn úgy állok hozzá, hogy egy adott vélemény különbségből biztos tanulhatok valamit. Hátha nem látok egy bizonyos szempontot és azt legalább megismerhetem. Nem hinném hogy az én véleményem az egyetlen ami mérvadó lehet. Sőt. Rengeteg dologban kell még tanulnom és tapasztalatot gyűjtenem. De ez nem megy egyik napról a másikra. A töménytelen játékok világában meg pláne nem.

Ui:
    Köszi, hogy érdemben vitázunk és nem csak dobálunk mindenféle közhelyeket egymás felé:)
    Üdv. Yag.