-
Yag, en teljesen ertem mirol irsz az uj SR farakomannyal kapcsolatban, es egyet is ertek veled. Mar latom hogy a SR szamunkra soha nem helyettesiti a MRt, barmennyit is kalapalnak meg rajta.
Az igaz hogy a ST-ben es MR-ben is ugyanigy kell rakodni mint most a SR-ben: par ronkot felrakni aztan "rogziteni" amitol beugrik az elore elkeszitett rakomany doboz-objektuma. Ami azert megse annyira "doboz" mint ahogy itt egyesek allitjak. A ST-ben es MR-ben azert gurulgat is egy kicsit (tobb kulon objektumra van bontva a "doboz"). Ez a gurulgatas talan a valosagban nem jellemzo egy jol lekotott rakomanyra, de egy fizikara epulo jatekban remekul nez ki, es meg belefer, nem erzem bantoan tulzasnak. Es nagyon latvanyos. A jatekmenetre meg ugyanaz a hatasa mintha fix merev lenne, akkor meg miert ne mozoghatna kicsit? Raadasul az ebben a par masodperces jelenetben lathato mozgas egy peldasan rogzitett rakomanynal is jelentkezne, ugy mint a videon. Ilyet se vettem eszre az uj SR videon. A hosszu ronkfa nem vasbeton.
Bantonak erzem viszont a SR-beli mereven egyberagasztott ronkoket, talan meg a legjobban lekotott rakomany se lenne ennyire stabil. De mondjuk hogy tevedek, akkor bocsi. De az szerintem is igaz hogy valahogy tul konnyen repeszt vele, meg ha simabb is a terep, tulzasnak erzem en is a sebesseget, es nem is nagyon dobalja az autot, megy mint kes a vajban. Nem gyoz meg a latvany hogy igy lenne a valosagban. Az autok indulasa es megallasa is valahogy tul akcios a SR-ben, futkosnak mint a mergezett egerek. Nincs meg az a "meltosagos, megfontolt" mozgasuk (nehezkesebb gyorsulas, hosszabb fektav) mint ami egy sok tonnas (megrakott) autohoz illene. Elveszik a sulyerzet.
Az meg hogy akkor ne rogzitsuk a rakomanyt: ez nem megoldas. Ahogy Eta is irta, igy nem szamit bele a sulyba, raadasul nem is kezeli jol a jatek, sulytalanok maguk a ronkok is. Az idealis az lenne ha minden egyesr onkot kulon sulynak kezelne a jatek, es tenyleg fel kellene pakolni az egeszet, aztan sajat magunknak lekotni. Igy soha nem lenne ket egyforma rakomany. Lehetne szorakozni laza rakomannyal, szorossal, kinek mi tetszik, mihez van eppen kedve.
Engem sem karpotol a SR szinesebb grafikaja es sok feladata azert amit elvesztett a ST es MR-hez kepest.