-
eta32 #2116 Nos akkor én is had.
Amit itt látunk farönkök gyanánt szállítani("a becsomagoltról" beszélek),itt szögezném le az elődökben is így volt ST-MR, az csak egy "doboz"
ahogy az összes rakomány a SR-ben .
Csupán vizuálisan másnak látjuk értelem szerűen más a súlyuk és nagyságuk formájuk,de csak "dobozok",de nevezhetjük téglatesteknek is abba bele fér minden....
Az hogy így külön lehet pakolgatni szálanként majd becsomagolni,az elődökben is így volt.
Ennél fogva miért is látnád a rönkök külön mozgását,EZ NEM FS...még erre a továbbiakban kitérek...
Akinek nem tetszik hogy nem látja az menjen vissza az elődökhöz ,nos...?? ja ott is így volt megoldva.....
A spaniferek az elődökben voltak ????
Akkor szerintem az hogy pár grafikai elemet teszünk hozzá semmit nem változtat a lényegen.
De tovább megyek ezen a szálon,csupán mert van nem kis tapasztalatom a MR-be több mint 400 órával a hátam mögött és rengeteg mod térképpel.
Amit leírok javaslom az SR-ben is kipróbálni és használni az elégedetlenkedőknek ha kihívást keresnek.
Hogy miről is van szó.
A MR-ben nem egyszer csak és kizárólag úgy tudtam megoldani a szállítást (volt hogy kényelmi oknál vagy spóroltam a fuvarral mert olyan helyről kellett kihozni a rakomány hogy besz@rás....) hogy szálanként tele pakoltam a trailert és úgy szállítottam nem pár méterről beszélek és nem sík útról...nem volt becsomagolva csúszott mászott minden irányba mivel semmi rögzítése nem volt le is esett néha....
De ebben volt egy trükk is ami a fizikát érintette.
Volt hogy emiatt nem csomagoltam be a rakomány ,mert olyan helyen kellett végig vinnem ahol így eldőlt volna a SÚLY miatt ,de így szálanként a fizikai súly nem volt jelen ,legalább is olyan mértékben mint amúgy...viszont a szálfák úgy potyogtak lefelé mint ha gyufaszálak lettek volna...
Ahogy látom és olvasom most sokan csak azért is az elődökkel tolják,nos uraim ki lehet próbálni a fent mellékeltek szerint .....lesz kihívás bőven,ahogy gondolom az SR-ben is lesz,majd anno biztos ki fogom próbálni itt is ezt a módszert,ha másért nem kíváncsiságból..
Joystickal nem lehet irányítani ahogy sok minden mással sem ami más játékokban, és az elődökben működött....
Hogy miért, a válasz egyértelmű már sokadjára írom le,ez konzolokra készült ami az irányítást illeti,nem véletlen hogy elsősorban kontrollerrel való irányítást helyezték előtérbe sajnos a többi már csak hab a tortán ,hogy az újabb kormányokat is támogatja.
A G27 nem oly régi de hivatalosan nem támogatja (pedig szerintem többet adtak el belőle az elmúlt 6-7 évben mint az utódokból) viszont használható vele és beállítható minden gombra és nagyon jól irányítható.
Olyan régi kormányokat amikben még FFB sem volt nem is értem minek támogassa(persze támogathatná ahogy sok játék) mikor pont a lényeget nem érzed vezetés közbe .
Az erő vissza csatolást a kormányon és mikor fog talajt a gép ,vagy épp mi is történik a kerekek és a talaj között.
Akinek ez nincs és nem használja a játék adta lehetőséget amitől szimulátor az FS-el ellentétben ami a fizikát illeti mert abban 0 van csak ahogy FFB támogatás sincs az ETS-ATS is lófütty ehhez képest... annak jó kell legyen a controller is.
Én pl a daruzásra azt használom használtam az elődökben is tökéletesen lehetett vele pakolni a fát...
Ne keressünk már olyanokat amik a játékban nincsenek az elődökben sem volt,de más játékokban van.
Az FS-ben a fákon kívül másnak nincs fizikája.
Ott azt muszáj volt úgy megoldani,mert akkor nagyon is értelmét vesztette volna az egész fa "gazdálkodás",ja bocs az sincs benn mert annyira primitív hogy az már fáj ennyi idő után,a modderek tették azzá ami..
Nagyon jól meg is oldották a favágást-rakodást...mennyi is, ja igen vagy fél évtized kellett neki mire kiforrta magát a mostani állapotra,a 15-ben akkor volt már elfogadható mikor a 17 kijött,de még ott is kellett rajt csiszolni nem keveset.
Bocs a kitérőért csak kezeljük helyén a dolgokat.
Ezzel a hozzá szólással meg maximálisan egyet értek....
"Persze nem csak látvány elemek kéne hogy legyenek, hanem a fizikai részbe is bele kéne hogy számitsanak. Pl egy plató megdőléssel a rakomány súlypontáthelyezésével kicsit "megcsavarhatná" vagy akár a felborúlással fenyegethetné a szerelvényt, ezzel érzékeltetve, hogy pár tonna rajta van az után futón. Illetve nekem kicsit "könnyednek" tűnik egy ekkora rakomány húzása. Nem kellene többet "szenvednie" egy ilyen terepen ennek a rakománynak ?"
Az elődökben próbáltad a fizikai határokat feszegetni olyan helyeken ahol nem kell sok és oldalra dől...majd próbáld ki és utána hasonló kép itt is...melyik borult előbb és mennyire érvényesült a fizika,ha itt kevésbé akkor ne csodálkozz már az előzetes vidikből kiderül nekem tuti ,hogy az SR ezen a téren nem követte annyira a fizika törvényeit (picit butítottak könnyebbé engedékenyebbé tették) mint az elődök ,de én annyira nem látom vészesnek,soha rosszabbat.
Viszont cserébe kaptunk nem csak az állandó fa szállítás és a ronda grafot stb.... ,ami szerintem bőven ellensúlyozza az SR "hiányosságait",akinek ez így nem jó az toljon bele legalább annyi órát az elődökben mint én (a mod mappok nélkül kizárt hogy bele toltam volna annyit mert az alapokon közbe el is bólintottam) és rá fog jönni még talán előbb is hogy egy idő után dög unalom ...
Ami a rakomány húzását illeti a két mod kamcsi nem gyenge próbáljátok ki én sokat nem mentem velük a PTS-en de feltolva közel maxra jól tolják-húzzák.
De persze majd a tajgai susnyásba tengelyig érő sárba és a tökig havasokon biztos lesz erőlködés nem kevés.
A videón a legkönnyebb terepen és a talaj viszonyok között mégis mit kellett volna csinálnia ,elakadnia????????
Köszönöm a figyelmet...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.30. 10:50:33