mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Yag
    Lehet én fogalmaztam rosszul. Természetesen egyet értek az árú lekötözésével és annak szükségességével. Ez jól látszik a SR dobozos rakományain, X-be la van spaniferezve, hálózva meg se moccanhat. Minta szerű. Önmagában hogy a fa rakománya nem mozog nem lenne zavaró ha látnám, le van kötözve. De nincs. Ekkora rönkök (kisebb átmérőjűek) "mozognak" a rakomány tetején egy ilyen terepen és ekkora kalodában vagy regálban. Nincs kimaxolva sem, hogy egymáshoz képest ne tudjanak elmozdulni, mert nincs fullon a hosszú rönkös szállító sem. Na, ez zavar. És pont azért mert a kör keresztmetszetű farönkök akármennyire is kalodában vannak még is csak képesek elgurulni egymáson. Ha van helye. Márpedig ránézésre van. Vagy kötözzék le vagy legyen nagyobb kényszermozgása .... annak az analógiáján, mindig a sofőr a felelős a szállítmányért.
    (Logisztikán, ahol dolgozom ki sem engedhetünk olyan kamionost a raktárból aki a max spanifer mennyiséget a kötelező lehuzatási pontokra nem teszi fel. Kimegy a rakátából onnantól úgy kötöz ahogy akar, de minket ne citáljanak hibás kötözés miatt.)
    És igen. A folyadék szállitási hasonlatod remek volt. Láttam pár meggondolatlan pakolást ebben a témában. Nem csak videón tud leborulni italos raklap, de kamion platón békával mozgatott iral raklap is úgy dől el mint a rosszul megtámasztott zsák. Hiába volt összefóliázva, úgy borult le mint a @ar.

Ha a játékban nem kötözik le nem gond (az) csak viselje a játékos a következményeit : Mozog-leborul borulékonyabb lesz a szállítmány. Nem nagy gáz ha ebben a formában belekerül egy ilyen feature a játékba. FSben is eldönthetem, lekötözöm. Vagy sem. Általában igen, de ha nem akkor el is mozdul a kalodában a farönk. Még le is csúszik ha fel van tornyozva. Ha jobban megnézem a videót, olyan hatása van inkább a farönköknek mintha egymáshoz lennének ragasztva. Gondolom én mert ezek nem külön álló rönkök mint FS19ben hanem egy fa rönkhalom kinézetű modell ami azt imitálja hogy különálló rönkök. Belenéztem pár Logging Truck videóba de sajna nem találtam rá példát a rakomány tetején hömbölgő kisebb átmérőjű fára, mert még a fullosan kimaxoló indiaiak is lekötözik két lánccal de legalább két spaniferrel a rakományt.
    Tudom, ez legyen a legkisebb gond, és persze szörszálhasogatás is ebben a formában. Az is lehet csak én gondolok olyan dolgot bele ami nem is létezik. Vagyis a fa rönkök meg se mocannak egymáshoz képest még akkor sem ha nincsenek lekötözve ... Csak, na azért ... na mind1 :)