mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Yag
    Végig néztem a videókat, de nem látok lényegi különbséget a fa rakodásában ST vagy MR-hez mérten.
    Pakolható a három rönk manuálisan és utána feltölthető a plató vagy eleve gombnyomásra feltöltődik a plató ha úgy akarja a "sofőr. Ráadásul még csak a rakodási területre se kellett beállni a platóval, elég volt a vezető fülke eléri a sávot. Hm ...
    Ha figyelembe veszem, hogy kormányra sem optimalizáltak azon már nem is gondolkodom, hogy második vezérlővel esetleg egy Joy-al lehessen a darut mozgatni FS19hez hasonlóan. A videón is billentyűzet gombokra volt kiosztva a folyamat.

Ezzel a fa pakolással kapcsolatban nekem már többször megfordult a fejemben, hogy ha igazán nagyot akarnának guritani, érdekes lehetne hogy a pályán található kidőlt vagy legyúrt farönköket is össze lehetne szedni. Ez a ponttól pontig való fa szállítás már kicsit uncsi nekem.

A tralilerre pakolt fa fizikai része, nekem kicsit statikus. A rönkök nincsenek le spaniferezve ettől függetlenül nem nagyon zötykölődnek vagy "gurulnak" egyik helyről a másikra, az egész egyben rázkódik a futóhoz képest. Ami nem lenne gond, mert ha azt az illúziót akarnák kelteni hogy csak azért nem "mozognak" a rönkök mert le vannak kötözve akkor tényleg rajzolhattak volna rá egy leláncolást vagy hevederes lekötözést.
    3:40nél a vontató éri csak el a területet de le lehet pakolni ? A Medium log-os kalodás nyerges, baromi jól mozog terepen, tetszik ,hogy a lógó láncok le vannak animálva, a sár is röpköd rendesen az egész jól néz ki, de a rakományt itt is statikusnak érzem, egyben mozog a kalodához képest. Mindez nem von le a látvány részéből, de ha már ennyire részletesen leanimáltak pl. a járművekről lógó biz-baszokat is, ezt a rönk kényszer mozgását már kár volt kihagyni szerintem.

Persze nem csak látvány elemek kéne hogy legyenek, hanem a fizikai részbe is bele kéne hogy számitsanak. Pl egy plató megdőléssel a rakomány súlypontáthelyezésével kicsit "megcsavarhatná" vagy akár a felborúlással fenyegethetné a szerelvényt, ezzel érzékeltetve, hogy pár tonna rajta van az után futón. Illetve nekem kicsit "könnyednek" tűnik egy ekkora rakomány húzása. Nem kellene többet "szenvednie" egy ilyen terepen ennek a rakománynak ?