-
Igen, ez szep munka :) Valami ilyesmire kellene kihegyezni a jatekot, sajat otletek alapjan epitkezni, lepesrol lepesre. Mert valljuk be, a SR-ben is az aru hordasa viszi a primet, ugyanugy ahogy a MR-ben. De ha sandbox modon epitkezni lehetne (marmint nem ilyen kenyszermegoldassal trelerekbol, hanem rendesen), akkor az aru hordasa mellett kapnank egy meg erdekesebb elfoglaltsagot, magat az epitkezest.
Kulonben a videoban ugy egy perc kornyeken a piller folott jocskan a levegoben gurul a verda, ilyen hibak elegge ki tudnak zokkenteni a hangulatbol.
Volt szerencsem kiprobalni a ket befejezetlen jatekot, a BeamNG Drive-t es a Pure Rock Crawlingot.
-Pure Rock Crawling: ebben nagyon jo a gumik fizikaja (majd valamikor osszevagok egy kis videot). Maga a jatekmenet: hm, limitalt idore atmenni a kituzott utvonalon a celig. Bevallom, a tav feleig se jutottam amig lejart az ido. Ezt a kenyszerito jatekmenetet sose kedveltem. Nem tudom raknak e majd bele mas jatekmodokat is de ez nem lesz a kedvencem.
Van Free Ride mod is, de ott semi cel nincs, csak a gumikat figyelgettem (amire a carrier modban persze ugysincs ido). Meg itt lehetett szabadon barmikor valtogatni a felfuggesztest, laprugok, 3 pontos felfogatas, stb.
Maga a terep kialakitasa nem a legszerencsesebb. "Hagyomanyosan" van megoldva: a kigeneralt talajra (foldre) raraktak elore elkeszitett sziklaobjektumokat. Igy sajnos nagyon egyertelmu es szembetuno a sziklak hatara. Persze ez igy van a MR-ben es a SR-ben is, de ott nem is a sziklamaszas a fo cel. Egy konkretan sziklamaszos jatekba sokkal jobb lenne valamifele megatextura, egy darabbol kigeneralt terep.
A masik jatek, a BeamNG Drive: ezzel mar tartalmasabban el lehetne szorakozni igy felkesz allapotban is. Van benne egy nagy rakas terkep (eleg nagy meretuek), egy csomo verda is. Kulonbozo jatekmodok is vannak (meg kulonbozo stilusok is: versenyringek, sziklamaszas a hegyekben, teherszallitas stb). Ez a jatek mar a szaguldozasra is alkalmas, eleg megyozo erzest ad ilyenkor is (ami a MR, SR, Pure rock eseteben nem jellemzo). A jatekban kismillio beallitas van, mint a gameplayra, ugy a vezerlokre is. A grafika egy generacioval regebbinek tunik a SR-nel. Cserebe van aprolekos toresmodell. Bar tobbnyire egy osszetort autoval mar semmire se megyunk olyankor respawn. Mar az is tonkrevagta az elso futomuvem a rallys auton hogy a szalagkorlatnak koccantam, elkezdett jobbra huzni. A jatek meg a fekek homersekletet is figyeli, a G eroket stb. De szemmel lathato gumifizika nincs. A kornyezet fizikaja gyenge, a drotkerites mintha betonbol lenne, az egymasra rakott raklapok szinten, a kartondobozok szellemek.
De aki egy jot akar autozni, foleg kormannyal, annak mar boven elvezheto a jatek. De nincs meg benne az a feladat-folyamatossag erzese mint a MR-ben (es foleg) a SR-ben.