mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Aborg
    Ma alaposabban a kormere neztem a jateknak, es van nehany eszrevetelem. Nem bantani akarom a jatekot, sot, azt szeretnem ha a leheto legjobb lenne. Az eszreveteleim nemelyike valakinek szorszalhasogatasnak tunhet, de vagyunk nehanyan (gondolom kissebsegben) akiknek oromet tudnak okozni ilyen apro, sokaknak szinte eszrevehetetlen es lenyegtelen aprosagok. Akit untat az osszehasonlitasok eleje az ne is olvasson tovabb, ez ilyen lesz vegig :)

Eloszor arrol lesz szo ami a Mudrunnerban benne volt, remelem csak ido kerdese hogy belekeruljenek a Snowrunnerba is):
    -a zajok a kabinban FPS nezetbol, foleg a gumik duborgese a talajon. A Snowrunnerban nincs ilyen. Ha egy lejton uresbe rakom es kikapcsolom a motort, akkor szinte csend lesz. A Mudrunnerban jaro motornal is hallatszik a kerekek zaja (kabinnezetbol).

-a kerekekre tapado vastag sar. Ez nagyon hianyzik, latvanyos volt (es ugy realis).

-Ha a MR-ben vizbe hajtottam, akkor egy ido utan eszre lehetett venni mogottem az autobol szivargo olajfoltot (marmint a tavon ahol nem volt sodras). A SR-ben nincs olajfolt.

-Ha a MR-ben a vizszint ala kerult a kipufogo, akkor buborekolt, es cserzette a vizet. Ehhez persze bugyborekolo hang is tartozott. A SR-bol ez is szinte teljesen kimaradt. Hang nincs semmilyen, a vizet se cserzi, es nagy ritkan dob egy 2D froccsenest, ez a maximum. Szinte nincs is kulonbseg a jaro es a kikapcsolt motor kozott.

-Ha a MR-ben kijottem a mely vizbol, akkor az autobol egy ideigy csurgott a viz. A SR-ben nincs ilyen.

Aztan par dolog amit en szemely szerint hianyolok, bar lehet hogy mas meg orul neki hogy nem ugy van mint a MR-ben volt. Ezert az idealis az lenne ha ezeket a menubol valaszthatova tennek, igy mindenki elegedett lenne!
    Peldaul en szerettem a MR-ben hogy a nem mozgo auto kerekeit nem tekerte a sofor automatikusan egyenesbe, mint ahogy a SR tulbuzgo soforje teszi. Nem artana egy iranytu a kepernyo sarkaban. Annak orulok hogy kabinnezetbol a SR-ben az uj patch ota mar nem nez automatikusan elore ha megmozdul az auto.

Es vegul: a MR-ben valahogy jobbnak erzem a talajjal erintkezo auto fizikajat. Nem mondom hogy a SR-ben nem jo, de a MR-ben valahogy precizebbnek tunik nekem. Mar csak az is ha egy sima, objektumok (kovek, agak stb.) nelkuli terepen megy. Engem valahogy jobban meggyoz mint a SR-ben, nem tudom mi az oka. A SR-ben olykor-olykor ugy erzem hogy valami nincs rendben a kerekekre nehezedo sulyokkal, mintha tul konnyu lenne a verda, vagy nem szamolja ki rendesen a fizikat es kicsit csal, nem tudom. A fizikai beallitasom a menuban termeszetesen ultran van.

Apropo sulyok: multkor lejjebb valaki belinkelt ket MODot, amik korrigaljak a rakomanyok es az utanfutok sulyat. Ez nagyon meglepett, hogy a keszitok nem a realis adatokat allitottak be, hanem neha azoknak csak az egy negyedet. Egy ilyen jatekban, ahol szerintem pontosan a minel nagyobb elethusegre torekedtek. Legalabbis en eddig azt gondoltam.
    Kiprobaltam a ket MODot: a latvanyban nincs nagy kulonbseg - nem tudom egyaltalan lejjeb e nyomodtak az autok rugoi a megnegyszerezett rakomanysuly alatt, nem mernek ra fogadni hogy igen. Az utanfutok pattogasa is talan csak azert lett kevesbe szembetuno mert az auto nem birta olyan gyorsan huzni. Foleg a motor huzoerejere van hatasa: neha elindulni se birt egyesen, lassu fokozatba kellett tenni hogy megmozduljon (a kisebb potkocsit vontattam egy rakat betonlappal). Aztan kiprobaltam a betonlapot a platon is (mellesleg a lapos platon a rakomany furcsa fizikajat az uj patch se javitotta meg ki). Hat nem is tudom, nem gyozott meg ez a ket patch hogy szuksegem lenne rajuk. Nem nagyon akarom szetbabralni a jatekot, inkabb ugy hagyom ahogy az alkotok jonak lattak beallitani, de kicsit csalodott vagyok hogy nem a realis adatokkal dolgoznak. A garazsban is inkabb hasznalhattak volna az autok mellett realis adatokat (nyomatek, suly, stb.) mint ezek az arkade stilusu betoltodo palcikak vagy mik. Ha meg az adott kocsi nem birja elhuzni az adott sulyt, akkor ez van, ilyen a valosag is, nem kellet volna igy elbabralni a dolgokat. Ez visszaut, sokan mar az elozetes videok alatt is kommentaltak hogy valahogy tul konnyunek tunnak a megrakott utanfutok. Sot, meg mazsalopontokat is rakhattak volna be poenbol, le lehessen meri az autot megrakva, uresen stb., ha valaki pont azzal akarna szorakozni.

A vegere egy kis poen: dudaljatok ra ket meterrol (akar egy SCOUTtal is) egy piros-feher deszka uttorlaszra, vagy egy keritesre, vagy egy kisebb kore. Valami tortenni fog. Aminek nem kellene.

P.S: Eta32, irtad hogy jarsz a Focus forumokra: rakd ki legyszi ezeket a kepeket a megfelelo helyre ha van kedved, lehet hogy eljut az illetekesekhez is hogy vannak akiknek ez is szamit. Koszi.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.06.14. 19:31:22