Értem, hogy ő abba a szerencsés kb. 5%-ba tartozik, akinek van kormány szettje, de a játékosok fennmaradó részének nincs. (Lásd Steam survey és társai.) A MudRunner nem titkoltan a konzolos közösséget is megcélozza, elődje nem volt elérhető máson csak PC-n, az átlag konzolos controllerrel bír kizárólag. Az átlag PC-s meg bill+egérrel és ha sokat játszik, akkor vett controllert is.
Arról a hibáról beszéltem, hogy a fennmaradó 95%-nak, semmilyen értelmes módja nincs a manuális váltásra, holott egy nyamvadt Need For Speedben is megoldották legalább 2 gombosra a fel/le váltás kérdését (pl. "x" gomb fel, "v" gomb le). Controllerrel kb. lehetetlen a manuális váltás a MR-ben, egérrel meg röhejes, hogy a jobb alsó sarokban játszol azzal a pici kis H-váltóval, melynek a valósághoz meg ugye semmi köze, pedig szimulátorról beszélünk. Ezért írtam ezt hibának, amit remélem javítani is fognak.
Ha már szimulátor, legalább nagyjából próbálták volna meg lemásolni az eredeti gépek váltóit és azt implementálni a játékba. Mert ennek hiányában ez így egy hiányosság, amit meg kell említeni negatívumként.