A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
nagyonfaya #9310 Helo Mindenkinek!!
Olvasom már jó ideje ezt a fórumot, de még nem szóltam hozzá. Most megteszem, és előre is elnézést kérek, ha azt a hibát/észrevételt már valaki megemlítette. Megpróbálom összefoglalni az én észrevételeimet.
A közlekedésben résztvevő személygépkocsik kanyarodáskor nagyobb ívet írnak le, mint én, pótkocsival együtt. Nem is beszélve a "sín"effektusról, ahogy sajnos az AI jelenleg fut.
(kérdés/ötlet lenne: leparkolásnál amikor muszáj használnunk az úttestet-elakadásjelző használata mellett- akkor nem jönnének rád, hanem egy bizonyos távolságot tartanának tőled. voltak olyan esetek, hogy az AI miatt kellett újra rátolatnom a kijelölt helyre:(
Rendőrlámpákra a rálátás nehézkes, ha elsőként érkezel a kereszteződéshez. Persze meg lehet állni előbb is, hogy rálátás legyen, de mennyivel egyszerűbb dolgunk lenne, ha a szemben lévő lámpáknál is lenne kihelyezve. A lámpák fényeit viszont javítani kéne, ugyanis ha nappali fényeknél vezet az ember, nagyon homályosan lehet látni. (megvizsgáltam a lámpák tükröződését nappal és éjszaka egyaránt, és ugyanaz a tükröződés látható. szóval este is a nappali tükörkép látható).
Ide írnám még az elindulást, lámpa piros+sárga jelzésnél szószerint kilő az AI, még a pótkocsis gépek is. Nem gyorsulni akarok, de egy kicsit zavaró hogy mindketten vontatunk valamit, és egyszerűen lehetetlen indulásnál beérni.
Sebességjelző táblák helyzete számomra idegesítőek. Én személy szerint pár métert hátrébb raknám őket a kereszteződéstől, könnyebben észrevehető helyre rakva. A büntetéseket pedig rendszeresen gyűjtöm a tábla utáni azonnali trafi miatt. Ha tartod a 90-et, és "hirtelen" kapsz egy 50-es táblát, lehetetlen a megengedett sebességre lassítani.-->büntetés
Ha kiérsz egy hosszabb és egyenes útra, ahol felküzdöd magad a 90-es sebességre, tempomat benyomása után a fordulatszám folyamatosan változik, pedig a sebesség marad. Remélhetőleg ez változásra kerül, mert az ETS2-ben elég idegesítő lesz, ha folyamatosan váltani fogja a fordulatot hosszabb utakon.
A jobbos tükör számomra is zavaró. Arányaiban szerintem megfelel, de sajnos így a láthatóság kárára megy az egész. Valahogy meg kéne találni a megfelelő kontrasztot a kettő között.
Autópályákra fel-le vezető utak hihetetlenül keskenyre sikeredtek. Ha megdupláznák, szerintem akkor lenne a megfelelő arányú.
Műszerfal homályossága zavaró egy idő után. (egy-két apróságot beletehetnének: folyamatos 20C-fokról véletlenszerű, ám valóságos adatok, ablaktörlő kar mozgása ki- és be kapcsolásnál mozogjon, mint pl az irányjelzőé. és még lehetne sorolni.)nem létfontosságú, de részletgazdag lenne.
(Ha jól láttam akkor az ETS2-ben műszerfalba beszerelt navigáció is van-úgyhogy azt nem is írom)
Térképet hiányát pótolnám valamilyen egyszerű megoldással. Akár a jobb alsóban egy külön gombbal "nagyobbá" tenni, így ezzel együtt átláthatóbb lenne.
Lehet hogy csak nekem zavaró, de a trailer pótkocsiknál a traktorunk fényei a szállított tárgyon/járművön is látni. Ezzel nem is lenne baj, ha nem a pótkocsin keresztül világítana át.
Vannak további észrevételeim, de még tesztelés alatt állnak.
Mégegyszer elnézést kérek, ha az előttem szólóknál már olvashatóak voltak ezek a problémák.
És egyben további balesetmenteset!!!!:)