banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • JohnBart
    Szevasztok népek!

@Ltomi, TruckerDave: Nem tudom, hogy Pavel behívott-e titeket az STDS Getlocalization topikjába, de ha eddig nem tette, szerintem nem is fog. Háromszor kérdeztem rá erre az elmúlt héten, de nem igazán válaszolt ezirányú kérdéseimre, ami nekem ugye azért szar, mert nekem ég a pofámon most a bőr emiatt. Bocs, ha végül mégis kimaradtok belőle. :-(

@Más. 8-10 másik arc társaságában volt szerencsém a hétvégén kipróbálni az STDS egy kései bétáját. Képeket/videókat nem készíthettem belőle, a tapasztalataimat viszont mindenképp szeretném megosztani veletek, hogy tudjátok, mire számíthattok. Véleményem röviden lentebb.

1. Játékmenet: pontosan az, amire az eddigi infók utaltak, a T&T és az ETS keveréke. Van egy egyszerű kis oktatómód amit egy az egyben a T&T-ből emeltek át (párhuzamos parkolás, beállás szűk helyekre, stb.), egy ügyességi módban feldolgozták a Scania kamionvezető-versenyének a feladatait (forduló szűk körforgalomban, sasszézva tolatás, megállás a megadott helyen, stb.), van pár sztorival rendelkező ügyességi pálya (navigálás kikötői konténerek között, átzúgni egy szűkös utcájú kis falucskán, elvinni a gitárokat rockkoncertről, meg ilyenek :D), egy négy pályából álló mód reakcióidőt mér, és van egy szabad vezetés mód is, ahol a Scania Democenter-t illetve egy nagyvárost + annak környékét járhatjuk be melóért (a könnyűek pont olyanok mint az ETS-ben, a nehezeknél technikásabb a pótkocsi lerakása).

Az ügyességi pályákon szerzett pontok és idő, valamint a szabad módban a fuvarokkal szerzett pontok toplistára kerülnek, szóval lehet egymással vetélkedni, nekem viszont jobban tetszett, hogy szimplán a toplistán lévő tagokra kattintva azonnal visszanézhetjük, hogy ők hogyan tolták le a pályát - néhány lengyel meg horvát srác nagyon elvetemülten tolja a cuccot.

A fentiek mellett van egy gazdag galéria is a játékban egy rakás fényképpel meg videóval a cég történetéről. A tartalommal tehát nincs gond, jól el lehet vele lenni az ETS2-ig.

2. Grafika: Nem rossz, bár a teszbuildben csak egy élsimítási metódus volt, az okádék MLAA, hagyományos full-screen AA nem volt, szóval 1440x900-on eléggé szemcsésen fest a játék. A tájjal nincs gond, a fák szépek és lassan lengedeznek a szélben, a növényzet kidolgozottabb, az éjszaka gyönyörűen sötét, az eső pedig szintén pofás (mondjuk nem egy RailWorks 3 szint, de a GTS-hez képest hatalmas előrelépés, természetesen az oldalsó ablakokon is látszanak a lecsorgó esőcseppek). Ja, gyalogosok nem csak az ügyességi pályákon, hanem a nagyvárosban is vannak.

3. Hangok: A hozzáértőbbek biztos megmondják majd a frankót, de emberek, én a Scania hangján berosáltam, olyan jó lett. Sokkal dinamikusabb és változatosabb, a GTS monoton berregését el lehet felejteni. Nem egy OMSI, de azért jó úton járnak.

4. Fizika: Na, forradalomra itt ne számítsatok. A T&T-hez képest jobban érezni a járgány súlyát (főleg póttal) meg a billentyűzetes kormányzást is finomították, de ezt leszámítva nem éreztem semmi újítást ezen a téren (kormánnyal sajna nem tudtam kipróbálni a cuccot). Mondjuk a béta alapján még nem temetem a játékot, mert a hajtáslánccal és a váltóval bevallottan problémák voltak amiket júniusig javítanak majd, de gyanítom, hogy a kamion így is mágnesként tapad majd a földhöz. Elég annyi, hogy egyetlen szemét pályán sem sikerült felborítanom, még a híd szélén is beragadt a kamion úgy, hogy csak a két bal oldali kereke tartotta azt a laza pár tíz tonnát... :D

Az optimalizáció a bétának még nem az erőssége, i5-750-es négymagos proci, négy giga RAM és egy AMD 6850 VGA mellett a Democenteren és a városi pályán 20-22 fps-el "hasít" a játék, ami eléggé röhej.

Scania-rajongók arra is készüljenek, hogy a játék sajna csak az R-szériás nyergeseket reklámozza, más típus nem került be a programba, amit kicsit sajnálok. Nincs Streamline, nincsenek merevtengelyes teherautók, de még az R-szériás járgány is csak a gyári 2x2-es változatban érhető el, nem kapunk speckó kiszerelésű vagy festésű Scaniát a farunk alá egy pályán sem (legalábbis a bétában, és kétlem hogy ez változna a megjelenésig).

Sajna a játék erősen előrevetíti, hogy fizikai forradalomra az ETS2-nél nem szabad majd számítanunk, inkább a játékmenetet és a grafikát turbózták fel. Maga az STDS szerintem nem rossz kis játék, el lehet majd vele lenni az ETS2-ig, de azért zavar, hogy több olyan technikai problémát is viszontláttam benne, amit már a T&T idején emlegettem...