A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
JohnBart #8536 Tudom, hogy a vidi után eléggé lelankadt a lelkesedés az STDS iránt, de szereztem ma némi infót - Pavelék ugyanis hozzáadtak az STDS-csoporthoz GetLocalizationön, szóval leellenőriztem a már majdnem kész fordítást (hogy TruckerDave és Tomee miért nem kapott még hozzáférést nem tudom, Pavel azt írta egyesével adja hozzá az embereket).
A szövegkönyv alapján a játék egy jó kis T&T + Extreme Trucker + ETS1 egyvelegnek tűnik. Adott először is egy oktatómód, ott a feladatok zömét a T&T egyszerűbb bójás marhulásaiból emelték át (állj be a bóják közé, tolass be, parkolj párhuzamosan stb.). Ennek a durvább verziója a kamionvezetői versenyfeladatok, ez szerencsére nem merül ki a parkolásos marhulásban: adott íven kell végigmennünk a pályákon (úgy hogy mindkét első kerék egy adott íven megy, és nem tér le róla), vagy pl. bábukat kell levernünk, labdákat kell a pótba ejtetnünk úgy hogy pontosan aláállunk a darunak. Érdekesen hangzanak, mondjuk én hanyagolni fogom ezt a részt, az ügyességi kamionozásból egy életre elegem lett a T&T után. :D
Vannak ugyanakkor reakcióidő mérésére szolgáló feladatok (pl. az őzes képre gondoljatok). Nyílegyenes vagy kanyargós pályán kell legalább 50-el mennünk jó időben, éjszaka, vagy épp esőben, és a véletlenszerűen felbukkanó jelzéseknél minél gyorsabban a fékre kell lépnünk - a játék ekkor azt méri, milyen jó a reakcióidőnk.
A Dangerous Drives leginkább az Extreme Truckerre emlékeztet a szövegek alapján, ekkor kis történettel ellátott szadista pályákon kell eljutni A-ból B-be (pl. segélycsomagot vinni a földrengés-sújtotta kisvárosba, kitalálni a kikötőből, orvosságot szállítani az árvízben elmerült városba, szerpentinen lecaplatni, átzúgni egy szűk kis utcán, stb.). Nekem személy szerint ez a mód tetszik a legjobban a leírás alapján, kíváncsi leszek rá.
Végül pedig van az ETS1-szerű szabad játék: ekkor egy (nem kétutcás!!!) iparvárosban és annak környékén akciózhatunk, zöld és piros jelzésű rakományokat vehetünk fel és szállíthatunk le. A zöldek könnyűek, kb. úgy néz ki velük a játék mint az ETS/GTS-ben, a pirosnál viszont érkezéskor nehezebb a beállás a megadott helyre.
Úgy vettem ki, hogy mindegyik módban méri a teljesítményünket a játék, amit kioldható bónuszokkal (pl. a Scania tesztpálya megnyitásával) jutalmaz, emellett a pályákon szerzett pontokat, az időnket és a visszajátszásokat felnyomhatjuk most már a netre is. Scania-rajongók szintén örülhetnek, lesz egy igen részletes galéria a játékban a cég történetéről és a legendásabb típusokról.