A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
cxaxoxc #49566 Ömmm... Nem teljesen értem amit mondasz. "Mivel kimondottan ets2-es térképek a scs-től vannak mindenfele, miért nincs az benne abba amit pénzért veszel meg?" Ez alatt mit értesz? Az SCS amit készített, az benne van az alapjátékban, plusz emelett (jelenleg) van még két pluszban megvásárolható map DLC. Ezeket meg szintén nem lehet letöltögetni innen-onnan (mármint persze jogtisztán nem). Amire te gondolsz szerintem, azok teljesen különálló, lelkes modderek munkái, akiknek közük nincsen a fejlesztőgárdához. Az tény, hogy kicsit "érdekes" dolog az, hogy egy térkép mod (lásd: ProMods) összehasonlíthatatlanul részletgazdagabb, nagyobb, komolyabban kidolgozottabb (és egyúttal nagyságrendekkel magasabb gépigényű is) tud lenni, mint a gyári játéké. De ez van, ezt kell szeretni. Véleményem szerint tiszteletre méltó, hogy egyáltalán foglalkoznak még bármilyen szinten a művűkkel ennyi év után is, még ha ez legtöbbször teljesen haszontalan festések formájában is nyilvánul csak meg. De azt ne felejtsük azért el, hogy ha az SCS nem készíti el az alapjátékot (vagy csak szimplán nem teszi moddolhatóvá), nem lenne a moddereknek mire készíteni a modokat sem. Az meg, hogy mennyit adtál ki rá... Ez egy olyan dolog pl. részemről, hogy annyit adok egy játékért, amennyit számomra megér. Én kivártam, és nagyobb akciónál csaptam le rá. Összesen nincs 5-6eFt-nál többe nekem az egész (beleértve az alapjátékot Gold Editionben + Skandinávia + High Power Cargo Pack + Cabin Accessories). Mellette van még egy rakat egyéb DLC is, amik ingyen lettek meg, így azokat nem is írom le. Ez az ár persze lehetett volna magasabb vagy akár kevesebb is, de nem lett, mert számomra ennyit ért meg. De ezt a pénzt teljes lelki nyugalomban fizettem ki érte. Szerettem volna megvenni például az OMSI 2-t is, de az ha 2-3eFt lenne (de marhára nem annyi!) sem biztos, hogy megvenném, mivel hatalmas csalódás számomra az összecsapottsága miatt, egyszerűen nem érzem azt, hogy megérdemelnék a fejlesztők a pénzt érte. Az ETS2 esetében ezt nem így érzem.
A dolog másik része, hogy én személy szerint örülök is, hogy az alapjáték ennyire "alap". Mert így ennek hála milliónyi mod van hozzá minden kategóriában. Szinte lehetetlennek tartom, hogy ne találja meg mindenki a számára legmegfelelőbb modokat, és ne tudná tökéletesen testreszabni a játékot a saját ízlése szerint. Ha elégedetlen vagy a térképpel, javaslom a ProMods használatát (feltéve, ha megvan a Going East és a Skandinávia DLC). Csak regisztrálsz, és ingyenesen töltheted is lefelé. Ugyan így az ets2.lt oldalt is ajánlani tudom böngészésre, mert rengeteg jobbnál jobb modot találhatsz rajta. Én konkrétan mindenhez használok valami modot (AI járművek (Jazzycat), AI járművek viselkedése és sűrűsége, térkép (ProMods, RusMap), időjárás (Grimes), pótok (Fred_be, Jazzycat), kamionok, kamion hangok (Kriechbaum), kerekek és gumik valamint egyéb kiegészítők (50Keda)) és ezt a listát még szerintem folytathatnám... Nem olyan nagy dolog modokat használni, pofon egyszerű a használatuk: csak letöltöd és bemásolod a .scs kiterjesztésű fájlokat (nagyon ritka esetben .zip) a Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2\mod mappájába, majd aktiválod a játék mod-kezelőjében. Remélem nem sértettelek meg az írásommal, abszolút nem állt ilyesmi a szándékomban, csupán leírtam ahogyan én látom ezt a témát, és igyekeztem segíteni, hogy számodra is élvezetesebb lehessen a szimulátorozás.