banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Aborg
    Aki szeretne jatszani ilyen joystickbol lett H-valtoval, annak osszeirtam lepesrol lepesre, minek kinlodjon vele ha mar nekem rament 2 oram mig rajottem a dologra De megerte, sokkal jobb az elmeny!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Xpadder.v2015.01.01.

- a progit nem kell instalalni, csak az exe-vel inditani.
    Elso inditaskor egy csom START gombot kell atklikkelni.
    Aztan meg a PROGRAM LOCATION gombot.
    Aztan DO NOT ASOCIATE-t tettem.

- elindul a progi: a fo-ablakon lehet tobb ful is (ha tobb jatekvezerlo eszkozt is hasznalok, peldaul kormany, joystick stb.)
    Azt hogy melyik ful melyik eszkozhoz tartozik igy tudom meg: ott az a Gamepad-logos gomb, klikkelni, lenyilo menu- Properties.

A ful (vagyis az eszkoz) kivalasztasa utan lehet kezdeni programozni:
    - Gamepad-logos gomb, klikk, NEW.
    - bal also menun STICK, a menutol jobbra levo ablakon bepipalni hogy ENABLE
    - a joysticket elnyomni balra (zolden jelez)
    - aztan elnyomni elore (megint jelez)

Most a gombokkal lehet foglalkozni. Bar ez nem is nagyon fontos mert az ETS2 jatek fogja tudni kezelni a joystick gombjait is. De en igy csinaltam:
    - bal also menun BUTTONS
    - megnyomni a gombot a joystickon (peldaul mi legyen a sorkapcsolo, aztan mi a felezo) A menutol jobbra levo ablakban at is nevezhetok a gombok.
    - a lila ablakban a joystickot jelkepezo kort az egerrel az ablak kozepebe huzni, a ket gombot is tetszes szerint el lehet helyezni. En a sorkapcsolot a kor fole raktam, a felezot a

kortol balra.
    -megnyomni az also OK gombot.

Visszajutottunk a szurke fo-ablakba, le lehet tesztelni az eddigi eredmenyt (gombok, joystick poziciok)
    - Gamepad-logos gomb, klikk, SAVE AS, elmentjuk az eredmenyt valami nev alatt.
    - a szurke fo-ablakon a joy poziciokat jelkepezo negyzetek kozott (a jobb also joystick pozicioban) van egy kis csavarkulcs ikon, arra klikk.
    A legordulo menun legfelul SETTINGS, ott mindenfele gombok vannak. Ha tartjuk folottuk az egeret, kiirja a megnevezesuket. Szoval:
    DEADZONE -huzzuk 45%-ra.
    MODE -8WAY
    AUTO ASSIGN -Numpad
    - OK

Visszajutottunk a szurke fo-ablakba.
    - klikk a 4-re, elojon eggy billentyuzet, ott a NONE-t valasztani.
    - klikk a 6-ra, elojon eggy billentyuzet, ott a NONE-t valasztani.
    - klikk a folso ures negyzetre amit sorkapcsolo gombnak helyeztem el, hozzarendelni a num6-ot.
    - klikk a bal ures negyzetre amit felezokapcsolo gombnak helyeztem el, hozzarendelni a num4-et.
    - a szurke fo-ablak jobb folso (most sarga) hosszukas UNTITLED PROFILE gomb jobb szelen levo floppy-t megnyomni, elmenteni.

Meg is volna. Ha az Xpadder progit becsukjuk, akkor is fut, a desktop ora mellett a jobb also sarokban valahol ott van az ikonja. Ha nem indul automatikusan a gep bekapcsolasakor, akkor

gondolom a jatek elott manualisan el kell majd inditani.

Most johet a jatekon beluli beallitas. A kormany nekem mar be volt allitva, most csak a valtoval foglalkozunk.

BEALLITASOK - IRANYITAS -a kepernyon folul hozzaadni a hosszu gombbal a joystickot a rendszerhez
    - Sebessegvalto - H-valto
    - a kepernyon alul BEVITELI VARAZSLO - JATEKVEZERLOK - GAMEPAD VAGY JOYSTICK - H-valto (most kivalaszthatja mindenki a neki megfelelot, en a "Tartomany szerinti megosztott felezo"-t

valasztottam, ebben az esetben igy fog mukodni a valtoigy fog mukodni a valto.)
    - ezutan az elso kepernyon beallitani a KUPLUNGtengelyt, aztan alul nyomni KOVETKEZO
    - a kovetkezo kepernyon hozza kell rendelni a sebessegi fokozatokhoz a billentyuket.

Az en esetemben ez volt a jo megoldas (ez a H-valto tipus-valasztastol fugg, lasd 3 sorral felljebb):

-valto fokozata- hatramenet: Num3
    -valto fokozata- 1 Num7
    -valto fokozata- 2 Num1
    -valto fokozata- 3 Num8
    -valto fokozata- 4 Num2
    -valto fokozata- 5 Num9
    -valto fokozata- 6 nincs
    (ambar a 4 es 5 fokozat is lehet "nincs" mert azokat ebben a valtotipus-esetben az 1,2,3 fokozatokbol fogjuk atkapcsolni)

-valtokapcsolo- 1 Num4
    -valtokapcsolo- 2 Num6

megjegyzes: ezen Num-gombok kiosztasa a billentyuzetrol csakis a BEVITELI VARAZSLO-n keresztul belepve mukodik. A sima menu BEALLITASOK - IRANYITAS -bol valami oknal fogva nem.
    Ott van picitt lejjebb a BEVITELI VARAZSLO gomb.

Miutan a jatek a kormany mellett most mar joystickot is hasznal H-valtonak, ellenorizzuk le a BEALLITASOK - IRANYITAS menun hogy a KONTROLLER ALTIPUS valasztasa "Kormany" legyen!
    Nekem atdobta "Gamepad es Joystick"-ra amitol nagyon furcsan lassu lett a kormany mukodese. De ezt visszakapcsolva "Kormany"-ra minden tokeletes lett megint.