A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
JohnBart #4440 Rövid vélemény a játékról a Paveléktől kapott tiszteletpéldány alapján (1.00):
1. Grafika: Technikai téren kisebb gondjaim adódtak a játékkal. 1440x900, minden maxra húzva, advanced rendering (dinamikus árnyékok, HDR, tehát az új grafikai cuccok) belőve. A Fraps 30-50 fps körüli értéket jelez, a játék azonban pár másodpercenként akadozik, "ugrál". Ez egy alapvetően ügyességi játék esetén nem túl jó kezdet, mivel így sokszor azért megyek neki valaminek, mert a játék beszaggat egy pislantásnyi időre pár másodpercenként. Nem értem miért van ez, a vasamnak röhögve kéne vinnie a játékot, Paveléknek írtam, logokat és képeket küldtem, ránéznek majd az ügyre. A jelenség egyébként DirectX alatt jelentkezik, OpenGL rendereléssel sokkal jobb a helyzet, de néha ott is be-belaggol egy szemhunyásnyi időre a játék.
Ami idegesítőbb technikai téren, az az elmosódott kép "next-gen" renderelés esetén. Egyszerűen zavaró, hogy középtávon (in-game cirka 40 méterre) már minden annyira el van mosódva 1440x900-on, mintha vízfestékkel festették volna a monitorra a képet. Az élsimítás kikapcsolása valamelyest javít a dolgon, de akkor meg a recés élek miatt ocsmány a látvány. Hülyén hangzik, de nekem sokkal jobban tetszik a játék ha ezeket a grafikai újításokat kilövöm - ekkor nettó GTS-grafikát kapunk, de legalább az fps is felugrik 80-ra, nincs akadozás, és már messziről látom, hogy néz ki a parkolóhely környéke.
2. Hangok: Itt semmi extra, az ETS/GTS motor és járműhangjai, valamint a Bus Driver embertömegének hangeffektjét használták fel. MP3 lejátszó alapból van, bár ennél a játéknál épp nincs sok értelme, mivel a pályákat átlag 1-2 percesre tervezték.
3. Játékmenet: Felettébb élvezetes, érdekes eltérés a szokványos SCS-es rutintól. Alapvetően ügyességi játéknak tekintem a T&T-t és annak elég jó is. Nehéz szinten már a játék elején elég szadista időkorlátja van az aranyéremnek a legtöbb pályán, így kellemes kihívás belavírozni a jelölt helyre. A pályák kellemesen változatosak, élettel teliek, remélem ez az ETS2-re is áll majd. Fizikájában szerintem sokat javult a játék a GTS-hez és ET2-höz képest, végre tényleg érzem a járgányok lomhaságát és tehetetlenségét, főleg póttal, ahogy gumikacsa is írta. Az 50 pálya kellemes mennyiség, de ha mindet kitoltuk, nem igazán van mit csinálni, az achievementek javarészét ugyanis egy végigjátszással meg lehet szerezni, az online toplista hiánya meg szintén nem fog kedvezni a szavatosságnak.
Összegezve: Kellemes, kihívásoktól és (sajna) technikai problémáktól nem mentes ügyességi játék. A célját végül is nálam elérte, le fog kötni az ETS2-ig, de remélem hogy tényleg nyomott áron árulják majd, mert 2000-nél többet nem ér.