A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
zorba3333 #33127 Van egy pár lehetőség a forgalom növelésére, illetve a forgalommal összefüggő / külső zajok erősítésére is.
Íme a variációk:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajnos azt nem írtad, hogy a TSM 4.x verzióból konkrétan a 4.x, a 4.1.0, 4.1.1 vagy a 4.1.2a verziót használod, ezért minden kiegészítőnél kitérek a verziók közötti különbségre, bár így kicsit hosszabb lesz a hsz. ezért is raktam "szpojlerbe".
Az összes 4. generációs TSM változat scs fájljában a 4.x szerepel, így az általad megadott információkból nem tudom, hogy konkrétan melyik változatot használod, de megoldom. :)
Amennyiben a későbbiekre vonatkozóan sem szeretnél belekavarodni a TSM útvesztőibe, javaslom olvasd el az egyik ezzel kapcsolatos hozzászólásomat, amiben minden részletet, és különbséget leírok a térképpel, és kiegészítőikkel kapcsolatosan:
Amit a TSM 4. generációjáról, kompatibilitásáról, tudni érdemes
Mint azt már előzőleg írtam is az összes 4. szériába tartozó TSM térkép a 4.x alapjaira építkezik, tehát magában a térképben nincs változás.
Mindegyik verzió ugyanazokat az elemeket, objektumokat, használja, sőt a városok száma / kidolgozottsága sem változott.
A különbség mindössze annyi, hogy az egyes frissítésekhez igazították őket, és ezért régebbi módokkal összeakadhat.
Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik verzióhoz milyen csomagot használunk annak ellenére sem, ha látszólag működik.
Nos, amennyiben dobozos játékod van, és TSM4.x, vagy 4.1.0 verziót használsz 1.7.0 frissítéssel, akkor
forgalom növelésére az alábbi módot / módokat ajánlom:
Kifejezetten a TSM 4.x verzióhoz lett fejlesztve, de működik 4.1.0, és 4.1.2a alatt is:
Traffic mod
Ebben a módban csak AI járművek vannak. Több mint 100 trailer különböző kivitelekben a mélybölcsőstől a sima félpótkocsiig.
Minden kivitelből van "üres" (rakomány nélküli) változat is, kivéve a ponyvás / hűtős / üvegszállító / élőállatszállító félpótkocsikat.
Szállítmányként a hajótól a helikopteren át, a buszig mindenre számíthatsz.
Több mint 90 féle 3,5t - 12t össztömeg közötti ponyvás / platós / billencs / speciális felépítményű teherautót is tartalmaz ez a kiegészítő, különböző színekben.
Ezek között éppúgy megtalálhatóak a mai gépek (MAN, MB, Iveco, Volvo, Renault, Scania, Daf, stb) mint az egykori Szovjet Zil-ek, MaZ-ok, Kamaz-ok, Kraz-ok, UAZ-ok, stb.
Személyautók terén sem marad le a kiegészítő, ugyanis több, mint 60 különböző, zömében az egykori Szovjet érából származó járművet tartalmaz a pakk.
FONTOS!
A módpakk használata hasonló kiegészítőkkel összeakad(hat), ezért ha egyszerre több hasonló pakkot szeretnél a játékban kipróbálni, akkor használatbavétel előtt mindenképp érdemes átnézni a fájlokat.
(Elég arra figyelni, hogy az azonos fájlnevek (NEM a könyvtárnevek) kerüljenek átnevezésre abban a módban, amiből nem szeretnéd, hogy az adott félpótkocsira festést / fuvart töltsön be a játék.)
Amennyiben, a későbbiek során bármilyen módod komolyabban összeakad valamivel, akkor célszerű meglátogatni a Restacar oldalát, és ott a Fórumok / SCS Szimulátorok - Euro Truck Simulátor 2 / Leírások, segédletek / Mit tegyünk ha összeakadnak a módok? topikban lévő, Ralph Wald által készített, képekkel illusztrált leírást átolvasni.
Mint ahogy azt feljebb már írtam, az említett Traffic mod hibátlanul működik TSM 4.1.0, és 4.1.2 esetében is, csak a TSM csomaghoz ajánlott fejlesztői JPM kiegészítőkben kell egy kis módosítást eszközölni, vagy a próba idejére kikapcsolni.
(Aztán ha tetszik, akkor.....)
(Nekem dobozos játékom van, így a Steam-es verzióhoz ajánlott 4.1.1 verzióval való kompatibilitásáról nem tudok nyilatkozni, mint ahogy a DLC-ről sem, ugyanis nem használom ezt a kiegészítőt.)
A másik kitűnő mód, ami szintén kompatibilis a TSM 4.x, illetve a 4.1.0 verziókkal a:
Multi Traffic mod
Ez is rengeteg AI járművet tartalmaz azzal a különbséggel, hogy ebben a pakban nincsenek a régi, keleti blokkból származó járművek.
A terepjárók, BMW-k, Mazdák, Fordok, furgonok mellé több, új félpótkocsimárka is bekerül a pakk által a játékba. Ilyen pl.: a Fliegl, a hagyományos kéttengelyes félpótkocsik, stb.
Ez a mód, a sok AI jármű mellett, jelentősen emeli a forgalom intenzitását is, amit a hivatkozó sii fájlban tovább lehet növelni az értékek átírásával, csak a géped is bírja :)
Fontos!
Szintén célszerű ezt a módot is önmagában, más forgalomnövelő, vagy trailerpakk (JPM mod) nélkül használni.
Külső zajok / forgalommal összefüggő hangok "erejének" növelésére is van egy remek mód:
Külső forgalom zaj
Ez minden külső hangot felerősít, működik 4.x, 4.1.0, és 4.1.2a alatt is.
Véleményem szerint viszont nem célszerű a hangerőnövelés ezen formáját használni, mert sok mód belenyúl a hangokba, és amint azonos paraméteren két különböző értéket olvas a program, azonnal összeakad.
Ezért célszerű a hangerőt "központilag" növelni, felülbírálva ezáltal az összes hibalehetőséget.
Semmi mást nem kell hozzá tenned, mint megnyitni a profilodat, azon belül a config fájlt, és megkeresni ezt a sort:
uset s_interior_volume "1.0"
Alapesetben az érték 1.0. Ezt a számot átírhatod bármilyen nagyobb számra, és ezáltal máris megnövelted a fülkében hallható hangok hangerejét, amibe minden hang beletartozik, nem csak a motor / futóműhangok!
A korrektség végett:
Az általad használt módok közül az alábbiakat nem ismerem....
zzzzzzzzztgs.scs
50k_wheels_pack.scs
ds3wheel.scs
.....és nem is használtam, ezért az ajánlott módokkal való kompatibilitásukról sem tudok nyilatkozni.
Az esetleges problémák elkerülése végett, mielőtt bármelyik általam ajánlott módot kipróbálod mindenképp készíts a jelenlegi állapotról egy biztonsági mentést!
zzzzzzzzztgs.scs
50k_wheels_pack.scs
ds3wheel.scs
Ahogy én használom az ajánlott módokat:
Jelenleg egyszerre használom a TSM 4.1.0, és a 4.1.2a verziót, természetesen külön mod mappával, és külön profillal.
A 4.1.0 alatt jelenleg a Multi Traffic módot, míg a 4.1.2a alatt a Traffic módot használom.
Egyik verzió alatt sincs másik trailerpakk, vagy forgalomnövelő mód.
4.1.2a alatt használom a JPM 4.1.7B verziót, de kiszedtem belőle azokat a hivatkozásokat, amelyek szerepeltek a Traffic módban is, így kitűnően működnek együtt.
Remélem tudtam segíteni, és ezért elnézed nekem a hozzászólás terjedelmét :)