• TeDDyRuSh
    #35
    Lefordítom a mondandómat BaliBoynak is, hogy megértse. Csak úgy mint minden szakmához, kell egy bizonyos elhivatottság, szakmához való lojalitás, szerelem. Amilyen példákat írtam, azzal általában találkozik egy szakmabeli. Ha jól is sikerülnek a képek, akkor ért is hozzá. Én ezt előtérbe helyezem a technikával szemben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindezeket egy kompakt géppel csináld, vagy mobillal. Szükség van a "jó cuccra", hogy minél igényesebben csináld azt, amit csinálsz.

    A lényeg, hogy valaki nem válik autómatikusan jó fényképésszé azzal, hogy van pénze egy jó gépre és éppen jókor volt jó helyen. Ezek mellett el kell ismerni, hogy sok ügyes amatőr fotós van országszerte, sőt, jó pár jobb, mint egy-két magát fotósnak tartott szakmabeli.

    A lényeg, hogy a jó fotós megbírkózik az akadályokkal, kreatív a munkájában, uralja a helyzetet és olyat képeket ad ki a kezéből amire büszke és képvisel egy minőségi minimumot. Nem utolsó sorban pénzre tudja váltani a tudását.

    Szerintem a te elméleted túl sarkított, sőt teljesen kifordított. Ha igaz amit leírtál magadról, akkor valószínű te is jó operatőrnek tartod magad, vagy legalább is tudod, hogy az átlagnál jobb vagy. Értened kellene, hogy mit akarok, de...