• Ahoy
    #23
    Ja még annyi: A laborpatkány, mivel másabb mint amikből nap mint nap ezreket gyilkolunk le, mert kártékonyak? (mindkettő élni akar)

    "De ha neked mindegy, hogy mennyi élőlényt áldoznak fel, csak legyen jobb korpásodás elleni samponod, meg 24+ ultra magic power dezodorod, akkor nem nagyon van miről beszélni."

    Az viszont már nem mindegy, hogy mondjuk az allergia gyógyszeremért sokszoros árat kelljen fizetnem. Mivel ugye minden alább említett költséget a felhasználóval fizettetnek meg.

    Félreértés ne essék, szeretem az állatokat, de ha a specifikusan erre tenyésztett állatok feláldozását vesszük, akkor inkább az áldozat mellett vagyok, ha azok a technológiai fejlődést szolgálják, emberéleteket mentenek, jobbá teszik az életünket.

    Amúgy szerintem az állatkísérleteket nem helyettesítheti a drágább szuperszámítógépes szimuláció. Nagyon sokmindent nemtudunk még a testünk hatásairól, reakcióiról. Szvsz inkább áldozzunk fel néhány patkányt a laborban, mint egy gép szimulálja a körülményeket. Ha 60% patkány beledöglik, az a valóság. Ha a szimuláció 60%-ot mutat, az feltételezés. De tény, hogy kevésbé összetett folyamatokra, működhet a dolog.