-
  • TommyC
    nem láttam dacia-ban bikabornyút való igaz, írtam is, hogy nem 'csak' az erdély ami a képeken van.

ám nagyon sok lakótelepes képet megtapasztaltam, sőt igazából ezeknél csúnyábbakat is.
    14 éves koromig laktam tömbházban a 'rózsa negyedben', a mi blokkunk mögött volt egy épület amit teljes mértékben cigányok laktak. azon gondolkodtam akkoriban, h h lehet h 1 ablaka sincsen már (nem vicc), legtöbb nyílás fölött fekete korom jelezte, hogy a lakásban fával tüzeltek ... :D
    de ez még semmi, mindennapos (estés) volt az ordibálás az utcán és a leszúrások, csoda h akkoriban nem rettegtem ezektől a dolgoktól, pedig a földszinten laktunk. igaz kergettek meg biciklivel a cigánygyerekek, de akkor még normálisnak tartottam mindezt.

Mikor kezdődött az elrománosodás? csak rendszerváltás után. egyszer csak azt vettem észre, hogy már a szomszéd is román :S és egyre több a román szó az utcán, addig csak az iskolában hallottam románt és megvoltam röhögtem azon h a román tanárnő nem akar magyarul megszólalni (mikor magyar), most már inkább szánalmasnak tartom

nem vagyok 70-80 éves. 22 vagyok, nem akarok mindenkénél jobban rálátni a történetre, sőt egyáltalán nem érdekel h h látok rá, csak a saját tapasztalataimat mondom el.
    amúgy 8 éve magyarországon élek, évente hazalátogatok nagymamámékhoz kézdire, és éppen tegnapelőtt jöttem vissza erdélyből .... megmondom nektek, hogy óvakodjatok a buszon a románcigányoktól, mert annál büdösebb e világon kevés van

:/