1542
-
-
#701 nem láttam dacia-ban bikabornyút való igaz, írtam is, hogy nem 'csak' az erdély ami a képeken van.
ám nagyon sok lakótelepes képet megtapasztaltam, sőt igazából ezeknél csúnyábbakat is.
14 éves koromig laktam tömbházban a 'rózsa negyedben', a mi blokkunk mögött volt egy épület amit teljes mértékben cigányok laktak. azon gondolkodtam akkoriban, h h lehet h 1 ablaka sincsen már (nem vicc), legtöbb nyílás fölött fekete korom jelezte, hogy a lakásban fával tüzeltek ... :D
de ez még semmi, mindennapos (estés) volt az ordibálás az utcán és a leszúrások, csoda h akkoriban nem rettegtem ezektől a dolgoktól, pedig a földszinten laktunk. igaz kergettek meg biciklivel a cigánygyerekek, de akkor még normálisnak tartottam mindezt.
Mikor kezdődött az elrománosodás? csak rendszerváltás után. egyszer csak azt vettem észre, hogy már a szomszéd is román :S és egyre több a román szó az utcán, addig csak az iskolában hallottam románt és megvoltam röhögtem azon h a román tanárnő nem akar magyarul megszólalni (mikor magyar), most már inkább szánalmasnak tartom
nem vagyok 70-80 éves. 22 vagyok, nem akarok mindenkénél jobban rálátni a történetre, sőt egyáltalán nem érdekel h h látok rá, csak a saját tapasztalataimat mondom el.
amúgy 8 éve magyarországon élek, évente hazalátogatok nagymamámékhoz kézdire, és éppen tegnapelőtt jöttem vissza erdélyből .... megmondom nektek, hogy óvakodjatok a buszon a románcigányoktól, mert annál büdösebb e világon kevés van
:/ -
st3ve #700 -
st3ve #699 -
#698 Köszi a választ :D Biztosan felcsapott néhány történelemkönyvet hozzá. Telefonos segítséget is kérhet persze. Tudtommal nem láthatott ilyet, de lehet hogy Kézdin mindennnapos az ilyen. Na várom a választ :) -
st3ve #697 -
st3ve #696 -
st3ve #695 -
#694 Te csávó? Kérdés. Ez az elrománosodás dolog ez mikor kezdődött nálatok? Már csak azért is kérdezem, mert kézdin nem jártam soha. A többi város ahól jártam 50-es és 80-as évek között lett elárasztva Cseusesku által. Namármost ha te kézdiről vagy kíváncsi vagyok a dácsiában bikabornyukat szálító cigánysággal mikor találkoztál először? Ugye ha 70- 80 éves lehetsz akkor persze könnyen látsz rá a történetre. -
st3ve #693 Valami hasonlót pofázok.De látod 'Szildramor' mit levág. -
#692 szvsz Mo. 10 év, Ro. 50-100 év -
#691 én Kézdivásárhelyi vagyok, de nem kívánok semmit bizonygatni.
természetesen nem csak abból áll Erdély amit a képeken látunk, de elég rendesen megvan eresztve vele ...
Nagyon sok szép természeti adottsága van, szeretem a (székely) kultúrát is, de a románok már mindenhova betették a lábukat.
lakossági hányad, szociális hálózatok, nyelvjárás, a városok infrastruktúrája, építészet, kereskedelem ... és még csak belekezdtem, bőven lehetne sorolni a dolgokat, amin érezni lehet az elrománosodást
nagyon szeretem/szerettem Erdélyt, de utálom azt, ahová tart ... -
#690 Na itt már szinte csak erdélyiek vannak komolyan :D Levi biztosan székely, AtiRo is és Csabóval meg msn-en káromkodtam vagy fál órát románul szal tuti erdélyi XD De nekem senki ne mondja hogy ez románia. Nemrég volt TopGear adás romániából. Az összes cigók meg baleset meg minden megrendezett volt. Persze majd a lambó egy ütközás után dácsiával csak egy pici olajat eresztett... Na meg mese habbal. Mondom: csak annak az erdélyinek hiszek elkáromkodik fél órán át XD -
st3ve #689 Azt mondják kb 10 évvel bár "Szildramor" azt mondta hogy mi vagyunk 10 évvel lemaradva.A rétegek is gazdagokra meg szegényekre vannak osztva.Vannak olyan helyek ahol olyan luxus van mint szél ,ezzel szemben a nyomor is ugyanolyan súlyu.Ebből lesz aztán egy vegyesvágott a sok cigánnyal együtt. -
#688 az 'ország' kb olyan, mint a topik címe ... nagyon jól eltaláltad -
st3ve #687 Ugy látszik te mindent meg tudsz magyarázni.Más oldal nem foglakozhat azzal hogy egyes helyeken hogy szállitják az állatokat?Ilyen alapon minden kép viselhetné az SG logot bár romániárol van szó.Na mind 1.Valami modját meg csak tudják a rendszámhasználatmak.Különben nem járkálnának külföldi kocsival és rendszámmal a románok. -
#686 van abban valami amit 'sztív' ír és linkel, tényleg nagyon nagyon le van maradva románia, főként a románok miatt :/ szánalmas ...
mondom ezt úgy, hogy székely vagyok. -
#685 csak ideiglenes rendszámmal jöhet át ezt mindenki tudja. Mellékesen UK azaz angol oldalról van lopva a kép. Már vártam hogy mondani fogod hogy várod azt amit írtam... -
st3ve #684 -
st3ve #683 Direkt vártam az irást.Akkor tudhadnád azt is hogy a szép román állampolgárok előszeretettel járnak külföldre és haza ujdonsült autoikkal rajta külföldi rendszámokkal ez lehet osztrák is.Olaszországot nagyon kedvelik. -
#682 Anyóssülés? Mellékesen osztrák te kis kamugép XD Ennyit rólad... -
st3ve #681 -
st3ve #680 "Háromszór akkora ország. Az hogy havasalföldön és a bukarest környéki nyomornegyedekben mi folyik az hogy jön ide? Na mindegy. "Most ezekszerint te erdélyt és a román bukaresti részt te elválasztod. -
#679 Nekem ne magyarázzon vazz. Ismerem az országot és elmúlt 6 évben kurvanagyot fejlődött. Mellékesen te lennél az első, aki erdélyinek mondja magát és tetszik neki ez a mocskolkodás. Én hosszabb ideje fórumozok, erdélyi és magyar fórumon is sok az ERDÉLYI.... egyre több. Aztán felteszek nekik egy keresztkérdést és törlik magukat a nagy magyarország térképükkel együtt. Szel nem vagyok meghatva az ékezetek nélküli írásodtól egyál talán. Nem nagy szam eljatszani az angol billentyuzetet. Meg ha lenne benne becsület: válaszol a kérdésekre is. De ő is tudja, hogy nem ismeri az országot így mit is mondhatna... Kb annyi köze van a valósághoz, mint a tehenes poénja az anyósülésen. Háromszór akkora ország. Az hogy havasalföldön és a bukarest környéki nyomornegyedekben mi folyik az hogy jön ide? Na mindegy. Te mondod magad Székelyudvarhelyinek... -
st3ve #678 Pont poén az egész nem tudom mit fujja ugy fel.Pl az EKés dacia kurvanagy. -
st3ve #677 """százéves képekezt linkelgetsz fel"" Miért a dacia megpakolva már kiment a divatbol? nem is tudtam.Akkor rosszul látok mikor autoba ulok biztos. -
cargame #676 Most mit vergodsz oszinten? Itt elek udvarhelyen bazz, de ezek a kepek viccesek oszt annyi. Mosolygok 1 et es kesz. Es nem is lejaratas. Es azert ha jol megnezed nem sok ilyet latsz kulfoldon. Szal kar ezen vitazni most. -
#675 Ott lett elbaszva inkább mikor nem tanultál történelmet és nem olvasol újságokat. Meg ki kellene menni megnézni előbb milyen százéves képekezt linkelgetsz fel. Székelység nem lett elnyomorítva csak a térkép. Néha nem is bánom komolyan. Te például még tévét se nézel. Internetet se tudod használni. Jobban jársz ha Erdélyországhoz csatlakozol te is. -
st3ve #674 Akkor meg tedd össze akezed hogy gazdagabb réteg közé tartozol meg van neked is egy népautod.Amugy meg ha csoro lennél neted sem nagyon lenne.De mondtuk már százszor ne vitázzunk itt a baromságon. -
st3ve #673 Ott lett elbaszva mikor erdélyt meg egyáltalán a többi területet elcsatolták magyarországtól.És Pl a románia rész is el lett nyomorintva. -
#672 Te nem ezen a földön élsz. Múzeumba kellene téged állítani. VW népautó a divat odaát. Le vagy maradv kereken 10 esztendővel. Azéert is kérdeztem székely vagy-e. Akkor nem lehetsz ennyire hülye. -
st3ve #671 Mindenki daciával?????????Kicsit se furcsa hogy mennek az utcán a millios autok köztuk meg graviroznak olyan dáciák meg szekerek.Itthon nem tudom a forgalmit hogy kapnák meg. -
#670 Hát te nagyon szegény lehetsz :) Szólok is erdélyi rokonoknak nézzenek be ide XD Komolyan mondom: Erdélyhez kellene csatolni Magyarországot. Székely himnuszt ha lehet ne énekeljétek nyílvánosan XD -
st3ve #669 -
#668 Hagyd a fenébe :) Totál nincs képben. Addig jó míg az ilyen fajankó hazafiak azt hiszik, hogy mindenki dácsiával jár odaát :D Csak pár várost láttam de le a kalappal. Műemlékvédelem meg minden első osztályú. Szerintem komikus amit csinál. Legalább mi erdélyiek jól elszórakozunk a tanulatlan hazafiak zöldségelésén. Ha esze lenne: ügyvéd lenne vagy porszívóügynök ilyyesmi. Legalább összejött pár székely is :D soha nem gondoltam ilyen sokan vagyunk fenn ^_^ -
st3ve #667 Magyarországon disznót meg tehenet nem láttam kocsiba ülni.Kátyúk azok vannak nálunk is. -
st3ve #666 -
st3ve #665 -
st3ve #664 -
st3ve #663 -
#662 magyarországon ilyen nincs, ugye?