• johnfly
    khm.

Bár algyői létemre vajmi keveset értek a kőolajhoz, azt az egyet tudom róla, hogy megrészegíti az embereket az az iszonyatos pénz, amit ebben az iparágban lehet keresni. (Persze nem igazán Magyarországon, inkább máshol de ezt most hagyjuk)A lényeg, hogy jól keres az, aki egy ilyen munkát elvállal, és tudja, hogy van benne kockázat. Eddigi életem során arra jöttem rá, hogy azzal kereshetsz több, vagy jóval több pénzt ugyanannyi munkával, mint mások, hogy magasabb kockázatot vállalsz. Ezt az emberek jó része tudja, és azt is, ha nincs pénzed amit kockáztass, hát kockáztatnod kell az életed, ha több pénzt akarsz. Ha félted a tyúksz@ros életed, és pénzed sincs, akkor megelégszel a lottóval, vagy hasonlókkal.
    Itt a probléma nem is a kockázatos munkavégzés, mert az emberi hiba olyan mint az orosz rulett, hanem az, amikor olyan emberek szolnak bele egy egyébként is stresszes helyzetbe, akiket nem is az adott probléma érdekel, hanem mondjuk jelen helyzetben az anyagi vonzata. Az ilyen ügyekből mindig baj származik. Akár egy ember élete, akár 11-é, akár 11 ezeré, azt kéne belátni, hogy a felelős vezetők, nem csak a pénzért felelnek, hanem emberéletekért is. Nincs kivétel. Nincs olyan, hogy én foglalkozok az anyagiakkal, te meg figyelj a melósokra.
    Amikor olyan technológiával dolgozik egy fúrótorony mint a deepwater, ami valjuk be egyébként is rizikós, és egy kezemen meg lehet számolni, hogy hány ilyen fúrást végeztek előtte az egész világon, akkor a BP ne csodálkozzon, hogy késnek, meg többe kerül.
    Aztán lehet mutogatni, hogy hát a melós így meg úgy, de végülis bármi történt, ki merem jelenteni, hogy a siettség és a stressz vezetett a katasztrófához, ami a vezetők felelőtlenségére vezethető vissza.