89
  • Tetsuo
    Ha egy picit megvizsgalod az ugyet, rajossz, hogy nem minden ugy volt, ahogy azt a mainstream/fosodratu media talalta.
    Persze kijelenteni, hogy ontamadas volt az meresz, de az ellenkezoje is.

(Megegy dj, omg..:D)
  • Tetsuo
    "Vannak a sötétzöld-hippi-bölcsész grínpíszesek"
    Ha neked ez jelenti a kornyezetvedelemet, akkor csak sajnalni tudlak, bar eddigi megnyilvanulasod alapjan is..
    Nezz utana, a kornyezetvedelem kicsit komolyabb dolog es fontosabb is, mint ahogy beszelsz rola.
    Az affele tanulmanyok is magasabb szinten vannak mint a legtobb kozgaz suliban, amire pl. hivatkozol.

Akikrol te irsz, a kornyezetedben levo lelkes es naiv emberek, pozitiv szandekkal de tudas nelkul. Beloluk kiindulni eleg dilettans dolog.
    Kb. olyan, mintha djszintiboj munkassaga alapjan hataroznank meg zenei mufajokat..
    A hambi az a hamburgerbol van? :)
  • duke
    "Te barom ha arra utalsz hogy szeptember 11 öntámadás volt akkor azzal az áldozatokat gyalázod meg és felmentést adsz a mocskos terroristáknak! "

Nincsenek mocskos terroristak. Vannak emberek akik az eroforrasokert harcolnak.Haboru van.
    Akinek robotrepuloje van az azzal, akinek szogbombaja az meg azzal.
    Erkolcsileg nem all magasabb szinten, aki egy robotrepulogeprol rongya bombaz egy falut, mint aki bombat robbant egy plazaban.
    Amerikaban pedig van hagyomanya az ontamadasnak. Szeptember 11 eleg jol beillesztheto, a Pearl Harbor, vagy a Kennedy gyilkosság vonulataba.
  • USAMEN POWER
    Milyen terroristáknak ? Hol vannak azok ? Ezt olvasd szépen végig, azt beszélgethetünk a két torony történetéről is...
  • who am I 7
    Te sem tudod cáfolni az ellenkezőjét :) És te is csak hinni tudsz a másikban esetleg...Mert hátteret, konkrét tényeket nem tudsz.
    Az én mondásom, h a hülyeség KISZÁMÍTHATATLAN.Ha mész egyenesen az úton, nincs semmi gond, és azt gondolod beveszed a következő kanyart, de "véletlen" defekt és kicsúszol..Információkból te is következtetsz valamire, de lehet, hogy teljesen más az igazság, mert te azt nem tudod..Ennyi :)
    Én nem mondom, h terroristák voltak, nem mondom, h öntámadás.A lényeg, h összedőlt, 1100 halott? asszem, és okot indukált a támadásra.Ezek tények.A háttér formaiság, h esetleg lehetetlen lett volna, h összedőljön..kellettek, hozzá a szintenkénti robbantások stb.Mind1 :) most már sajnos.

Az általad említett 3% a majom és ember közt, csak dobálozás a számokkal, és egy frappáns válasznak tűnő valami :) Mert kurva mind1, h ha csak 1% és az határozza meg az öntudatot és önönmagad tudatosságát, akkor is RENGETEG.Más kontextusba helyezve és az ösztönösséggel/génekkel párhuzamban, már talán használható.Mert az öntudatosság egy esély az intelligencia kihasználására...Hát nyilván ebbe nagyba közbe szól állati mivoltunk és ösztönösségünk.példának okáért a felhozott csaj akit végigkefélték stb.Hát van, amit nem tudunk elnyomni az intelligenciával, de ez sincs véletlen....(felelve a kijelentésre, h a vezetők haljanak inkább meg, hát a munkás is ugyan ezt tette volna a bársonyszékből, aki megkapja a hatlamat, változik..elég erős kontroll kell ahhoz, h ez másképp legyen :) vagyis..sok intelligencia és némi önzetlenség )

Egyébként a 11 halottnak részvét, nekik sajnos vajmi közük volt ehhez, ebben a főnököknek/pénznek kiszolgáltatott világban.Természetesen szembe hugyozhatták volna a főnököt, dehát ez nem erről szól...Ígyhát logikusan, megtörténik.A katasztrófa nagy, hát nyeljék az amik, és a BP meg perkálja be a büntit.
  • Atomreaktor
    "vannak a sötétzöld-hippi-bölcsész grínpíszesek, akik a jelenlegi legolcsóbb és legtisztább energiát, az atomenergiát is támadják, mert sohasem tanultak fizikát vagy közgazdaságtant"
    ezzel nem értek egyet. előbb azért utánanézhetnél, hogy mi szól ellene és mellette, mielőtt leírsz egy ilyen erősen sarkított véleményt.
  • djhambi
    Kedves JoinR!

Igen, igazad van, szíved joga azt hinni, amit akarsz, és véleményt nyilvánítani, hisz ez a sajtószabadság. (Egészen addig, amíg a nemzetszocializmus és kommunista diktatúrák áldozatait akarod megszégyeníteni. Mondjuk a terrorizmus is hasonló lehetne...)

Azonbanszeretnék megvilágítani valamit: Egely is hiheti azt, hogy tud életerő detektort mérni, a beteg nyugdíjasok is hihetik azt, hogy kristályok rezgése mementi őket a ráktól, és UFO-hívők sokasága teszi életének munkássságát arra, hogy leleplezze a zöld emberkéket. Régen hittek a boszorkányokban, és öltek is miatta, sokan hiszik, hogy eljő a világvége, már több, mint 50 jóslat vallott kudarcot az elmúlt évezredben. Legtöbbjük keresztény jóslat, természetesen.

Javaslom, hogy ne higgy, hanem ismerd meg a világot, akkor nem tévedhetsz. A másik alternatíva, hogy nevetségessé válsz.

És én már rég leszoktam arról, hogy dokumentumfilmekből idézzek, mert a műfajt a pénz motiválja, mint minden mást, és ezért nem a valós eseményeket dokumentálják, hanem a nézettséget növelik azzal, hogy összeesküvéseket gyártanak, elégedetlenséget keltenek, és jól megmutatják a világnak, hogy mindenki hazudik. Bizonyára emlékszünk még Frei karrierzárójára. Vagy a Supersiz Me, melyben kísérlete tettek, hogy a meki kaja gyorsabban romlik-e, mint a többi, ha gyorsabban romlik, akkor milyen romlandó és egészségtelen, ha nem romlik, akkor milyen műanyag és egészségtelen. Erről szól ma a dokumentumfilm-készíés. A valóság deformálásával ugyanazt a hatást keresni, mint amiért a Mónikát nézték. Cirkusz kell az embernek és kenyér, de elsősorban cirkusz. Ez a politikában is megmutatkozik.
  • djhambi
    OFF

"Magyar lenni büszkeség"

Egy racionálisan megválaszolandó kérdésem lenne: magyarnak lenni miért büszkeség?
  • JoinR
    Szívem joga eldönteni, hogy mit hiszek. A dollármilliárdos biztosítások, az aranykészletek eltüntetése, de a felvételek és az interjúk is az én állításomat támasztják alá. Ajánlom neked a 911 - Loose Change c. dokumentumfilmet. Persze nem muszáj elhinni, de hadd ne higgyek el én is mindent.
    Egyébként meg azzal, hogy nem egyezik a véleményünk arról, hogy ki ölte meg őket, miért én gyalázom meg őket, miért nem például te?
    A terroristákat meg nem menti fel ez az ügy, attól még a többi sár az övék.
    Mindenesetre a WTC lebontása nagyon beleillik a képbe.
  • kBagyula #40
    A Deepwater Horizonton volt hazai gyártású cucc is egyébként. De nem volt köze a katasztrófához.
  • DjDano
    Te barom ha arra utalsz hogy szeptember 11 öntámadás volt akkor azzal az áldozatokat gyalázod meg és felmentést adsz a mocskos terroristáknak! Sajnos sok ilyen vízfejű van még mint te....
  • USAMEN POWER
    "De azok nincsennek ipari szinten." ---> Amíg van olaj addig nem is lesznek ipari szinten... Azt meg hogy mikor fog elfogyni, a nagyobb olajvállalatok már rég tudják, sőt hónapokkal, talán évekkel az olaj kifogyta elött ők lesznek az elsők akik áttérnek majd a helyettesítő technológiákra, és milliárdokat fektetnek majd a fejlesztésbe / iparosításba. (Az nem úgy működik hogy elfogy az olaj, azt csődbe megyünk, ebben az iparágban túl nagy a pénzéhség ahhoz.)

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1276179983&no=23]#23:[/URL] Oksa köszi, akkor majd utánanézek hogy mikor adják. :)
  • Kara kán
    Afrikában meg éheznek,, ja, és szomjaznak.
  • duke
    "Északon sokra mennének vele, de mi is az év egyik felében"

A tel persze megjobban megnehezitene a dolgot, de ez csak kapacitas kerdese.
    A napcellak, legyenek azok tukrosek, fotovoltanikusak, napkollektorosak, a teli napsutesben is mukodnek, nyilvan aranyosan kisebb teljesitmennyel.
  • Lazarus
    Tetszetős eszmefuttatás
  • Kara kán
    Kormányt váltunk, stb. El vagyunk foglalva.
  • djhambi
    "Hat pedig igazabol nem tortenne semmi komolyabb dolog."

Ezzel a kijelentéssel szimpatizálok. Az ember rendkívül alkalmazkodóképes, a háborúkhoz is alkalmazkodtunk, a népcsoportok üldöztetéseihez, rabszolgasághoz, vallási erőszakhoz, ez sem jelenthet elvi gondot. Élt emberiség a Földön már kőolaj nélkül is. Természetesen a dolgok megváltoznának ahhoz képest, mintha nem tűnne el az olaj, de ez megint a "mi lenne, ha" kérdéskör. :) Még jó, hogy vannak jósok, akiik megmondják, hogy mit csináltam tegnap. :)
  • djhambi
    Csodálkoztam is, hogy hova tűntél, az elmúlt egy hétben a büszke jobboldali fórumozók minden hírportálról, mint a kámfor, nyomuk veszett. :)
  • djhambi
    Látom, nem értetted meg azt, amire rá próbáltam vezetni az embereket. A majmokkal a DNS-ünk 97%-ban megegyezik. Ez azt jelenti, hogy 97%-ban ugyanolyanok vagyunk. Ami azt illeti, ez azt jelenti, hogy 3%-ban különbözünk. A 3% az mérési hibahatár alatti. Akkor most figyelj! Eljön egy földönkívüli űrhajó, hogy leszálljon a piramisokon. A földönkívüli más bolygón fejlődött ki, és ránéz a mi kis kék bolygónkra. Látja, hogy vannak az állatok, akik esznek, isznak, szaporodnak, és az evolúciós készettésből egymáson felülkerekednek, küzdenek az életben maradásért, a jobb falatokért, vagyis a kényelemért. És van ez az ember nevű valami, ami ugyanúgy eszik, szaporodik, társain felül akar kerekedni a jó nőért, az életben maradásért és kényelemért. Motivációnk nagyban megegyezik. Ugyanúgy van intelligenciánk, csak annyi a különbség, hogy a mienk nagyobb. Nem 5-ös az IQ-nk, mint a csimpánznak, hanem 100.

Most jön a biológia lecke némi satisztikával és valsózínűségszámítással. Ha egy véletlenszrűen kiválasztott újszülött csecsemőt kiválasztasz a világban, annak lesz szemszíne, bőrszíne, hajszíne, IQ-ja, EQ-ja, és lehet, hogy kék szemű lesz barna hajjal, vagy 105-ös IQ-jú fekete bőrrel. A rasszok miatt van némi valószínűségi egymásrahatás, de teljes emberiséget tekintve egymástól független tulajdonságok. Miért gondolod azt, hogy attól, mert intelligensebbek vagyunk a törpemakákónál, kevésbé hozunk ösztönös döntéseket? Hiszen független tulajdonságok egymástól.

Ma este épp ping-pongoztunk, és egy közeli padnál egy kínos besélgetés folyt egy fiú és két lány között, hogy akkor most mi van, mert az egyik lány részegen végigkuratta magát a fél házibulival, és a pasi meg végigkúrt a fél házibulit, és akkor most hogy is állnak? Szóval az ember igenis hoz érzelmi alapú döntéseket, ösztöni döntéseket, illetve racionális döntéseit az ösztönök befolyásolják vagy vezérlik. Manapság a túélési ösztön (háborúk, nacinalizmus) a fajfenntartási ösztön (partyszex, meggondolatlan házasságok) és a kettő fura ötvözete, a "győzzük le fajtársainkat, hogy miénk legyen a nagyobb vad és jobb nő" ösztön, és ezért van az, hogy pénzért dolgozunk, illetve aki nem dolgozik, az ügyeskedik, és egyre jobb megélhetést akarunk magunknak (és családunknak). Ezek mind biológiailag determinált utasítások.

Ez nem egyezik meg azzal, amit mondtál, hogy megöltem öt millió embert, mert ilyen a természetem. Én egy kollektív emberiséget hajtó "erőről" beszélek. Nem az egyének tetteire mondtam.

Egyébként ninsc olyan, hogy emberi faj szégyenei, mert nincs természettudományos "értékrend". Van olyan, amit az emberek állítanak fel, de magukra vonatkoztatják, így jogosulatlan. Nincs külső megfelelési kényszer, és ha erre rájövünk, akkor akár anarchisták is lehetünk. Azt máskor kifejtem.

Ugyanígy a felelősségre. Ki kéri számon a felelősséget? (Hitvitát hagyjuk ki.) Csak saját fajtársaink. Ha pedig ők legálisnak mondják, akkor nincs miért nem tenni. De ez is egy önmagunkat korlátozó kényszer. Nem külső kényszer. Nem létezik abszolút értékernd, amihez tartani kéne magunkat. És ez a természet tulajdosága.

Persze, hogy emberileg mit gondolok, az másik dolog, pacifista vagyok, és törődök a környezetemmel. A nagy művészeink által kialakított erkölcsi értékrendet híven követem, és erőm legjavát áldozom ezen meghatározott értékek megőrzéséért. De ettől függetlenül nincs emberen túli kényszer. Nincs kinek felelősséget vállalnunk. (Legfeljebb az utókornak. De az utódainkat is mi hozzuk létre, így tárgytalan. "Jogunkban áll" nem hozni őket létre, vagy rossz helyre hozni őket létre.)
  • philcsy
    "Nem volna sulyosabb a helyzet mint mondjuk most az arvizek idejen."
    Jó a hasonlat, olyan mintha az egész világot árvíz sújtaná, tényleg nem lenne nagy ügy :)

"allami iranyitassal egy honap alatt felepitenenek annyi naperomuvet" Északon sokra mennének vele, de mi is az év egyik felében.
    "Van kb 5000 fele szabadalom" De azok nincsennek ipari szinten.

Megoldaná a emberiség az biztos, de sokan meghalnának az is biztos.
  • duke
    "Jah azt én is láttam... mi lenne ha hirtelen elfogyna az olaj. Hát eddig bele sem gondoltam, hogy gyakorlatilag az egész embberiség léte az olajtól függ, és sok 10 millió emberhalálát okozna ha eltűnne."

Hat pedig igazabol nem tortenne semmi komolyabb dolog. Nem volna sulyosabb a helyzet mint mondjuk most az arvizek idejen. Az atomeromuvek tovabbra is mukodnenek, a legfontosabb dolgokhoz volna elegendo energia.

Egy ilyen veszhelyzetben allami iranyitassal egy honap alatt felepitenenek annyi naperomuvet, ami mar elegendo volna a lakosag alap ellatasahoz.
    Utanna pedig szep lassan felepitik a tobbit.Van kb 5000 fele szabadalom a olaj alapu muanyagok, mutragyak kivaltasara.
    Kulonosebb megrazkodtatas nelkul elvolnank olaj nelkul.
  • philcsy
    A vezetőnek az a dolga hogy hajtsa az embereit. Ha nem tenné semmi nem készülne el. :)
    Ha valamelyik biztonsági szaki észreveszi hogy jönnek föl a gázbuborékok, illetve a mérési adatok is bizonytalanok, és ettől függetlenül folytatja mert a főnöke ezt mondta az hülye.
    Ha meg a technológiával volt baj, azt is valaki engedélyezte, vagy tévedek és bárki/bárhogy fúrkálhat arrafelé? Nem csak a BP vezetősége hibás hanem az is aki engedte neki illetve aki ott személyesen tehetett volna ellene valamit.

Egyébként simán lehet hogy egy véletlen baleset volt, csak mivel az USA partjainál történt, és anyagilag jó nagyot szopott, így kell a bűnbak, meg aki állja a cehhet.
  • Armagedown
    természetes trágyáról hallottál már ?
  • uwu
    Majd ha elfogy az olaj, kénbytelen lesz az emberiség valamivel helyettesíteni.
    De míg gazdaságosan kitermelhető, semmi nem érhet a nyomába. Mindennél jbbb, ezért el is fogjuk használni mind, nem hinném, hogy bárkit is érdekelne azok közül akik ebbe döntenek, hogy neked nem tetszik.
  • szivar
    Ha elfogyna az olaj, akkor azt a tetves és bogaras krumplit sem tudnád pár év múlva kapálni, mert nem teremne meg... Magyarán szólva a műtrágyagyártás nélkül éhen döglene kétharmada az emberiségnek...
  • torreadorz
    "A koolaj helyett koszenbol vagy akar legkori szendioxidbol es vizbol is eloallithato minden"

igen, mert aztán kőszénből vagy légköri co2-ból olyan sok van ám... az áráról már nem is beszélve. (ui: ólomból is lehet aranyat ellőállítani, csak épp a töbszörösébe kerül mint aranyat venni)
  • Airbus A380
    Biztos még leadják 100 miliárdszor a natgeo-t ismerve . Semmiről nem maradtál le. :)
  • kvp
    A koolaj helyett koszenbol vagy akar legkori szendioxidbol es vizbol is eloallithato minden. Ideertve a muanyagokat es az uzemanyagnak hasznalt gaznemu es folyekony szenhidrogeneket is. Nuklearis energia segitsegevel szensemleges modon tudnank koolajszarmazekokat eloallitani, raadasul mindezt tisztan, tehat pl. 100%-osan kenmentes benzin formajaban.
  • USAMEN POWER
    És ezt neten nem lehet valahol megnézni, vagy leszedni ? Én kerestem de csak írásos bemutatót találtam a műsorról...
  • Mákvirág
    Üdv!
    Szerintetek mennyire fedi a valóságot az a hír,hogy
    sikerült a lezárni a sérült kutat?
  • Ahoy
    Jah azt én is láttam... mi lenne ha hirtelen elfogyna az olaj. Hát eddig bele sem gondoltam, hogy gyakorlatilag az egész embberiség léte az olajtól függ, és sok 10 millió emberhalálát okozna ha eltűnne.

Szóval remélem sikerül találni alternatív megoldást, de egyelőre egyszerűen nincs más lehetőségünk, mert nemhogy nem kommentelgethetnénk vidáman ülvea légkondis szobában, hanem a kibszott krupmlit kapálnánk a földön, vagy várnánk a félévente érkező antibiotikum szállítmányt a 40 fokos lázas testvérünknek stb...
  • Kara kán
    Én már le sem alacsonyodom djhambi okoskodó, de valójában primitív szintjére. Még az aktuálpolitikával sincs tisztában.
  • Prof William
    Valamint lehessen annyiféle cuccot csinálni mint az olajból. Műanyagok, gyógyszertípusok, műtrágya alkotóelemek stb...

ajánlom a Net Geon most induló Mi lenne ha? c sorozatot. Az első rész pont arról szól hogy mi lenne ha eltűnik az olaj. Érdekes, mert nem is hittem volna hogy az élet ennyi területére hat ki. Az hogy nem lenne benzin a kocsikba csak a jéghegy csúcsa lenne.
  • Calisius
    Végre egy higgadt és józan hozzászólás. Teljesen igazad van.
  • torreadorz
    " Mikor jon mar ra vegre az emberiseg, hogy el kellene felejteni ezt a rohadt koolajat? SOHA!"

Mihelyst adsz egy hasonló energiasűrűségü energiahordozót, ami természetesen kevésbé veszélyes és kevésbé környezetszennyező, cserébe legalább ugyanilyen könnyü hordozni, tárolni, felhasználni és persze ár/érték arányban is legalább ugyanezt hozza. Na most ilyen per pillanat nincsen, igy addig tart amig nem lesz vagy el nem fogy az olaj
  • nextman
    "Mert az ember ilyen termsézetű, ez olyan természetes, mint az, hogy az elektron hullámfüggvénye az energiájánál nagyobb potenciálgát túloladlán is véges értéket vesz fel. Ilyen a természet. Ilyenek vagyunk, és ez magától nem fog megváltozni.
    "
    Ezt az érvelést, hogy utálom:)
    Ezt bármire el lehet sütni. Kinyírtam 5000000 embert, ja, bocsi, csak benne volt a természetemben, és épp önmegvalósítottam.
    Igenis többek vagyunk, mint az állatok, és ezért több felelősség is elvárható tőlünk. Az emberi faj szégyenei, akik ilyet okoznak, nem pedig az átlagos tagjai.
  • johnfly
    khm.

Bár algyői létemre vajmi keveset értek a kőolajhoz, azt az egyet tudom róla, hogy megrészegíti az embereket az az iszonyatos pénz, amit ebben az iparágban lehet keresni. (Persze nem igazán Magyarországon, inkább máshol de ezt most hagyjuk)A lényeg, hogy jól keres az, aki egy ilyen munkát elvállal, és tudja, hogy van benne kockázat. Eddigi életem során arra jöttem rá, hogy azzal kereshetsz több, vagy jóval több pénzt ugyanannyi munkával, mint mások, hogy magasabb kockázatot vállalsz. Ezt az emberek jó része tudja, és azt is, ha nincs pénzed amit kockáztass, hát kockáztatnod kell az életed, ha több pénzt akarsz. Ha félted a tyúksz@ros életed, és pénzed sincs, akkor megelégszel a lottóval, vagy hasonlókkal.
    Itt a probléma nem is a kockázatos munkavégzés, mert az emberi hiba olyan mint az orosz rulett, hanem az, amikor olyan emberek szolnak bele egy egyébként is stresszes helyzetbe, akiket nem is az adott probléma érdekel, hanem mondjuk jelen helyzetben az anyagi vonzata. Az ilyen ügyekből mindig baj származik. Akár egy ember élete, akár 11-é, akár 11 ezeré, azt kéne belátni, hogy a felelős vezetők, nem csak a pénzért felelnek, hanem emberéletekért is. Nincs kivétel. Nincs olyan, hogy én foglalkozok az anyagiakkal, te meg figyelj a melósokra.
    Amikor olyan technológiával dolgozik egy fúrótorony mint a deepwater, ami valjuk be egyébként is rizikós, és egy kezemen meg lehet számolni, hogy hány ilyen fúrást végeztek előtte az egész világon, akkor a BP ne csodálkozzon, hogy késnek, meg többe kerül.
    Aztán lehet mutogatni, hogy hát a melós így meg úgy, de végülis bármi történt, ki merem jelenteni, hogy a siettség és a stressz vezetett a katasztrófához, ami a vezetők felelőtlenségére vezethető vissza.
  • jAMEsbAUd
    bocs, ha felreertheto volt a mondandom.
  • jAMEsbAUd
    En nem azt a 11 embert szidtam... ok csak egy porszem egy gepezetben... csak arra akartam utalni, hogy jaj meghalt 11 ember... egy szoval nem mondtam, hogy a munkasok a mocskok... hanem a BP! Termeszetesen a vezetosegre akartam utalni... es legfokeppen arra, hogy az a 11 ember semmi ahhoz kepest, amit ez az egesz okozott!
  • USAMEN POWER
    Nem csak érzéketlen, idióta is vagy, továbbá nem tudsz cikket értelmezni !

1. "április 20. reggelén, nem sokkal a katasztrófa bekövetkezte előtt, az olajtársaság egy vezetője a fúrótornyot működtető Transocean egyik tisztségviselőjével vitatkozott " >>> Miért is ? Talán sejtettek valamit ?

2. "a BP képviselője azt kérte, hogy a nehéz iszapot - ami alacsonyan tartotta az olajkút nyomását - cseréljék le a jóval könnyebb tengervízre " >>> A felelőtlen döntést meghozó "munkás" ?!

3. "az iszap vízzel való felváltásáról hozott döntés a robbanás bekövetkezésének egyik fontos tényezője lehetett, azonban a múlt hónapban lezajlott kongresszusi meghallgatások több más műszaki és eljárásbeli hibát is feltártak ... mindent egybevetve az iszap kiürülése után a fúrótorony tengerfenéken elhelyezkedő kitörés-gátlójának még így is meg kellett volna akadályoznia " >>> Felelőtlen döntés, + műszaki hiba ? Why ?

4. "felfelé szálló gázbuborékokat észleltek a kútban, azonban a figyelmeztető jelek ellenére folytatódott a nehéz iszap tengervízre való cseréje, esélyt sem adva a buborékok elfojtására " >>> Hoppá, megint a pénz diktált ?!

Nem a munkások tehetnek a katasztrófáról, hanem a mocskos zsidó, pénzéhes majmok, akik az utasításokat adják a szabályokat áthágva, a gépek karbantartásán spórolva, emberi életeket kitéve a nagyobb bevétel reményében !

"a fúrótorony életben maradt munkásai gondatlanság miatt pert indítottak a BP, a Transocean és a fúrótoronnyal kapcsolatban álló több más cég ellen[/b]" ---> Ebből is mi lesz ? Kapnak egy elenyésző összeget hogy hallgassanak, és el van simítva az egész ... DE sok szerencsét kívánok nekik !

Mielött jogtalanul mocskolnál olyan embereket, akik a pokolra mennek azért hogy legyen mit enni otthon a családnak, nem árt ha elgondolkozol magadon ember ! Ostobának lenni sose előny !