lapaleves#90
látom te sem érted, hogy neked meg nekem kell változtatni, és a jót preferálni az olcsó helyett. a "gazdasági megfontolás" semennyire nem tág fogalom személyes szemszögből, olvashatod lejjebb, hogy "ha nem térül meg nem veszem meg."
szerintem az erőforrások végessége véget vet a jelenlegi rendszernek így vagy úgy, de ez a része valóban spekuláció részemről.
egyébként nem mindig volt kapitalizmus. nem mindig és mindenhol volt pénz. és itt kérem ne soroljátok fel, hogy az eddigiek miért voltak rosszabbak, mint a kapitalizmus. nem feltétlenül olyan világ jön (ha jön), ami már volt egyszer. sokkal okosabbak vagyunk, mint párszáz éve, szerintem képesek lehetünk sokkal fenntarthatóbban élni.
hogy jön ide egy kormányváltás, ami ugyanebben a rossz szabályrendszerben kénytelen közlekedni? egyébként elméleti síkon lehetséges a durva állami beavatkozás is, ha már nagy a baj. képzeld el mi lenne, ha megemelnék triplájára minden fosszilis árát? mindenki menne napkollektorért. egészen apró, ehhez hasonlítható intézkedések ma is vannak, lásd hagyományos izzó betiltása.