Nekem az a tapszatalatom, hogy azok lelekesek a villanyautókkal kapcsolatban, akiknek halvány lövésük sincs a témához. Jómagam hosszú évek óta mindent igyexek elolvasni a témában, alkatrészárak, módszerek, előnyök-hátrányok, próbálkozások, átalakítások, versenyek, ipari/technológiai háttér és bizony siralmas a helyzet (idehaza is). Pedig nekem is szakmába vág (villmérnök, robotika) és már kismandró korom óta szerettem volna villanyjárgányt, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy még mindig nem jött el rá az idő. Lassan kaporszakállam nő, de még mindig csak hobbiból, vagy kísérleti jelleggel birtokolhatnék idehaza négykerekű (forgalomba helyezhető) elektromos gépjárművet, mert a hatékonyságuk és megtérülésük botrányos.
Eddig a legközelebb egy elektromos (vadászoknak/határőröknek) szánt quad állt a szívemhez, de az ára annak is horror és pl. melóba azzal sem járhatnék, mert nem lehet forgalomba helyezni és 45-55km a hatótávja (télen kevesebb nyilván). Azóta már amúgy van forgalomba is helyezhető verzája, de a problémák ugyanazok (meg nem szeretek ázni).