philcsy#43
"Igazan valoban csak az elmult 3-5 evben indult be fejlesztes [...] de az elmult 2-3 evben kb 100 hirt olvastam". Komolyan azt hiszed hogy 2-3 év alatt fejlesztették azokat a dolgokat amiről olvstál?
"A trend szerintem egyertelmu, mernokok, kutatok ezrei foglalkoznak napi 24 oraban az akkuk fejlesztesevel, a vilag minden tajan, es ez nehany ev mulva eredmenyre fog vezetni." Ahogyan a fúzióserőművön is már ~50éve dolgozik az egész világ és még ugyanennyit fognak rajta dolgozni. A hasonlat mint mindig most sem jó, de érzékelteti azt, hogy egy dolog az hogy valamin dolgoznak és egy másik az hogy forradalmi áttörést érnek el. A kettő nem jár kéz a kézben. (x10 kapacitás már bőven forradalmi)
"Kedvenc peldam a nanotechnologias szuperkondik "esete"." A kondenzátornál a rétegek vastagságának a csökkentésével nő a fajlagos felület és mivel a kapacitás a felülettel egyenesen arányos, nő a kapacitás is (feltéve hogy megfelelő szigetelőt találsz). Te ebből kiindulva 'vízionálod' az akkumlátorok kapacitásának a növekedését? (Megjegyzem hogy a két kapacitás elég távol áll egymástól.) És mindezt 3-5éven belül?
Én szeretném ha igazad lenne.