Én pár hete uninstalláltam Operat, pontosan azért mert az általad felsorolt UserJS-ek nagyon keveset tudnak a Firefox és a Chrome kiegészítőihez képest. Egy átlag usernek ezeket a usermicsodákat telepíteni se egyszerű, de ezen felül a Firefox-hoz elérhető DownloadHelperrel minden oldalról letölthetsz bármilyen videót és átkonvertálja neked amibe akarod, Chrome alá nem tom van-e már. Az AdBlock pedig harmat gyenge, rengeteget kézzel kell hozzá adni, főleg a kereteket, míg a Firefox és Chrome alá 1 klikkel telepíthető Ajnasz filterek(adblock és element hiding) maguktól kiszűrnek mindent, nem tapasztaltam még olyat velük, hogy egy oldal szétesett volna, folyamatosan frissített filterek, ezért olyan hatékonyak.
Speed Dial és a többi általad felsorolt funkciókat is tudja Firefox és Chrome. Chrome-ba eleve van Speed Dial, Firefox-hoz pedig kiegészítőként.
"Egyik sem ilyen kényelmes"
Mondod te. Én jelenleg Firefox-ot használok, de 1 hónap erejéig használtam Operat és Chrome-ot is. A Chrome nagyon megtetszett, Google vagy nem Google, de meg van benne a Firefox testreszabhatósága és az Opera gyorsasága.
Nagyon jó böngésző az Opera, de a Chrome-ra váltanék FF-ről, ha váltanék... mindkét böngésző teljesen ismeretlen volt számomra amikor kipróbáltam, mármint Opera és Chrome..., több hétig használtam mindkettőt és a Chrome-ot kedveltem meg jobban, valószínűleg nem véletlen előzte meg Operat, pedig Opera sokkal régebb óta van a piacon...
Ja igen, még egy valami... Operaval kizárva éreztem magam néhány oldalról, főleg ha valamilyen bővítményt kellett telepíteni, pl. Battlefield Heroes vagy Quake Live.