A Chrome, a Safari és az Opera is növelte piaci részesedését
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most soroltam fel azokat, amikre nincs...
"Másikra meg nem az acid 100 tesztje fogja egy böngészõrõl elmondani hogy mennyire w3c szabvány betartó hanem az élet és az összetett hülyeségek amin megbukik de a többi böngészõ nem, na az az ami eldönti nem az acid teszt."
Tehát a Pistike Gportálos oldalai meg a többi retek, inkább mint egy elismert, független szakemberekbõl álló bizottság.
Mellesleg ilyen oldalakat is mondhatsz, amik nem mennek Operával, mert már nem sokról tudok, összesen talán egy tucat ha van az egész weben...
"flame keltõ hozzászólásokra tovább nem válaszolok, két hetes nick végett nem fogom ki bannoltatni magam ahogy te tetted."
Nem flamekeltõ volt, csak kérdezte, de én ugyanúgy kérdezem. Azért nem banoltak ki még senkit, mert egy linkkel alátámasztotta az érvelését.
binarpy: "Amíg nem lesz más böngészõn webdeveloper és firebug addig nem tudok és nem is akarok átállni."
Operához van Dragonfly
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
És van másik UserJS is, amivel egyszerûen letilthatsz szinte minden reklámot, ha esetleg a gyári, beépített blokkoló nem volna elég hatásos.
Neked tényleg érdemes lenne kipróbálni az Operát, mivel a Chrome hozzá képest csak egy addressbar és egy motor és egy eyecandy skin.
Normális, szabadon testreszabható (.ini fájlban beírsz három sort) Speed Dial, tökéletes, szintén testreszabható Mouse Gestures, RSS és email olvasó, és még miegyéb, ami napi szinten elengedhetetlenné vált. Ezeket egy másik böngészõ sem tudja, és innentõl kezdve nem izgat, ha esetleg most az új Chrome vagy Safari (bár az tán nem) lenyomja sebességben. Egyik sem ilyen kényelmes és csak ez nem néz olyan hülyének (ha néha talán mégis, akkor guglizol és le van írva, hogyan változtathatod meg), akinek jó az, amit leraknak elé.
Szerintem a jelenleg szabványként ismert dolgokra célzott, nem pedig a HTML5-re, ami még NEM SZABVÁNY. Majd csak lesz. A hivatalos tervezet szerint 2023-ban, de a Google és a többi multi nyilván ezt a folyamatot meggyorsítja majd. Ettõl függetlenül jelenleg még egyáltalán nem szabvány.
Ellenben például az Acid3 teszt abból tevõdik össze és a Firefox még mindig nem teljesíti 100%-osan.
"menjetek el na 😄 még egy normális popup windowot sem lehet nyítani, mert bent marad az ablak keretén belül."
MDI ablakoknak hívják õket. Ha normális popupokat akarsz, akkor válts át SDI vagy TDI módra.
Én kifejezetten szeretem, hogy nem foglal olyasmi duplaannyi helyet a tálcán, mint (hogy messzebbre ne menjek) itt az SG-n a beszúrható szmájlik és ennek ellenére mégis popup marad és nem takarja ki az alatta lévõ részt azáltal, hogy teljes fülre kiterjeszti magát.
"a testre szabhatóságról meg mindegyik böngészõ példát vehet a firefoxról messzemenõleg túltesz mindegyiken."
Oké, akkor pár kérdés:
- Hogy tudom megoldani a fent említett MDI ablakokat Firefoxban? Tehát hogy ne foglaljon plusz helyet a tálcán, de mégse teljes méretben nyíljon. Milyen addon kell hozzá?
- Létezik már hozzá valami lehetõség, amivel elérem a Fit-To-Width funkciót?
- Esetleg SSR nézet van benne, ha szeretném látni, hogyan fog kinézni az általam készített weboldal mobiltelefon képernyõjén?
- A Snap Links mikor lesz olyan okos, mint az Operás alternatívája, hogy nem barmolja szét egyik billentyût sem, hanem csak az Alt nyomvatartásakor lép mûködésbe? Nekem kell a balgomb (kijelölés), középsõgomb (autoscroll) és a jobb gomb is (mouse gestures), tehát nem tud mit lefoglalni magának, hogy ne vegyen el egy másik funkciót.
- Mikor lesz használható a keykonfig az új verziókkal? Szeretek mindenre billentyûparancsokat használni, például azzal nyitnám meg az addonok listáját vagy a beállításokat, erre Firefoxban nincs lehetõségem, mivel a keyconfig nem mûködik.
- Spatial Navigation van benne?
- Olyan van benne, hogy bármelyik oldalon (ha csak nem baszták nagyon el a kódot) az Tab elsõ lenyomására a keresõformba ugrik?
- Normális "Context Search" van benne, ami nem a hülye search providereket használja, hanem az általam felvett saját keresõket?
- Olyan duplaklikkes kijelölés van benne, ami csak az oldalon ugrik fel duplaklikkre, egy szövegdobozban nem?
- A NoScript képes rá, hogy csak bizonyos scripteket blokkoljon és nem egy adott domainen mindent vagy semmit?
Ezektõl eltekintve a Firefoxhoz nyilván jóval több addon van, mint amennyi Operában beépített funkció, illetve userJS-sel pótolható lenne, ha objektíven vetjük össze a kettõt, de ettõl még az Opera épp az integráltsága miatt lesz sokkal könnyedebb, gyorsabb, összetettebb, nem akadnak össze egymással az addonok, nem fedik le egymás funkcióit, nem fogja egyetlen pénzéhes addon fejlesztõ sem manipulálni a böngészõt, mint a NoScript fejlesztõje: http://ajnasz.hu/blog/20090505/noscript-es-adblock-perpatvar
"email gmali netes felület."
Van neki IMAP-ja is.
"torrent ... csakis utorrent."
Nekem is, de ne magunkat vedd alapul, hanem egy olyan valakit, aki azt sem tudja mi az a torrent és nem is töltöget, neki bõven megfelel, hogy évente 1 alkalomra nem kell célszoftvert telepíteni.
"chat ircen még kamozni sem lehet..."
Hát igen, nem egy chatroulette, de talán éppen ez benne a jó. 😄
"sebesség nemcsak chrome de a safari is elõtte jár jóval."
Elhiszem, hogy napi 1800 oldal megterhelõ, de azért néha nézzél már rá a legfrissebb trendekre. Mondjuk a Peacekeeperen a leggyorsabb böngészõre közel 17000 ponttal és hasonlókra.
Használtam Chrome-ot is, jó is volt, de fejlesztéshez használhatatlan.
Amíg nem lesz más böngészõn webdeveloper és firebug addig nem tudok és nem is akarok átállni.
© binarpy
és mindenre ami fan operában van firefox bõvítmény így azt rakod össze amit használsz is nem kezedbe nyomnak egy abct és használd, hanem azt raksz össze amit akarsz ez a testreszabhatóság.
reklámokat is mind betöltöm én kíváncsi vagyok.
Másikra meg nem az acid 100 tesztje fogja egy böngészõrõl elmondani hogy mennyire w3c szabvány betartó hanem az élet és az összetett hülyeségek amin megbukik de a többi böngészõ nem, na az az ami eldönti nem az acid teszt.
és azt írtam a szabványokat támogatja 110%ban és meg is magyaráztam hogy azért több mint 100% mert olyanokat is támogatnak ami már a fejlettebb html5 részei.
általában ablakos os...
firefox, explorer, chrome, safari mi tagadás mind a 4 megnyítja a popup ot külön ablakban. csak az opera nem.
És ennek 1 oka van hogy a projektet mikor készítették olyan projekt van kiválasztva, amely belsõ ablakon belüli ablakokat használ erre ott van még példának a Mercury mail program, az viselkedik még az ablakokkal így hogy megeszi.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
"torrent ... csakis utorrent." és ha van benne egy torrent kliens akkor az fáj vagy mivan?
"chat ircen még kamozni sem lehet..." kamozni? hány éves vagy? 😄 irc-rõl meg még sokat kéne tanulnod, eléggé õsi dolog, és tényleg nem kukimutogatásra találták fel. Ez is fáj ha benne van?
"sebesség nemcsak chrome de a safari is elõtte jár jóval."
kicsit olvasgassál, mert ez így ebben a formában hülyeség 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nem a leggyorsabb? Éppen hogy visszaszerezte a leggyorsabb címet a 10.5x-szel.
Mellesleg mivel a Firefoxhoz hasonlóan MEGAKADÁLYOZZA a reklámok betöltõdését, nem pedig letölti õket, majd elrejti, mint a Chrome, így már azzal oldalanként többet nyersz, mint bármilyen JS sebességgel. Nekem a 10.10 érzetre sokkal gyorsabban hozta be az SG-t, az ITCafét és egy csomó másik oldalt. A dinamikus tartalmakon érzõdött, hogy lassú a JS, de a 10.50 óta ez is megoldódott.
Mit nem támogat? Azért, mert a HTML5-nek kb a fele Webkit specifikus dolog, így nyilván a Chrome-ban és a Safariban már implementálva lesz akkor is, amikor még csak draft. De például a WebM elõzetes is egyszerre jött ki, mint a Chromium és a Firefox.
A testreszabhatót inkább nem részletezem, tekintve, hogy alapból tud annyit, mint a Firefox közel 40 addonnal, ezen kívül van egy rakás cucc, ami userJS-sel, userCSS-vel vagy egy kis .ini bütyköléssel pótolható, aztán össze lehet mérni a végkifejletet, Firefox 50 addonnal és Opera 10-15 userJS-sel. Az Opera ugyanolyan gyors lesz, ha nem gyorsabb (1-2 JS még a sebességre is jótékony hatással van), a programmûködés pedig szintén. Firefoxban végigkattintasz középsõgombbal 10-15 oldalt akkor 10 másodpercig válaszképtelen a böngészõ. Operában ugyanez azonnal történik.
html5-ben még egy böngészõ sem tud 100%-ot, opera pl 160-ból 102 pontot ér el, legalábbis az enyém, ami nem is a legfrissebb.
De az a tény, hogy a safari bizony csak az ff-et, és az ie-t elõzi meg valamiben, se a chrome-ot, sem az operát nem elõzi meg semmiben.
"még egy normális popup windowot sem lehet nyítani, mert bent marad az ablak keretén belül."
Igen általában az ablakos os-eknél az jellemzõ hogy egy program bent marad az ablak keretén belül. Tudsz olyan programot mutatni ahol nem így van? 😄
Nekem sikerül megnyitni popupot, de nem sûrûn teszem, ugyanis épp arra való a blokkolás, hogy ne nyissa meg 😊
email gmali netes felület.
torrent ... csakis utorrent.
chat ircen még kamozni sem lehet...
sebesség nemcsak chrome de a safari is elõtte jár jóval.
de összességében még így is elér egy jó közepes böngészõt de hiányolom azt hogy legalább valamiben tényleg erõs legyen. van akinek erõs amiket fent felsoroltam, de a többség nem használja.
Úgy értve, hogy általad hozott példákkal...
Hál' Istennek... 😊
"És sok olyan hibát lehet felsorolni amit ugyanúgy követ el mint az explorer"
Mi néhánnyal is megelégszünk.
"a testre szabhatóságról meg mindegyik böngészõ példát vehet"
Ha testreszabhatóság alatt a rengetek telepíthetõ kiegészítõt vesszük, akkor igazad van (minden árnyoldallal együtt). De egy jól felszerelt böngészõnél kevesebb is elég lehet (amúgy pedig elég sok mindent ki lehet hozni belõle). Érdekes, hogy mindenki a kiterjesztéseket ajnározza, szerintem van igény az Opera-féle all-in-one böngészõkre is.
"csak már az operának nem találtam meg az erõsségét"
Talán azért, mert tulajdonképpen több is van neki 😛. Pl. sebességben a Chrome-al rivalizál erõsen, emellett jól felszerelt (chat és e-mail kliens). Kulcsrakészen adja neked az egyszerû, kényelmes funkciókat, és jól össze van rakva. Egyénként a mai mezõnybõl nehéz kiemelkedni, minden téren nem is sikerült senkinek, csak erõsségek meg filozófiák vannak.
Mivan? 😊
Csak így a végére megjegyezném, szimpatikus, hogy nem mentél át anyázásba, és ésszerûen érveltél, ami elég ritkaság mostanában! 😊
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Nem is mondtam hogy célközönség vagyok, de az ilyen elvetemedett állatok tudják csak letesztelni igazán hogy melyik böngészõ a gyorsabb/kézenfekvõbb.
explorer lassu mint állat
firefox nem a leggyorsabb, de kicsit értesz a programozáshoz helyetted is rá tudod venni hogy böngésszen
chrome gyors mint annak rendje de korlátoz, kevés bõvítmény és a magasságok megadásánál javascripttel vannak gondjai se explorerszerûen se firefoxszerûen nem viselkedik, saját motor kicsi hiba. de gyorsasággal pótolja az ilyen hibáit.
safari gyorsabb mindennél de abszalute nem programozóbarát letisztult és jó mint legtöbb dolog ami aple származék de nem programozó és felhasználó barát csak jó.
opera már nem a leggyorsabb, nem is támogatja a legtöbb dolgot már nem is szabható testre, szóval semmi de semmi jó nincs benne, de sok õrül még használja.
Meg úgy valahogy az egész kinézete, elrendezése sokkal kézreállóbb, a keresés hogy egyszerûen oda beírom a cím helyére amit keresni akarok, meg hogy legfölül vannak a fülek, a beépített google translate ami beállítható hogy mikor ne ajánlja fel a fordítást.
Én csak a plugineket sajnálom, hogy nem valami hatékonyan mûködnek. Vagy 10 videó letöltõt próbáltam, egyik sem olyan jó mint az FF-hez a downloadhelper, Adblock -ot megtaláltam ehhez is de nem lehet pl. hozzáadni manuálisan blokkolandó reklámokat. Minden másban eddig ez az ideális. Gyors, kényelmes, jól átlátható, egyszerû, stb. 😊
Akkor ezt a mondatot hogy kell érteni? Csak mert én úgy értelmeztem a mondatodat, hogy alapból 3 mp*1000 a hasznos idõ, a többi a töltési idõ. Viszont így a 25 mp jön ki az 1000 frissítésre.
Ha már így belementünk a számolgatásba: szóval azt mondod, hogy egy órányi hasznos munka alatt a töltési idõ miatt 8 órába fér bele. Az a 7 óra= 25200 mp, tehát neked oldalanként 25 mp alatt frissít???
Másik dolog: 600 stratégiai játék, mondjuk egyenként 10 mp, meg a 200 iwiw, tudományos oldal, blog mondjuk egyenként 1 perc, az még 4 óra, ha ugye a betöltési idõt nem számoljuk. Ez így összesen napi laza 12 óra netezés. Emellett áruld már el, hogy az a 360 másodperc mennyit számít?
Igazából itt még beleköthetnék abba is, hogy a csúcsûber neted miatt, ahogy mondtad is, a betöltési idõ csak annál az 1000nél van, így a 360 másodperc is csak 200.
Továbbá csak megkérdezem még, hogy ha a levezetõ stratégiai játékozás alatt nincs töltési idõ, akkor mibõl gondolod, hogy a böngészõ szar, hogy olyan sokáig frissít?
© binarpy
© binarpy
LZ forever
https://twitter.com/foodlfg