• Penge4
    "100%-ot, sőt nem is próbálják meg csak megközelíteni."

Szerintem a jelenleg szabványként ismert dolgokra célzott, nem pedig a HTML5-re, ami még NEM SZABVÁNY. Majd csak lesz. A hivatalos tervezet szerint 2023-ban, de a Google és a többi multi nyilván ezt a folyamatot meggyorsítja majd. Ettől függetlenül jelenleg még egyáltalán nem szabvány.
    Ellenben például az Acid3 teszt abból tevődik össze és a Firefox még mindig nem teljesíti 100%-osan.

"menjetek el na :D még egy normális popup windowot sem lehet nyítani, mert bent marad az ablak keretén belül."

MDI ablakoknak hívják őket. Ha normális popupokat akarsz, akkor válts át SDI vagy TDI módra.

Én kifejezetten szeretem, hogy nem foglal olyasmi duplaannyi helyet a tálcán, mint (hogy messzebbre ne menjek) itt az SG-n a beszúrható szmájlik és ennek ellenére mégis popup marad és nem takarja ki az alatta lévő részt azáltal, hogy teljes fülre kiterjeszti magát.

"a testre szabhatóságról meg mindegyik böngésző példát vehet a firefoxról messzemenőleg túltesz mindegyiken."

Oké, akkor pár kérdés:
    - Hogy tudom megoldani a fent említett MDI ablakokat Firefoxban? Tehát hogy ne foglaljon plusz helyet a tálcán, de mégse teljes méretben nyíljon. Milyen addon kell hozzá?

- Létezik már hozzá valami lehetőség, amivel elérem a Fit-To-Width funkciót?

- Esetleg SSR nézet van benne, ha szeretném látni, hogyan fog kinézni az általam készített weboldal mobiltelefon képernyőjén?

- A Snap Links mikor lesz olyan okos, mint az Operás alternatívája, hogy nem barmolja szét egyik billentyűt sem, hanem csak az Alt nyomvatartásakor lép működésbe? Nekem kell a balgomb (kijelölés), középsőgomb (autoscroll) és a jobb gomb is (mouse gestures), tehát nem tud mit lefoglalni magának, hogy ne vegyen el egy másik funkciót.

- Mikor lesz használható a keykonfig az új verziókkal? Szeretek mindenre billentyűparancsokat használni, például azzal nyitnám meg az addonok listáját vagy a beállításokat, erre Firefoxban nincs lehetőségem, mivel a keyconfig nem működik.

- Spatial Navigation van benne?

- Olyan van benne, hogy bármelyik oldalon (ha csak nem baszták nagyon el a kódot) az Tab első lenyomására a keresőformba ugrik?

- Normális "Context Search" van benne, ami nem a hülye search providereket használja, hanem az általam felvett saját keresőket?

- Olyan duplaklikkes kijelölés van benne, ami csak az oldalon ugrik fel duplaklikkre, egy szövegdobozban nem?

- A NoScript képes rá, hogy csak bizonyos scripteket blokkoljon és nem egy adott domainen mindent vagy semmit?

Ezektől eltekintve a Firefoxhoz nyilván jóval több addon van, mint amennyi Operában beépített funkció, illetve userJS-sel pótolható lenne, ha objektíven vetjük össze a kettőt, de ettől még az Opera épp az integráltsága miatt lesz sokkal könnyedebb, gyorsabb, összetettebb, nem akadnak össze egymással az addonok, nem fedik le egymás funkcióit, nem fogja egyetlen pénzéhes addon fejlesztő sem manipulálni a böngészőt, mint a NoScript fejlesztője: http://ajnasz.hu/blog/20090505/noscript-es-adblock-perpatvar

"email gmali netes felület."

Van neki IMAP-ja is.

"torrent ... csakis utorrent."

Nekem is, de ne magunkat vedd alapul, hanem egy olyan valakit, aki azt sem tudja mi az a torrent és nem is töltöget, neki bőven megfelel, hogy évente 1 alkalomra nem kell célszoftvert telepíteni.

"chat ircen még kamozni sem lehet..."

Hát igen, nem egy chatroulette, de talán éppen ez benne a jó. :D

"sebesség nemcsak chrome de a safari is előtte jár jóval."

Elhiszem, hogy napi 1800 oldal megterhelő, de azért néha nézzél már rá a legfrissebb trendekre. Mondjuk a Peacekeeperen a leggyorsabb böngészőre közel 17000 ponttal és hasonlókra.