banner

Fear the walking dead
- TWD testvérsorozata
  • Pares
    "Ami viszont igaz: A sorozat elején láthattunk hullákat, akiken nem volt fejlövés, és egyértelműen napok óta halottak voltak."

A kedvedért (meg csak úgy) újra megnéztem az első epizódot, nem mutálódott semmi, ugyan úgy működött minden az elején is:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

2:15-nél látunk egy hullát pár másodpercig, semmi különös, vagy már kiiktatták (fején mintha lenne egy seb), vagy csak "alszik".
    17:31-nél van egy félig felzabált, de ezt is csak távolról figyeli meg Rick, valószínűleg ez is "alszik", ha közelebb menne hozzá, ez is aktivizálódna.
    20:52-től látunk egy csomó becsomagolt hullát, ezeket nagy valószínűséggel (ahogy később Morgan is megjegyzi), már kiiktatták.
    23:00-nál látható, ahogy egy "alvó" felébred...
    31:08-tól jön az érdekes rész, itt mondja Morgan, hogy amiket látott hullákat, azokat már "kinyírták"... Itt mondja azt is, hogy ne engedje, hogy megharapják, mert a (fertőzés okozta) láz megöli, de egy idő után "visszajön"... Persze itt még nem tudták, hogy tök mindegy, hogy a harapásba, vagy valami másba halnak bele...
    55:20-tól látni még két hullát, de ők fejbe lőtték magukat...
    59:24-nál látni még két alvót amik felébrednek...
    1:03:00-nál végül ott az utolsó alvó is, ami felébred...

Szóval semmi következetlenséget nem vettem észre, ilyen alvó zombik minden évadban voltak. Talán ami azóta változott, az a zombik viselkedése, mint amikor a zombikislány felvette a macit, vagy amikor Morgan felesége ki akarta nyitni az ajtót... Bár én ezeket azzal "magyaráznám", hogy még az elején történt, lehet akkor még maradt bennük valami minimális az előző életükből? Emlékek? Mindegy, ez lehetett akár filmes húzás is hogy drámaibbnak hasson a jelenet. A többi epizódot még nem néztem meg (ellenőriztem le), lehet hogy majd nekifogok, de kétlem, hogy bármi ordító ellentmondás lett volna bennük...