Ratrak#8823
Most "értem utol" a sorozatot, kb. 2 hónapja kezdtem az első résszel... Az S05E13 tipikusan az a rész volt, hogy azt gondoltam, na, itt kellene abbahagyni az egészet, köszönjük, kész vagyunk. (Anno a Prison break-el voltam így: az első két évad zseniális volt, de elkezdték erőltetetten és fölöslegesen nyújtani, mint a rétestésztát, pedig csak abba kellett volna hagyni jókor.) Ezt sem hagyták abba, úgyhogy indulhat a lejtmenet. (Persze, rengeteg pénz van benne, hülyék lesznek abbahagyni).
Ezek után jó lett a 14. rész :) Nem volt az akkora hülyeség, hogy Glenn nem hagyta ott Nicholast meghalni, mert ha csak Eugene-el ketten jönnek vissza, pici fia halott, mindenki, akit ismert is a csoportból halott, akkor a pap szövegével megtámogatva szerintetek hogy' döntene Anya, kik a jófiúk és kik a rosszak? Glenn meg amúgy is az egyik - ha nem "A" - leginkább "knight in shiny armor" csávó a sorozatban, ő nem hagy ott senkit, nem úgy van behuzalozva. Azért most kapott pár éjszakára való rémálmodni valót ő is szegény...
Shane nekem is szimpi volt sokáig, Rickék is csináltak olyan kaliberű dolgokat azóta, mint ő, de van egy fontos különbség: Shane is, Rick is önző, és a saját családja/csoportja érdekeit védi mindenáron, csak Shane esetében ez jóval szűkebb kört jelentett, mint Ricknél. (Kb. Lorit és Carlt, oszt' annyi) Rick viszont akiben megbízik (akit "bevesz a nyájba") azokért mindent megtesz, aki kívül van ezen a körön (vagy elveszti a bizalmát, lásd Carol anno), annak viszont nincs kegyelem....
Carol mekkora badass karakter lett már, azon behaltam...