banner

Fear the walking dead
- TWD testvérsorozata
  • Zenszkij
    Mikor elkezdődött a sorozat, nem volt olyan jelenet, pillanat amit elmulasztottam volna. Mostanság, úgy a farm óta voltak jelenetek amikről lemaradtam, és rájöttem, hogy nem maradtam én le semmiről. Szóval a lelkesedés alábbhagyott részemről. A melodráma nagyon nagyon központi téma lett. Megértem én, hogy ez egy TV show, és emberi kapcsolatokról, (mazochista) érzelmekről kell szólnia, de ez egy ilyen posztapokaliptikus világban már nem reális, hogy folyamatosan visszatérő dolgokról filozofálnak, és siránkoznak állandóan, mikor a túlélés a lényeg. "Ez nagyon kemény, össze kell tartanunk, együtt kel maradnunk" -Jah, persze, a morális örlődés, hogy maradjunk életben, de ne veszítsük el emberségünket végig kíséri a sorozatot, ezt már a fülünkbe rágták ezerszer. De könyörgöm történjen már valami új dolog, ami más távlatokat nyit. A karakterek jellemzése is nagyon felületes, annak ellenére, hogy már nagyon jól ismerjük őket, mégis valahogy lapos az egész jellemük. A producerek arra építenek, hogy visszatérő melodrámával töltsék ki a sorozat üresjáratait, hogy ezzel mélyítsék a karaktereket. Az egész történetvezetés gyenge és lomha. A producerek nem tudják, hogy hogyan kéne jól összekötni a különböző történeti szálakat, anélkül, hogy az egyik csoportra ne pazarolnának el egy teljes részt (vagy többet). Mikor végre haladna előre a történet (lásd irány Washington), akkor hogy behozzuk a többi szálat ismét visszaugrunk a múltba, és mutatjuk a másik csoport történetét. Ez unalmas, és bosszantó. Nem halad a történet, folyamatos az egyhelyben toporgás. Valójában a főszereplők is céltalan járkálók lettek. Néhányan meghalnak, néhányan nem és vannak néha zombik is mellékesen. Sajnos az AMC nagyon ráment a pénzre, és látszik, hogy nyújtja a sorozatot, mint a rétestésztát, és ez sajnos a minőség romlására megy véleményem szerint.